Kuivamuonamainokset: Hassut aidot tapaukset

Tehdäänpä mahdollisesti päättymätön ikuisuusketju kuivamuonien mainoksista. Toisaalta, koska valmistajat ja myyjät kopioivat toisiaan, niin ketjusta saattaa tulla niin geneerinen, että se jääkin lyhyeksi. Aika näyttää.

Koska jokainen valmistaja, aivan poikkeuksetta, käyttää samoja idioottimaisia sekä harhaanjohtavia väitteitä, niin toive olisi, että mukaan valikoituisi vain jollain tavalla poikkeuksellisia.

kuva

Ja koska näämmä joutuu koko ajan mallintamaan rautalangasta itestäänselvyyksiä, niin tietenkään mainonta ja markkinointi ei ole sama asia kuin ruuan toimivuus koiralle. Se liittyy vain ja ainoastaan siihen mitä kaikkea valmistajat (myyjät) ovat valmiita satuilemaan tai taivuttamaan todellisuutta saadakseen ihmisiltä rahat,

1 Like

Ketjun aloittaa Brit Fresh Fish with Pumpkin Adult Large Muscles & Joints.

Tuoteseloste on veikeä koostumus tuoreita raaka-aineita listan alussa ja suurin osa onkin sitten sopivampia ingredienssejä joko keittiöön, kanoille tai ehkä jollekin ruohonsyöjälle.

tuore kala (40 %), kuivattu kana (20 %), kurpitsa, kananrasva (säilöntäaineena käytetty tokoferolisekoitusta), kaura, tattari (4 %), omena, punajuuri (2 %)

Nuo ovat merkitykselliset raaka-aineet. Ja taattuun tapaan pitkään säilyvässä kuivatuotteessa on tietenkin ykkösenä tuore kala. Jos Norjan kassilohien samentuneet silmät ovat aikoinaan laajentaneet tuoreen merkitystä, niin nyt päästiin ihan uusiin sfääreihin.

Tarkoittaa myös sitä, että aidosti eniten lihatuotteista on ylläripylläri kalaa.

Kummassakaan ei ole sinällään mitään uutta, vaan “tuoreita” raaka-aineita on jo pitkään käytetty nostamaan vähemmistöasemassa oleva raaka-aineryhmä ykköseksi. Ennen riitti viljojen pilkkominen, mutta sen jälkeen kun valmistajat aloittivat kilpahuudon liha- ja proteiiniprosenteista, niin se ei enää riittänyt.

Joku voi pitää kurpitsaa hyvänäkin vaihtoehtona, mutta se on tolkuttoman kehnoa, ja hyvänä pitäminen johtuu siitä, että sitä ei tunneta. Omalla tavallaan on hassua, että kehno kuitulöhde on nostettu kasviosuuden ykköseksi, mutta se taatusti myy. Paremmin kuin kaura ja tattari,

lohiöljy, panimohiiva, pellavansiemen

Näissä ei ole sinällään mitään ihmeellistä. Panimohiiva on mukana tuomassa B-vitamiineja, joita ei sitten lihoista ja maksasta saadaakaan riittävästi, vaikkakin eläinkunta onkin niiden pääsaantitie. Joka tietysti saattaisi hieman herättää ajatuksia sen mainostetun lihan riittävyydestä. Mutta tuo on universaali tapa.

Pellavansiemen on myös veikeä. Tarvitaan kuitulisää, vaikka mukana on punajuurta ja kurpitsaa (tai sokerijuurikasta, en jaksa kaivaa originaalia, mutta beet tarkoittaa yleisesti juurikasta). Aidosti se ei olekaan kuidun takia reseptissä, vaan öljynsä takia, tuomassa omega-3 rasvahappoja hieman lisää, Josta päästään lohiöljyyn.

Ruokaan, jota mainostetaan 40 % kalamäärällä, on rasvan ja omega-3 rasvahappojen takia täytynyt lisätä lohiöljyä ja pellavansiementä. Tuon kannattaa antaa hetken aikaa upota tajuntaan ja sitten miettiä uudestaan sitä 40 prossan kalamäärää.

kollageeni, levä, lehtimangoldi (0,2 %), persilja (0,05 %), rosmariini, timjami, kehäkukka, voikukka, probiootit (enterococcus faecium 1x109 CFU), glukosamiini 1700 mg/kg, kondroitiinisulfaatti 1300 mg/kg, frukto-oligosakkaridit 220 mg/kg, beetaglukaani 200 mg/kg, mannaanioligosakkaridit 180 mg/kg, yucca 150 mg/kg, vihersimpukka.

Nämä ovat hauskoja. Jopa hulvattomia. Täysin merkityksettömiä, mutta myyvät taatusti yhtä vahvasti kuin 40 % tuoretta kalaa. Tai kurpitsa, kun ostajat pelkäävät viljoja.

Kollageeni on vitsi. Sillä yritetään antaa kuva nivelhyödyistä. Kollageeni on näissä(kin) aina lisättyä rustoa, yleensä kanasta. Mitä veikkaisitte – ruoka sisältää 20 % kuivattua kanajauhoa; paljonko siinä olisi mukana rustoa eli kollageenia, tai kanannahkaa, joka on toisentyyppinen kollageeni?

Romariini ja tinjami ovat säilöntäaineina ja ovat uutteita. Ne eivät ole mausteyrttejä kuten kaikki ajattelevat. Voikukka… huoh. Kehäkukka… huoh. Outoa, että pujo ja saunakukka puuttuvat - eräs valmistaja muuten käyttää jo pujoa. Ainakin on loppumaton saanti.

Vihersimpukka on samanlainen vedätys kuin kollageeni – joka siis on rustoa. Vihersimpukasta ei saada glukosamiinia, joka on jo erikseen lisätty, joten miksi vihersimpukkaa, jota on määränä vähemmän kuin 100 mg/kg ruokaa eli enintään 1,2 grammaa 12 kilon säkissä – teelusikallisen kärki,

Jokaisessa Suurimmassa osassa ruokia on aina jotain hyvääkin. Se, että kuuluuko lisätty glukosamiini sellaisiin on hieman tulkinnan varainen asia. 1,7 mg/g ruokaa – 30 kg koiralle annossuositus on 290 grammaa, joten se saisi vajaa 500 mg glukosamiinia. Se on aika usein käytetty määrä varmuuden-vuoksi-annoksena. Mutta kun glukosamiini maksaa Suomessa alkaen kymppi 250 grammaa, niin ei tuolle mitään arvoa voi antaa.

Ruuassa on 1,4 % kalsiumia. Pisteet siitä, että kertovat, sillä se ei ole enää automaatio. Pisteet kylläkin romahtavat siinä, että valmistusaineissa ei ole lisättyä kalsiumia eikä edes yleistasolla mineraaleja. Tuo tarkoittaa suoraan sitä, että kalsium tulee raaka-aineista, niistä joita on kutsutta lihaksi.

Kyse on siis tästä antaa-ymmärtää tilanteesta:

Mutta kuten aina, niin tämäkään ei välttämättä ole yksiselitteistä.

Jos kalsium tulee broilerinluista, niin se on äkkiä ongelma. Silloin pääraaka-aineen (aivan riippumatta sen sijainnista valmistusaineissa) laatu saattaa muuttua ongelmaksi, ja hetken kuluttua käsissä on taas koira, jota kutsutaan kana-allergikoksi.

Jos kalsium tuleekin kalasta, niin ruodot eivät ole huono mineraalien lähde. Silloin lisäämättömyys lisätasolla koskee myös magnesiumia ja paria muutakin. Ongelmaksi tietenkin nousee sama kuin kanan suhteen – liha ei olekaan sitä mitä väitetään, vaan jotain aivan muuta. Se ei välttämättä ole suurikaan kysymys, koska törmätään prosenttilaskujen ihanuuteen. Jos tuoretta on kuivamuonassa aidosti – eli kun vesi on otettu pois - vain 10 %, niin broilerin osuus onkin korkeampi kuin 20 %, esimerkiksi 25 - 30.

Silloin kylläkin kala-kurpitsa onkin äkkiä kana-vilja-kuitu ruoka ja kuluttaja ei saisikaan sitä mitä on luullut ostavansa – ei kai se niin vakavaa ole…

Ruoka on 26/14 eli nipinnapin laiskalle sopiva ylläpitoruoka. Ja nyt päästään siihen hauskuuteen. Kyse on eväästä, jota mainostetaan isojen koirien lihas- ja nivelruuaksi. Se, että siinä on ylläpitoannos glukosamiinia, ei tee siitä minkäänlaista nivelruokaa. Kun energia on ylläpitotasoa ja proteiinikoostumus kyseenalainen, niin ollaan laihduttavassa ja lihasmassaa hukkaavassa ruuassa.

Mutta myyntiväitteet ovat toki luvallisia. Kunhan ruuassa on proteiinia, niin se on lihasruokaa. Kun siinä on glukosamiinia, vaikka kuinka vähän, niin se on nivelruokaa. Tätä samaa kikkailuahan jokainen funktionaaliseksi väitettyn eläinlääkärien suosima ruoka käyttää hyvinkin laajalla tavalla.

Yksi poikkeavuus löytyi, eikä se liity ruokaan eikä markkinointiin. Brit suosittaa ruuan annettevaksi kuivana tai pienellä määrällä vettä – ei turvotettuna. Tuo mukanaan sen, että moiselle koiralle – varsinkin jos lihaksia murehtii – on pakko varmistaa reippaampi nesteen saanti.

Kun puhutaan mielikuvamarkkinoinnista, niin tämä jutussa oleva videoklippi on aivan mahtava:

Ei ollenkaan niin vakuuttava käynnistettävänä videona, mutta autoplayllä tekstin vieressä toimii. Annetaan ymmärtää, että tuoreus ja raaka-aineiden kuvituskuvat olisivat samaa kuin mitä kippoon menisi. Jos otettaisiin videota siitä mitä ekstruuderiin menee, niin mielikuva saattaisi einen kärsiä…

Nyt jo OT-aihetta, mutta tiedättekö miksi kuivamuonien nimet ovat tuollaisia lauseen mittaisia hirvioitä, malliin Brit Fresh Fish with Pumpkin Adult Large Muscles & Joints? Sitä kutsutaan hakukoneotimoinniksi. Kun tuotteen nimi pitää sisällään valmistajan mielestä eniten haetut asiat ja kun sama rotla näkyy tuotesivun otsikkona, niin Google nostaa moisen helpommin hakutuloksiin.

On siihen toinenkin syy. Ihmiset useimmiten eivät lue muuta kuin tuotteen nimen. Toimii anglomaissa paremmin kuin Suomessa.

5 Likes

Tämä oli OIKEASTI hyvä ja selkeä tapa purkaa näitä ruokien sisältöjä.
Kiitos Jakke!

Itse olen miettinyt, että mitä ihmettä tuo kurpitsa juurikin tekee tuossa ruuassa, kun mainoksia olen nähnyt.
Itse ajattelen yleensä, että söisikö/ syöttäisinkö eli valmistaisinko koiralle kippoon kurpitsaa. Ja vastaus on että en laittaisi. Niin miksi hitossa sitä pitää valmiissa nappulassa olla?
No, tuonhan kyllä selitit erittäin hyvin miksi sitä on.

Lisää tämmöisiä, kiitos.

Penturuokien suhteen on aina sanottu, että ne ovat samaa kuin aikuisten aktiivit. Junioriruuat taasen ovat samaa kuin aikuisten ylläpito. Light ja senior ovat myös samaa.

Kun vilkaisee Happy Dogin tarjontaa, niin pikkupentujen sapuskat saavat hieman nostamaan kulmakarvoja.

Happy Dog Baby Original, jossa nappulat ovat veikeästi sydämen muotoisia:

  • raakaproteiini 30.0%,
  • raakarasva 16.0%

ja valmistusaineet:

Siipikarjaproteiini** (18 %), riisijauho, maissijauho, tali(10 %), lammasproteiini* (7 %), siipikarjan rasva, maissi, naudanrasva, juurikasmelassileike* (sokeri poistettu), kalajauho, omenarapa.

Ykkösenä mahtavalla 18 prosentin osuudella jotain, jota he kutsuvat siipikarjaproteiiniksi ja kehuvat, että se on kuivattua ja suhteellisesti hydrolisoitua.

Totta hemmettissä se on kuivattua. Se ei voi olla mitään muuta. Mutta nyt väitetään, että siitä on myös poistettu rasva, mineraalit ja hivenaineet. Se olisi pelkkää urheiluproteiinijauhetta, ei mitään muuta.

Suhteellinen hydrolysointi ei tarkoita yhtään mitään. Hydrolysointi itsessään on proteiinien pilkkomista aminohappoketjuiksi. Jos ostetaan heraproteiinia, niin siinä hera on pilkottu hydrolysoinnilla. Mutta nyt hassua on tuo suhteellisuus,

Se tarkoittaa, että ollaan niinkuin pilkottu, mutta ei sitten kuitenkaan olla. Onko joku koskaan raakakypsyttänyt kalaa sitruunalla? Siinä tehdään suhteellinen hydrolisointi hapolla.

Kuka haluaa näinä kiinankana-aikoina lähteä veikkaamaan millä kemikaalilla ja miten Happy Dog on tuon minimimäärän lihaa käsitellyt? Vai vedätetäänkö?

Lammasproteiini taasen on ihan tavallista vedätystä. Ei se ole lammasproteiinia. Se on lihajauhoa. Se, että siitä käytetään virheellistä ja harhaanjohtavaa nimeä, on menettänyt aiheena jo mielenkiinnon.

10 % talia. Ei siis rasvaa, läskiä tai ihraa, vaan nimenomaan talia. Talista tehtiin aikoinaan kynttilöitä, koska se ei soveltunut ruuaksi. Onneksi se sentään soveltuu penturuokaan.

Omenanrapa on aina yhtä hassu. Se on edelleenkin siideriteollisuuden, mutta tulee toki muualtakin, omenanpuristusjätettä.

Vilkaistaan toistakin, koska toki arvonsa tuntevalla sarjalla täytyy päällekkäisiä tuotteita olla, että kuluttajalla on valinnanvaraa.

Happy Dog Mini Baby & Junior:

  • Raakaproteiini 29%,
  • raakarasva 16%

ja valmistusaineet:

Siipikarjaproteiini** (26,5 %), maissijauho, riisijauho, siipikarjanrasva, lohijauho (5 %), perunavalkuainen*, perunat*, juurikasmelassileike (lisättyä sokeria sisältämätön)*, auringonkukkaöljy, omenarapa

Ero edelliseen superpremiumpenturuokaan tulee siinä, että tässä on enemmän jotain mitä Happy Dog kutsuu lihaksi ja tali on korvattu siipikarjanrasvalla. Mutta mukaan on tullut täysin käsittämätön perunaproteiini.

Tai ei se sinällään käsittämätöntä ole. Kun perusraakaa-aineista ei saada proteiinimäärää täyteen, niin tuodaan se sitten jollain muulla tavalla. Osa käyttää hernettä, osa sinimailasta ja Happy Dog käyttää perunaa.

Muilta osin tämä on tismalleen sama ruoka. Sillä prosenttiyksikön erolla proteiinissa ei ole mitään merkitystä. Varsinkaan, kun se mahtuu sallittuun toleransiin – joten voidaan myös kysyä, että aidostiko noiden välillä on edes tuota eroa.

Se mikä hämmästyttää eniten, on Happy Dogin käsitys siitä, että kasvaville pennuille 16 % jotain rasvaksi kutsuttua on riittävästi. Riittäähän se, kun syöttää isoja määriä ja toivoo, että mitään muuta siitä ei seuraa kuin paskamäärän lisääntyminen – eikään sekään ole ongelma, koska kakkapussiksi voi ottaa myös ison jätesäkin.

Mietin koko ajan miksi Happy Dog mainostaa palkkalistoillaan olevaa eläinlääkäriä joka välissä. Minulla herää aina ajatus, että lääkäriä tarvitaan tukitoimintoihin auttamaan ongelmissa. Joten taas kerran – aina se mainostus ei toimikaan halutulla tavalla.

Vai olisikohan sittenkin niin, että eläinlääkäri on pakko olla tuotannon omavalvonnan takia ja sitä keksittiin käyttää mainoksena? Siis samaa ideaa, että mainostetaan Ca/P-suhdetta, joka on automaattisesti aina oikein, kun kalsiumia annetaan tarpeen mukaan.

Mutta se aikuisten aktiivi. Nythän näyttäisi siltä, että koska penturuuassa rasvaa onkin ylläpitoon, ei aktiivisuuteen, niin sääntö “penturuoka on sama kuin aikuisten aktiivi” ei pätisikään Happy Dogin kohdalla – sillä eihän kukaan toisi markkinoille aktiiviruokaa tuolla rasvamäärällä.

Paitsi että Happy Dog on tuonut. Happy Dog Sport sopii aktiivisille ja imettäville:

  • Raakaproteiini 28%,
  • raakarasva 16%

Hupsista keikkaa. Miten on raaka-aineiden kanssa:

Maissi, siipikarjaproteiini*,**), siipikarjanrasva, riisijauho, hemoglobiini*, lohijauho, kalajauho, lammasproteiini*, auringonkukkaöljy, juurikasmelassileike (lisättyä sokeria sisältämätön), omenarapa

Siinä on hieman eroa. Ollaan tuotu maissi ykköseksi. Kannattaa kiinnittää huomiota prosenttimääriin, siis siihen, että niitä ei ole. Happy Dog yleensä ilmoittaa kuivien lihojensa kohdalla prosentit, mutta nyt ne on jätettä pois. Haluaako joku heittää arvauksia miksi näin? Niinpä…

Siipikarjaproteiini on samaa puppua kuin kaikissa muissakin, mutta sinällään ,merkityksetön alaviitemerkintä on omalla masentavalla tavallaan riemukas. Siinä kerrotaan, että se on kuivaa JA se on kuivaa ja osittain hydrolysoitua – se on siis tuplakuivaa, kuin James Bondin martinit.

On sitten makuasia, että pitääkö verijauhoa hyvänä vai huonona asiana. Proteiinilisähän se on, koska lihaa on niin vähän, että ei ole saatu tuota aktiivisille ja imettäville riittävää 28 % proteiinimäärää kasaan muutoin. Mutta mielikuvatasolla veren lisääminen ei välttämättä ole hyvä asia. Toisaalta, eiväthän ihmiset lue tuoteselosteita.

Mutta:

Lopputulema on, että myös Happy Dogilla sääntö pitää paikkaansa. Penturuoka on samaa kuin aikuisten aktiivi. Se, että Happy Dogin mielestä aktiivit ja pennut eivät tarvitse samaa määrää energiaa rasvasta kuin suurin osa muista valmistajista, on sitten oma aiheensa.

Happy Dog mainostaa enemmän tai vähemmän jokaisessa tuotteessaan arvokasta Uuden-Seelannin simpukkaa. Unohdetaan eettiset kysymykset ja vilkaistaan tuota erikseen mainostettua raaka-ainetta.

Simpukkaa on jokaisessa vilkaisemassani ruussa välillä 0,01 - 0,02 %. Eli 0,01 - 0,02 grammaa tai 10 - 20 mg 100 grammassa ruokaa.

Joten jokaisessa noin desissä ruokaa on sellainen hippu simpukkaa, että sitä ei näe silmin.

Vaaditaan aika paljon luovaa mielikuvitusta, että saa tuosta ravitsemuksellisesti arvokasta. Joten minulla mielleyhtymä kääntyykin niin. että mainoksissa hehkutettu arvokkuus tarkoittaakin korkeaa hintaa Happy Dogille ja siksi simpukkaa on laitettu niin vähän kuin on kehdattu – ja nyt on kehdattu laittaa tosi vähän.

Holistisuus huuhaamerkityksessä on iskenyt suurimpaan osaan ruokamerkkejä. Ja miksi ei, sillä yriteillä ja rikkakasveilla saadaan hassu tuoteseloste ja kun kuluttaja yhdistää ne terveyteen, niin myynti on valmis.

Niitä terveellisiä yrttejä on 0,14 %. Jos prosenttilasku on unohtunut, niin 100 grammassa ruokaa on 0,14 grammaa eli 140 mg 12 eri yrttiä, kuten koivunlehteä.

Siinä voi sitten miettiä desillistä ruokaa katsoessaan, että tässä satsissa on tusinaa erilaista yrtti-, mauste- ja rikkakasvia sen verran yhteenä, että teelusikassa se näyttäisi vaivaiselta roskalta.

