Kuivat anturat

Ja tää 10 kiloinen, en tiiä mahtaisko E-vitamiinista saada apua kuiviin anturoihin, vaikkei E:n puutos millään tavalla näykään mutta eipä haittaa kokeilla josko olis apua.

(Postausta on muokattu ketjun jakamisen takia -Jakke)

Sinun kokoluokassasi, tai siis koirien :wink: on ihan se ja sama mitä ostaa. Siis rahallisesti. Vai kuuluuko se ilmaista taloudellisesti… minulle nuo ovat eri asioita :rofl:

Kunhan annos on sielläpäin.

Noin pienen määrän ei pitäisikään närästää. Mutta harvemmin E-vitamiini anturoihin auttaa, valitettavasti. Laita rasvahaude?

No sitten voi sillä ylimääräisellä rahalla ostaa itelle jotain vaikka suklaata :rofl:

Ja ihan vaan ton pienen määrän takia päädyin tohon E:hen, ettei tuu närästystä ja näkee onko mitään hyötyä :woman_shrugging:

Nutrolinia kun oon joskus tälle koiralle antanut niin sillon on anturat ollu kunnossa tai ei ainakaan niin pahasti kuivat mitä nyt. Ja ei ole ollut väliä mitä syö. Ehkä ollu sattumaa, en tiedä.

Mikä se on :roll_eyes:

Nyt en muista onko asiaa käsitelty tässä:

  • videon kuuntelu vaatii kuulokkeet ja hiljaisen ympäristön, sillä ääni on poikkeuksellisen surkea

Mutta periaatteiltaan rasvahauteessa läimästään nyrkillinen perusrasvaa anturoiden väliin ja laitetaan villasukka päälle. Koko systeemin voi vielä paketoida elmukelmulla. Annetaan olla yön yli, tai ainakin siihen asti, että koira syö sen.

Eli ihan niinku itsellekin, täytyypä testata. Siinä menee varmaan 20sek kunnes se yrittää syödä ne tupot, yöksi en ehkä uskalla jättää ettei aamulla odota elli käynti suolitukoksen takia :woman_facepalming:

Tämän rasvahauteen nyt testasin kun kerkesin, kyllä se vähän auttoi, parina päivänä tein. Mutta edelleen kuivat.
Tietysti lumi ja jää tekee oman osansa, vaikka tassut kuivataan kun tulee sisälle ettei jää märäksi.

Mutta ajattelin jos lisäis ruuan joukkoon rasvaisempaa lihaa (eikös liha parempi vaihtoehto kuin öljyt) sen verran mitä paino kestää (lihoo herkästi) ja aloin miettimään että kumpi olis parempaa: rasvainen naudanliha vai lohi? Mustissa ja mirrissä olis kumpaakin ja molemmissa suurinpiirtein sama rasva% mutta kummasta kuivat anturat hyötyis enemmän?
Vai voiko sitä edes sanoa suoralta kädeltä vai vaan kokeilemalla :thinking:

Edit. Ups, naudassa olikin rasvaa 45% ja lohessa 23% :grin:

1 Like

Nauta on parempaa kuin lohi, vaikka se ei olisikaan ihan 45 prosenttista :wink:

Paremmuus perustuu tässä ihan puhtaasti riskiajatukseen — aika monella on ongelmia kalan rasvan kanssa.

Joo tää on tuttua meillä myös yhdellä toisella koiralla.
Mutta en siis ota turhaa riskiä lohen syöttämisestä koiralle.
Nautaa meillä nytkin joten naudalla jatketaan, nyt vaan vähärasvaista mutta täytyy sekin pois syödä niin lisätään rasvaista lihaa sitten joukkoon josko helpottais kera ulkoisen rasvauksen :+1:

2 Likes

Toinen koira on paksuturkkista rotua 25kg, viettää ison osan ajasta pihalla hangessa. Anturat kuivuu ja lohkeilee. Syö rasvaista lihaa.

Pieni seurakoira 7kg ulkoilee sään mukaan, syö vähärasvaista lihaa ja anturat kunnossa.

Onko anturoiden kunto geeneistä riippuvaa, vai mistä? Luulisi että pihalla viihtyvän koiran anturat kestäisi paremmin.

Geeneistä tai sitten vaan yksilöstä. Mutta ulkona olo on aika rasittavaa tassuille. Hieman eri tilanne, mutta on syynsä miksi valjakot tekevät töitä tossut jalassa.

Ostinpa vielä tällästä, tiedä sitten onko mitään
hyötyä mutta testataan.

Rasvaus aiheuttaa vaan nuolemista kielloista huolimatta joten jos sisäinen rasvaus olis avain pehmeämpiin tassuihin. Lisänä myös pikku köntti 45% rasvalla varustettua lihaa ja sit perusliha jossa 11%.

Ei hyötyä. Nyt hukkasit rahasi.

1 Like

No onneksi ei ollu niin kallista kuin ihmeitä tekevä nutrolin :rofl: