Kun vitsi ei ole vitsi, vaan asennekasvatusta

Osa vitseistähän ovat vain pyrkimystä levittää misogyniaa tai rasismia. Kyse ei ole silloin asian absurdiuden esittämisestä, vaan kyseenalaisen asian vahvistamisesta mukamas-huvittavan vitsin kautta. Mutta kyllä, joskus moisetkin saattavat silti olla hauskoja — kunhan oma huumorintaju on riittävän mustaa, ja jopa ymmärtää mistä on kyse.

Tunnetuin sovinismistaan on ehkä eräs suomalaisen elokuvatuotannon ala-arvoisemmista flopeista: Speden tuottama Naisen logiikka.

En mainitse sivuston nimeä, mutta seuraava on siellä julkaistu. On kuitenkin yli ehkä eniten jaettuja. Sitä tuuppaa Facessa näkyvillä mm. Kahvi-sivu, joka on aidosti pelkkä mainoskohdennuksia myyvä järjestelmä, joka ottaa osan tuloliikenteestään mainosnäytöillä.

Ja juu, juttu on kuvina. Ihan siksi, että tuo sivusto harrastaa wannabe-kopiosuojausta ajamalla tekstit tunnistuksen kautta kuviksi — ja ei, ne eivät ole tekijänoikeussuojattuja, edes kuvina.

kuva

kuva

kuva

Minulle ei nyt ihan auennut, että missä kohtaa piti nauraa.

“Heh heh”.
Mä oletin, että vitsin kertoja olisi ollut mies. Melko surullinen vitsi monellakin tapaa. Vieläkö jonkun täytyy kysyä mieheltä lupaa shoppailuun ja kampaajakäyntiin? Siis niidenkin, joilla on kuitenkin varaa mennä illalla ravintolaan.