Että sellaista holistisuutta.

1 Like

Essential ja “Behavioural Optimised Food”

Tuli vastaan tällainen, joka on sangen sakeaa tekstiä jopa koiranruokamainoksen mittapuulla.

https://www.essential.fi/product/339/estate-living-lammas–peura-12-kg-essential

“Estate Living soveltuu äärimmäisen hyvin mm. vatsaongelmaisille koiruuksille. Mineraalipitoiset lammas ja peura tasapainottavat vatsan toimintaa.”

“Estate Living-ruoka valmistetaan koiran anatomisen tarpeen mukaan 74 % proteiininlähteistä; lammasta, peuraa, kuivattua kanaa ja kananmunaa, joista 50% tuoreita raaka-aineita. Tämän lisäksi ruoka sisältää kasviksia, marjoja, siemeniä, yrttejä, hedelmiä, vitamiineja ja mineraaleja. Täysin tuoreiden proteiininlähteiden ravintoarvot säilyvät ruuassa äärimmäisen hyvin, koska se valmistetaan korkeimmillaankin vain 90 asteessa.”

“BOF (Behavioural Optimised Food)- periaatteen mukaan ESSENTIAL-ruoka on kehitetty vastaamaan koirien luonnollista ruokavaliota. ESSENTIAL on toteuttanut periaatetta elämää muuttavilla ja palkituilla koiranruoilla. BOF- periaate varmistaa koiran sokeritasapainon säilymisen tasaisena.”

KOOSTUMUS: Valmistettu tuoreista ja kuivatuista lampaasta ja peurasta sekä kananmunasta ja kuivatusta kanasta 74%, josta tuoreita raaka-aineita 50%.

SISÄLTÖ: Tuore lammas ja peura, bataatti, kuivattu lammas, herne, tuore kokonainen kananmuna, kuivattu kana, peruna, pellavansiemen, lampaan rasva, sinimailanen, maksaliemi, vitamiinit, mineraalit, mannanoligosakkaridit (MOS), frukto-oligosakkaridit (FOS), glukosamiini , kondroitiini, MSM (luonnollisista lähteistä), karpalo, acai-marja, mustikka, mulberry-marja, omena, tomaatti, appelsiini, päärynä, porkkana, pinaatti, kukkakaali, merilevä, kehäkukka, ginseng, vihreä tee, inkivääri.

Proteiini 30%, Rasva 16%, Mineraalit 8%, Vesi 8,5%, Kuitu 4,5%, Omega6 2,8%, Omega3 1,7 %, Kalsium 1,8%, Fosfori 1,3%, Glukosamiini 0,09%, Kondroitiini 0,07%. Lisäksi per kg: A-vitamiini 15.000IU/kg, D3-vitamiini 2.000IU/kg, Tauriini 1.500mg/kg, Rauta 333mg/kg, Mangaani 233mg/kg, Sinkki 233mg/kg, Kupari 15mg/kg, Jodi 1.6mg/kg, Seleeni 0.67mg/kg. 3580 kcal/kg. Sisältää luontaisia säilöntäaineita ja luontaisia antioksidantteja.

En ole missään mielessä koiran ruokinnan asiantuntija, mutta ihan jo biologian opinnoilla ja terveellä järjellä tämä haiskahtaa huijaukselta.

“Tuore” liha ja kaikki nämä yrtit ja muut nauriinnaatit ovat klassikko, mutta tähän BOFiin törmään nyt ensimmäistä kertaa. Ihmisellähän verensokerin heilahtelut voivat vaikuttaa mielialaan, ja verensokerinsa voi pitää tasaisena syömällä hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja.

Mutta olisko tämä koiralla edes asia mihin tarvitsee kiinnittää huomiota? Epäilen. Jos ruokinta on edes jotenkuten järkevää, koirahan saa huomattavan osan energiastaan rasvan muodossa, mistä se pystyy myös ihmistä tehokkaamman glukoneogeneesin ansiosta tehtailemaan glukoosia.

2 Likes

Essential on ollut näkyvissä jo jonkun aikaa. Siis, ilmeisesti olen päässyt johonkin target-ryhmään – luultavasti parin googletuksen myötä.

