Kysymys märkäruuista

Onko ihan ok ruokkia koiraa pelkällä märkäruualla? Markkinoilla on paljon täysravintoina myytäviä märkäruokia, joten niistä pitäisi saada kaikki tarvittava, mutta saako? Ihmettelen kun lisätyt vitamiinit ja hivenaineet vaihtelevat melko paljon merkistä riippuen, mutta samat kriteerithän niiden pitäisi täyttää jos täysravintona myydään?

Pohdin tätä siis siksi, kun minulla on pahasti närästelevä koira, joka ei suostu koskemaankaan nappuloihin ja kaikki kokeillut lihat närästää voimakkaasti. Märkäruoka ei jostain syystä näytä niin pahasti närästävän kuin keitetty liha, mikähän siinäkin voi olla syynä? Ja rasvaahan niissä toki on yleensä alle 10%, mutta jos sitten vaan syöttää isompia annoksia…

1 Like

Kiitos!!!

Todella hyvä kysymys. Itse en ole kehdannut kysyä keneltäkään tai missään palstalla tästä.

Joten tulen “kyttikselle” seuraamaan viisaampien vastausta.

@Karo
Pitäisiköhän kysymys siirtää Katiskan puolelle, kun täällä ei saa vastauksia?

Huomaan, että ihmiset eivöt ole kiinnostuneet foorumista ja asiat menee lähinnä yksinpuheluksi.

On ne kiinnostuneita. Eivät vaan tajua tulla tänne :wink:

Riippuu märkäruuasta ja mitä niillä haetaan. Ei ne normina perusruokana toimi kuin laihduttaville tai joillekin laiskoille, plus lisät toki täytyy muistaa. Mutta närästäville niitä on käytetty paljonkin – osalle toimii ja osalle taas ei yhtään.

Yksi syy siihen, että ne aika ajoin sopivat närästäville, on – paradoksaalista kylläkin – märkien heikko laatu. Huonon laadun takia ne joudutaan usein jauhamaa ja/tai kypsentämään niin jumalattoman hyvin, että itseasiassa siltä osin muuttuvatkin hyväksi.

Se Lidlin myymä Orlandon noin kiloisessa purkissa oleva on hyvä esimerkki tuosta. En todellakaan halua tietää mistä se on aidosti tehty, mutta koirat tuppaa tykkäänään ja on sopinut osalle.

Toki matala rasvakin voi vaikuttaa.

Jos rasvan matalia prosentteja korjaa nostamalla määrää, niin paperilla se toimii. Käytännössä kannattaa olla hieman varovaisempi, koska nouseva ruokamäärä voi aiheuttaa omia juttujaan, jolloin syy ei enää olekaan niissä rasvagrammoissa, vaan ruokakiloissa. Mutta tuota ei tiedä ennen kuin kokeilee.

1 Like