Kuivaruuan vitamiinit

Oikeastaan kysymys pitäisi olla osiossa myytinmurtajat tai jotain.

Katoaako / tuhoutuuko / häviääkö kuivamuonien (miksei myös märkäruokien) vitamiinit jos niitä turvottaa kuumassa vedessä. Siis laitat nappuloiden päälle vaikka vedenkeittimessä kiehunutta vettä?

Tätä nyt pohdin ensi yön.

1 Like

Älä pohdi. Ei tuhoudu. Se vesi ei tee yhtään mitään muuta kuin turvottaa. Jo yksistään sen takia, että vesi jäähtyy niin nopeasti.

Varsinainen syy on se, että keittäminen tarkoittaa muistaakseni puolta tuntia ja paistaminen 220 asteessa kolmea varttia - ja siinä vaiheessakin häviää joko ei yhtään tai neljännes.

Vitamiinit on vahvoja eivätkä piittaa kuumasta eivätkä hapoista. Sen takia niitä ylipäätään saadaan. No, C-vitamiini on einen poikkeus, koska se ei kestä aurinkoa eikä ilmaa - mutta sen merkityksettömyys taasen johtuu siitä, että lähteet syödään yleensä muussa muodossa kuin kuivattuna. Plus ei sekään koske kuin ihmistä ja marsua.

1 Like