MSM (orgaaninen rikki)

MSM: suurin ongelma on siinä, että sen kaikki terveysvaikutukset ovat rikin vaikutuksia elimistössä. Nyt käsitys olisi, että kun MSM:lle ei ole mitään imeytymisreittiä elimistössä, niin jokin tieteelle tuntematon entsyymi pilkkoisi sen ja imeyttäisi yhtä äkkiä rikki suuret määrät.

Grammassa MSM:ää on noin aika tarkkaan 380 mg rikkiä. Se on aika paljon, jos se imeytyisi sellaisenaan. Kun ongelma on siinä, että koira saa käytännössä kaiken tarvitsemansa rikin aminohappojen kautta: metioniini, kysteeni, homokysteiini ja tauriini — kaksi viimeistä ei kulje samoja aineenvaihduntareittejä kuin varsinaiset mainohapot.

Suomeksi: elimistössä ei ole mitään kulkureittiä tai käsittelyä pelkälle rikille.

Kun sanotaan, että jokin perustuu elimistössä rikille, niin silloin tarkoitetaan, että se toiminto käyttää jotain noista neljästä yhdisteestä.

Ja kun kyse on aminohapoista tai aminohapon kaltaisista, niin on aivan se ja sama kuinka paljon rikkiä elimistöön työnnetään, niin mitään noista neljästä e valmisteta — varsinkaan tärkeintä metioniinia, koska se on välttämätön aminohappo eli sitä ei koskaan ikinä milloinkaan valmisteta maksassa.

Tiede ei myöskään tunne mitään sellaista reaktiota, jossa lisäravinteena syötyä MSM:ää käytettäisiin. Sellaisen tuntevat vain lisäravinnekauppiaat, mutta he eivät kerro.

Aineenvaihdunnassa syntyy kylläkin MSM:n kaltaista yhdistettä jätteenä, mutta se on aivan eri asia.

On yksi vaikutus, joka MSM:n syömisestä varmuudella tunnetaan: vatsa- ja suolistokanavan ärsytys.