Kysely: Sisarukset samaan talouteen?

Kuinka moni myy samasta pentueesta kaksi (tai enemmän) samalle ostajalle? Valjakoissa voi koko pentue lähteä, mutta muutoin?

Kommentteihin voi laittaa miksi, suuntaan tai toiseen.

  • Vain yksi pentu per talous
  • Jos rahaa löytyy
  • Ei mitään merkitystä

0 äänestäjää

Oma suhtautuminen on hyvinkin skitsofreeninen. Tavallisten ostajien kanssa ei koskaan lähde sisaruksia samaan huusholliin. Kokemusten mukaan siitä ei seuraa koskaan mitään hyvää ja pennut tuppaavat rakentamaan liian vahvan riippuvuussuhteen toisistaan – varsinkin jos perheessä ei ole muita koiria.

Toisaalta taas, me ollaan greyhoudneissa aina jätetty vähintään kaksi kotiin. Mutta meillä on useampi koira, eikä grey ole ihan käyttäytymiseltään (ja älynlahjoiltaan) main streamiä. Dobbereissa sen sijaan tuplamyynti poiki aina ongelmia.

1 Like

Mielenkiintoista tietoa jota en ole koskaan tullut edes pohtineeksi kun en ole kasvattaja.

Tosin eipä ole käynnyt itsellä edes mielessä ottaa kahta pentua samaan aikaan.

Yksi pentu per talous.

Meiltä kysyttiin useasti kahta pentua samaan kotiin ensimmäisen pentueen kohdalla. En edes harkinnut myyväni, vaikka kotiin jäikin kaksi pentua (ei ollut tarkoitus, mutta elämässä sattuu ja tapahtuu). Muutama ensikoiran ostaja halusi ottaa kaksi samalla, jotta koirilla olisi seuraa toisistaan, ja työtaakka vähenisi. En tiedä millä logiikalla koiria ei tarvitse kouluttaa jos niitä ostaa kaksi, mutta ei osannut ostajaehdokaskaan. Ei saanut edes yhtä koiraa, saati kahta.

Puhtaasti valjakkokäyttöön tehtyjä pentuja voisin myydä useamman, sillä ehdolla että ostajalla on rahkeita hoitaa pennut. Harrastus- tai seurakoirakäyttöön en myisi. Yhden pennun kanssa on jo tarpeeksi tekemistä, erityisesti kaupunkiympäristössä.

Kuten Jakke sanoi, pennut muodostavat riippuvussuhteen toisistaan. Meillä oli kolme muuta koiraa kun kaksi pentua jäi kotiin, mutta olivat todella riippuvaisia toisistaan. Olivat ensimmäisen kerran kunnolla erossa kun toinen vietiin lopetettavaksi. Pari päivää meni toisella vikisten ja veljeä etsien, mutta muuten ei koitunut mitään ongelmia.

Sitten, ottaisinko itse kaksi pentua? Alluja joo, muita en. Puhtaasti valjakkokäyttöön kasvatetut allut menisi kaksin kappalein. Paimenia, noutajia tms. en ottaisi kahta mistään hinnasta.

1 Like

En hitossa ostaisi kahta pentua samaan aikaan samaan talouteen.
En, vaikka olisi hiirenkokoisia. Koulutettava ne on silti.

Ensimmäisen koiran omistajana tuon 3-veen pentuaikana mietin, että jos noita touhottajia olisi kaksi, ne voisivat viihdyttää toisiaan jolloin itse saisi joskus hetken hengähtää vaikka koira olisi hereillä.

Sittemmin oon todennut, että kahden pennun/koiran kouluttaminen ei olisi tuplatyö, vaan ennemmin työmäärä potenssiin viisitoista. Varsinkin kun ensimmäisen kohdalla meni eniten aikaa ja resursseja kouluttaa itseään kouluttamaan koiraa :see_no_evil:

Eniten se pohdinta kahdesta pennusta samanaikaisesti oli tosin lähtöisin siitä, että tuon meidän haukun veli oli vielä (päivän ajan) vailla kotia silloin kun tuo haettiin. Mukavan romanttinen ajatus, että olisi ottanut molemmat, jottei niitä olisi tarvinnut erottaa, kun olivat kerta jo 4,5kk vanhoja silloin :joy:

Joten,

Kiitos tästä tiedosta, enpä tätäkään ennen tiennyt :+1: