Maksalaatikko eineksenä

Meillä on jo pitkään käytetty maksalaatikkoa tavallisen maksan sijaan. Hieman kalliimpaa kyllä, mutta paljon helpompaa käsitellä.

Jos haluaisi tehdä maksapullia, koiran vitamiiniruokaa, niin lisät saa paljon helpommin sekoitettua naksalaatikkoon, kuin alkaa tekemään vitamiinipullia.

Jos ei halua ostaa maksalaatikkoa kaupan einestiskiltä, niin ainakin Kennelrehu myy omaa tuotettaan.

Oletan, että se on naudanmaksasta, mutta kun tuotteessa ilmoitetaan, että A-vitamiinia on 1800 µg/100 g eli 18 µg/g, niin se riittää annostuksen laskemiseen.

Silloin minimiannos Kennelrehun maksalaatikkoa olisi A-vitamiinin kautta laskettuna 2 g/kgEP.

  • 10 kg koiralle 20 g (pari ruokalusikallista)
  • 30 kg koiralle 60 g (desi? – kuka haluaisi punnita sen?)

Joten kun myytävä erä on 10 kg, niin maksalaatikkoerä riittäisi 20 kg koiralle luokkaa 250 päivää – jos antaa hieman säästäen.

1 Like

Maksaa kun tossa just sörsselöin niin tuli mieleen tämä maksaltk asia. Ja kun on laiska mikä laiska ja kennelrehun laatikko jäistä niin eikös se riitä jos sitä antais kerta viikkoon?
Se on niin murenevaa että menee hermo jos sen sulattaa ja sit pakastaa annospalat :woozy_face:

Riittää se sinulle. Mutta ei koiralle.

Ja jotta saataisiin asiat konkretiaan, niin minulla ei ole yksikään koira saanut minkäänlaista maksaa, laatikossa tai ilman, varmaan kahteen kuukauteen. Ei ne huonosti voi. Itse söin yhden laatikon viikko tai kaksi sitten. Enkä voi itsekään huonosti, vaikka oli rusinoilla.

Joten riittää. Kyse on vain siitä asteesta kuinka tarkka haluaa olla.

1 Like