Mikä on Tekninen tila?

Tekninen tila on taas hyvä/huono esimerkki tilanteesta, kun tarvitaan nopeasti nimi, eikä luovuus riitä.

Se on alue, joka toimii eräänlaisena koordinaattorina sisällön tuottamiseen niin tänne foorumille kuin myös kytköksissä oleville sivustoille. Rakenteellisesti se on kanban.

Mikä ihmeen kanban?

Oletko koskaan käyttänyt Trelloa tai muuta vastaavaa palvelua, jossa voidaan laittaa kortteja erilaisiin kategorioihin ja sitten siirrellä niitä ryhmästä toiseen? Niitä käytetään pääosin muistilistana tehtävien ja tekemättömien töiden suhteen, mutta toki käyttömahdollisuudet ovat paljon laajemmat.

Tekninen tila on kuin Trello — virallisempi nimitys on, että se on kanban-taulu/työtila.

Simppeli asia:

  • neljä saraketta: ehdotukset, muokkauksessa, valmiit ja hyllytetyt
  • juttu- ja aihe-ehdotuksia saa tehdä kuka tahansa
  • suuritöisemmät siirtyvät muokkaukseen, kun ne ovat työn alla
  • valmiit lienee merkitykseltään itsestäänselvä
  • hyllytetyt ovat sellaisia, joita en tee ainakaan vielä (joku muu saa, jos haluaa)

Alueen käyttäminen ei ole suunnatin nautinto mobiileilla, mutta sellaista se on — kun ruudun koko on pieni, niin se on pieni. Mutta se liikkuu sivusuunassa

Se, että miksi ihmeessä ihmiset haluavat romauttaa oman käyttömukavuutensa kotioloissa käyttämällä puhelinta, kun on vaikka tabletit keksitty, on minulle ollut aina täysin käsittämätöntä. Sama asia kuin vaikka että ei käytetä korvanappeja puheluissa, vaan mennään kaiutin päällä — kun reality-ohjelmat opettivat pitämään puhelinta kuin näkkileipää suun edessä, niin sillä sitten mennään; se on hankalaa, epäergonomista ja ihan perkeleellisen typerän näköistä.

No, se on jokaisen oma valinta. Mutta kun ruudulle mahtuu noin postimerkin verran tietoa, niin A4:sen selailu voi olla työlästä :wink:

Tekninen tila -alueella on siten aika vähän merkitystä foorumin varsinaisen sisällön kanssa. Se on enemmän ns. sisällön tuotannon työkalu.

Ehdotukset koskevat artikkeita

Jos sinulla on kysyttävää vaikka koiran vatsaongelmien hoidosta, niin kysy sitä suoraan sopivalla alueella. Samaten jos olet utelias tietämään miten muut varustautuvat retkeilyyn tai vaelluksille, niin tee siitä suoran oma aloitus.

Sen sijaan jos haluat tietää miten tehdään hyvää maksakastiketta (sen osaan), niin siitä kannattaa tehdä tänne juttuehdotus. Tai jos haluat selityksen miksi marja-aronia on niin terveellistä, niin tee siitäkin aiheesta ehdotus.

Alleviivaan edelleen: jos tulee sellainen olo, että jotain aihetta tai asiaa ei ole, ja haluaisi siitä lukea/kuunnella, niin ehdottomalla moisen toteutuminen on paljon todennäköisempää kuin itsekseen huokailu. Jos ei ehdoteta, niin teen niitä aiheita, jotka kiinnostavat minua.

Miten ehdotan aihetta?

Ehdotuksen tekeminen on helppoa.

  • Tökkäät itsesi alueelle Tekninen tila
  • Tökkäät nappulaa Uusi ketju
  • Anna kuvaava otsikko (joku muu kuin ”juttuehdotus”)
  • Klikkaa muokkauslaatikon alta nappulaa Aloita ketju

Jos haluat olla todella aktiivinen, niin laitat vielä laatiikkoon valinnaiset tunnisteet tagin ehdotetut (ilmestyy, kun alat kirjoittamaan). Välttämätöntä ei ole, koska jos se puuttuu, niin minä laitan sen (ilman sitä tagia ehdotuksesi ei ilmesty listaan, mutta näkyy muutoin ihan normaalin aloituksena kanban-taulun alla).