Mansikan hinta 🤯

Huh huh!
5kg mansikkalaatikko maksoi halvimmillaan 40e täällä meiän suunnilla (Lohja) tänä viikonloppuna.
Aloin sit miettii että se taitaa olla tuote mikä oikeasti tuplannut hintansa tässä kymmenen vuoden aikana. Koska 10-15v sitten se samanen 5kg loota maksoi 20e.

Screenshot_20220703_113031

Ei taida talous enää kärsiä ostaa sellaisia määriä kerralla pakastimeen mitä joskus. Täytyy tuoreena syödä heti ja pitkin talvea sit ostaa kaupan pakastealtaasta tarpeen vaatiessa.
Jos mustikoita kävis kerää niin olis sit edes niitä mitä syödä “huoletta”.

2 Likes

Meillä ei juuri nyt syödä edes tuoreena. 400 gramman lodju maksaa 8 euroa, jonkun sentin alle. Sehän tekee yli 8 euroa jonkun matkaakin litra — eikös litra mansikkaa lasketa puoleksi kiloksi?

Ostettiin Alanteen tilan manskoita tuotemerkillä Paimionjokilaakson marjoja. Lajike taisi olla murano. Ei koskaan enää. Olivat kypsiä, mutta totaalisen mauttomia ja ihan helvetin kovia. Siis oikeasti kovia.

Kovin on ne keväällä nousseet kulut löytäneet tiensä mansikoihin. Varsinkin kun eivät edes vaikuta.

Ei sitä hinnan tuplaantumista taida tarvita noin kauan menneisyyteen katsoa. Jo pelkästään viime keväästä hinta on tainnut nousta 30 prossaa.

Näin olen ymmärtänyt.
Että siinä pikkurasiassa kilohinta lähemmäs 20e :scream:

Viime kesänä ostin myös jotain mansikoita, lajia en muista mutta aivan mauttomia olivat ja osa kovia. Pakkaseen laitettiin ja siellä kun muutenkin marjan maku muuttuu niin maku oli kuin hanavedellä…

Viime kesäsiä hintoja en niin muista, yhden erän satuin ostamaan 10kg 50e kun olivat edellisenä päivänä kerättyjä mutta ei niissä eroa ollut samana aamuna kerättyihin, paitsi hinta. Niissä oli makukin kohdallaan :yum:

Saas nähdä loppuviikosta tai ens viikolla viimeistään että onko MTV:n uutisiin luottamista: mansikan hinnan pitäis laskea.

Mutta sehän on tietysti eri asia mikä on niiden mielestä halvempaa mansikkaa vrt mun ajatus samalle asialle.

1 Like

Perjantaina 15 päivä sai 5 kg mansikkalaatikon 25 euron hintaan torilta.
Ihan makeita oli. En nyt järin mikään mansikan ystävä ole. Kerran kesässä syön jos siltä tuntuu. Nyt meni pakkaseen ja keitin hilloksi.

Mustikoita ja vadelmia tulee hyvin. Ainakin meille päin. Niistä pidän ja keräänkin ihan mielelläni.

Mustikoita täälläkin paljon, mä en tykkää niitä kerätä, lapsena joutunu liikaa siihen hommaan. Vadelmista ei osaa vielä sanoa kun ovat ihan raakoja ja kuivilta näyttävät, josko ne siitä kasvais ku vettä tulee :+1:

1 Like