Miksi foorumi muuttuu, eikä pysy ennallaan?

Chatin aihe liittyy hampurilaisen ja käyttäjävalikon muuttumiseen.

Alunperin julkaistu chat-kanavalla Foorumin asiat
Hukkaputki

Saako valittaa :thinking:!?
Miksi ihmeessä pitää aina vaihdella?

Lafal

Jotta koodareille ois töitä :rofl:

Itseasiassa @Lafal on asian ytimessä. Juuri siitä on kyse: koodareilla on töitä.

Foorumin softa on niin kutsuttua open sourcea. Tarkoittaa sitä, että ohjelmaa saa käyttää kuka tahansa ilmaiseksi sekä muokata sitä miten haluaa (lisensoinsin rajoissa).

Idea tuossa on se, että he saavat eräällä tavalla ilmaiseksi testaajia sekä yhteisön kautta kehittäjiä koodaamaan sellaisia asioita, jota itse ydintiimi ei halua tai ehdi tekemään. Rapsita mun selkää, niin mä rapsutan sun selkää.

Mutta jostain täytyy tulla rahaa. Jos projekti perustuu pelkästään harrastajiin ja idealisteihin, niin moinen yritelmä tuppaa kaatumaan. Discoursen, eli foorumin ohjelman, rahat tulevat yrityksiltä, joiden foorumien ylläpidon sekä peruskehittämisen he hoitavat.

Käytännössä jokainen muutos (esim. hampurilainen) tai lisäys (kuten chatti) on tehty joko oman tiimin tarpeisiin, jonkun ison yritysasiakkaan tarpeisiin tai oletetaan yritysasiakkaiden haluavan jotain — silloin muutos tai lisäys pyrkii tekemään foorumista houkuttelevamman vaihtoehdon.

Chat on juurikin houkuttelua.

Hampurilainen sen sijaan on tehty aikoinaan erityspalveluksi isoille yritysasiakkaille, jotka hoitavat omat tukipalvelunsa foorumilla. Tai muutoin yrittävät sitouttaa omat asiakkaansa paremmin tuotteeseensa tarjoamalla siihen kylkeen yhteisön.

Jossain vaiheessa hampurilainen alkoi olla liian kytköksissä foorumin perustekniikkaan, että sen ylläpitäminen ilman, että olisikin ollut kaksi erillistä foorumiversiota, ei ollut enää mahdollista. Joten he julkaisivat uuden sivupalkin kaikille ja kohta tekevät sen pakollisiksi.

Sillä mitä ne haluamme ei ole yhtään mitään merkitystä. Kyse on koko ajan siitä mitä maksavat yritysasiakkaat haluavat tai luulevat haluavansa. Vie sie, mie vikisen.

Joten kyse on todellakin siitä, että koodareilla on töitä. En tiedä, mutta väitän, että fooruminkin kohdalla yritysasiakkaat ovat vain vaihe, jolla rakennetaan näkyvyyttä. Erilaisilla toiminnoilla rakennetaan houkuttelevuutta, Ja koko ajan taka-ajatuksena on, että joku globaali iso peluri ostaisi koko paskan kiljardilla dollarilla.

Tuo sivupalkki elää vielä ja tulee ainakin seuraavan vuoden aikana muuttumaan. Miten ja kuinka paljon… se jää nähtäväksi. Ja sitten kun se alkaa olla lähellä lopullista, tai ainakin sillä hetkellä lopullista, muotoaan, niin he muuttavat jonkun muun kohdan kokonaan tai tuovat uuden toiminnallisuuden.

Joten kyse on tismalleen samasta kuin miksi puhelimiin tai tietokoneisiin tulee ainakin kerran vuodessa joku iso päivitys ja sitten muutaman vuoden välein tehdään isompi meikkaus. Sillä annetaan käyttäjille illuusio, että asiat etenee ja paranee :wink:

2 Likes