Lihavan kissan ruokintakerrat

Mä en tiedä kissoista mitään, tyttärellä kaksi kissaa joten kysynpä täällä. Tyttö kissa, leikattu ja huono syömään, ikää 2.5v, poika kissa pian 2v, hyvä ruokahalu, sijoituksessa koska kasvattajat haluavat käyttää sitä pennutukseen mutta on liian lihava eikä onnistu. Syövät lihaa ja nappulaa.

Voiko kissaa ruokkia vain kerran päivässä? Vai tarviiko ruokaa aamuin illoin? Osaatteko sanoa?

Voi sen ruokkia kerran päivässä, mutta siitä ei kannata huudella julkisesti sitten maailmalla. Yleinen käsitys on, että kissa, jos ei kuole, niin vammautuu moisesta pahasti.

Eli muunnos siitä, että vatsatautista koiraa ei saa paastottaa.

Toinen vaihtoehto olisi sitten leikata kaloreita. Kokeillaan vaikka sydämellä tai millä tahansa muulla, jossa olisi vähemmän energiaa kuin nykyisessä ruokinnassa.

Kissojen perimmäinen ongelma on siinä, että ne eivät saa olla ulkona. Syy ei siis ole — vastoin yleistä uskoa — kuivamuonien ja muiden rehujen hiilihydraateissa. Syy on kulutuksessa, tässä sen puutteessa.

Kissojen tapa liikkua sekä elää on hyvin energiatehokas. Kun kissat sinänsä ymmärrettävistä syistä (vaikka ne tappomäärät eivät paikkaansa pidäkään…) täytyisi pitää sisällä, tai sitten niille rakennetaan undulaattihäkki, niin niiden kulutus romahtaa.

Lopputulos on sitten eräällä tavalla radikaalimman pahempi kuin mitä seuraa koiranarttujen sterilaatiosta. Ja siksi kissoilla on pahempi ylipaino-ongelma kuin ihmisillä Yhdysvalloissa.

Kissat kun ovat hankalampia kuin koirat ylipainossaan, että kun koirilla aidosti kyse on vain paskasta peruskunnosta, niin kissat lähestyvät omistajaansa, jolloin niiden pitäisi matalan kulutuksen takia välttää kaloreita (eli metsästyksessä kuluttaa ja sitten syödä hiiriä tai linnunpoikia), mutta kun se ei ole mahdollista, niin saadaan aitoja ylipainoon liittyviä terveysongelmia.

Joten väite siitä, että kissa on äärimmäinen lihansyöjä on itseasiassa monellakin tavalla väärä, mutta ei siitä sen enempää.

Ei siitäkään sen enempää, että olen törmännyt tilanteeseen, jossa peräkkäisissä lauseissa väitettiin

  • kissan olevan puhtaana lihansyöjänä kykenemätön hyödyntämään hiilihydraatteja
  • kissojen lihavuusepidemian johtuvan liiasta määrästä hiilihydraatteja

:man_facepalming:

Joten ihan sama kysymys, jonka esitän aina koirapuolellakin: mitä se aidosti syö, eli kenen sapuskaa ja millä prosenteilla, sekä kuinka paljon kippoon laitetaan?

  • Voisiko nappulat jättää pois?
  • Onko nuo kissat samassa tilassa?
  • Paljon tolla uroksella on ylimääräistä?

Jatkan vielä kyselyä.

Ymmärsinkö oikein, että leikattu narttu on nirso eli huono syömään? Ja hänellä ei ylipainon kanssa ole oletetusti ongelmaa.

Tämä leikkaamaton siitoskäyttöön tarkoitettu uros on sitten sen verran pulleampi ettei hänestä ole seksityöhön tuon painon takia.

Miten aktiivisia nämä kissat on?

Syökö se hyvinsyövä sen nirsonkin ruoat?

1 Like

Täällähän tulee vastauksia niin paljon etten perässä pysy :grimacing:

Tätä ehdotin mutta koska hänkin suht tuore kissanomistaja niin kaikkea ei uskalla tehdä omin päin. Mutta kerron asian.

Kyllä varmaan voisi.

Ovat.

En osaa sanoa mutta tytär oli kasvattajille asiasta sanonut jo pentuiässä mutta he olivat eri mieltä ja nyt on sitten tilanne tämä.

Kyllä ja ei ole painon kanssa ongelmaa.

Jeps :+1:

Sisäkissoja joten ei kovin. Leikkisiä kyllä ovat ja keskenään leikkivät mutta en osaa kissojen aktiivisuudesta muuta sanoa. Kissat siis mulle todella vieras käsite.

Juurikin näin. Ja koska tytär käy vuorotyössä ja ruokaa eivät välttämättä heti halua aamulla herättyä syödä niin syövät päivän aikana ja todennäköisesti poika syö myös tytön ruuat. Siksi alettiin miettimään kerran päivässä ruokailua jotta tilannetta pystyisi paremmin tarkkailemaan.

2 Likes

Vastasit jo itse kysymykseen. Eli kolli on vaan ahne. Joten ratkaisu on, että kissoille

  • ei jätetä ruokaa, vaan niillä on ruoka-ajat
  • kissat eivät syö ilman valvontaa

Ja silti se kundi tarvitsee vähemmän sapuskaa.

1 Like

Tätä jo mietin itsekin mutta tosiaan kun tietämys kissoista nolla niin ajattelin varmistaa.

Laitoinki tyttärelle viestiä että miettii mikä olis paras hetki päivästä tarjota se ruoka jotta pystyy ja kerkee vahtimaan sekä antaa pojalle vaan pelkkää lihaa tällä hetkellä.

Herkkuja eivät saa jatkuvasti mutta siitä voisin muistuttaa myös koska äkkiä temppujen tekemisen lomassa voi mennä useampi rasvainen nami.

Jolloin voisi kokeilla esim. keitettyä tai paistettua sydäntä tai maksaa. Tai maksamakkaraa. Tosin kissat voivat olla ihan hemmetin skitsoja ruokansa suhteen.

2 Likes

Tähän sain tänään vastaukset: nappulassa rasvaa 20% (eli ihan liikaa), lihassa 9%.
Määrällisesti nappulaa syö jonkun verran (varmaan 0.5dl) ja lihaa n. 75g. Ehdotin että jättää nappulat hetkeksi pois ja antaa pelkkää lihaa. Ja kun näkee miten alkaa paino menemään niin ostaa vähärasvaisempaa nappulaa ja lihamäärää tipauttaa jos siltä tuntuu.

Kevytnappulalla ja vähärasvaisella lihalla sain laihdutettua läskiä kissaa. Nameina nämä:

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/dreamies-kissanherkku-60g-kalkkunaa-5998749119365

ovat suurimmaksi osaksi ilmaa. Pakkauksen mukaan 1 kcal/kpl.

1 Like

Anteeksi, mutta mitkä on nameina?

Pitäisikö tuosta klikkaamalla tulla jokin tuote?

Pitäisi. Se linkki on rikki. Siinä ei näy kuin https:// Veikkaan, että linkin liittäminen on mennyt pieleen?

@Boshar — laittaisitko seuraavaan kommenttiin vaikka pelkän linkin? Voin fiksata tuon käsin.

Nyt pitäis linkin toimia.

2 Likes