Ruualla on pitkään yritetty vaikuttaa käyttäytymiseen. Sitä samaahan omalla tavallaan on kromin syöminen makennälän voittamiseen, mutta varsinkin tryptofaanin ja tyrosiinin antaminen. Omega-3:sten väitettiin laskevan aggressiivisuutta joku 10 vuotta sitten.

Se, että vaikuttaako ruoka tai ravintoaineet mielialaan ja käyttäytymiseen on oma juttunsa, ja se, että Essential myy aina kyseenalaista ruokaa samoilla väitteittä, on taasen ihan vaan markkinointia. Niin monella on jonkinlaisia ongelmia koiriensa kanssa, ja kun pitää löytää joku uusi pointti selittää oman myynnin oikeutta olemassaoloon, niin lopputulos on sitten tässä: laitetaan vähän gingsengiä ja vihreää teetä, ja satuillaan loput, niin se oli sitten siinä.

Mutta ei kyse ole koskaan ollut sokeritasapainosta – mitä hemmettiä sekin sitten milloinkin tarkoittaa; liika sokeri muuttuu läskiksi ja jos verensokeri laskee, niin siihen auttaa mikä tahansa ruoka. Mutta kukaan koskaan ikinä milloinkaan ei ole tajunnut väittää, että verensokerin lasku olisi käyttäytymiseen liittyvää.

Luonnollisista lähteistä saatuna glukosamiini on yhtä kuin simpukankuorta ja kondro on rustoa, mutta ei ole hajuakaan mitä olisi luonnollisesta lähteestä saatava MSM. Ennenkuin MSM:ää alettiin tekemään synteesillä DMSO:sta, niin myynnissä oleva oli selluteollisuuden jätettä.

1 Like

Harmi etten muistanut ottaa mainoksesta kuvaa, oli kädet täynnä koiraa sillä hetkellä.

Jouduin käyttämään vakio-lääkärin sijaan koiraa evidenssia päivystyksessä. Hoitokokemua ihan perus-ok eikä ylimääräisiä tutkimuksia tuputettu tällä kertaa.

Laskua odotellessa kuitenkin huomasin mainoksen kuivanappulasta, jonka luvattiin nostavan koiran vastustuskykyä jopa 50%, koska se sisältää ternimaitoa.

Jotenkin ymmärrän tämmöisen mainonnan netissä, mutta joku vastuu saisi eläinlääkäriasemallakin olla mainosten suhteen.

Ja tietenkin tämä super-ruoka oli nyt tarjouksessa, edelleen tosin saman hintaista kun hienoon foliopussiin pakattu “premium” -ruoka.

2 Likes

Tämä menee akselille… itsestäänselvyydet. Vähän samaa kuin mainostaa Ca/P-suhdetta, joka on aina oikein, jos ruoka antaa riittävän määrän kalsiumia. Tai jos toteaisi, että kun syö, niin lähtee nälkä.

5 tärkeintä ravintoainetta kissallesi ovat proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, kivennäisaineet ja vitamiinit.

Asialla Royal Caninin geneerinen kissanruokamainos.

Minulle jäi hieman epäselväksi, että mitkä ne muut ravintoaineet ovat?

Herkut jotka ylläpitää (omistajan) mielihyvää? :joy:

1 Like

Kopsaan facen vastaukseni.

Dehydratoitu? Voi vittu Musti ja Mirri - voisitteko joskus, edes kerran, kysyä valmistajalta että mitä ihmettä tämäkin käännös on tarkoittavinaan.

No, tuo tarkoittaa kuivattua. Mutta se olisi varmaan ollut aivan liian epäseksikäs termi.

dehydratoidut hyönteiset (14 %), dehydratoitu vaalealihainen kala (14 %), keltainen herne (14 %), vihreä herne (14 %), kuivattu omenamassa, herneproteiini, kookosöljy (8 %), vaalealihaisen kalan hydrolysoitu proteiini (4 %)

Minä muotoilen näin:

  • tuo on varmasti hair & skin tuote, mutta ei kuten ihmiset luulee; taas - kun (ei jos…) jonkun ajan kuluttua tulee erilaisia ongelmia, niin Katiskan saitin kautta saa buukattua puhelinajan
  • tämä alleviivaa niitä ydinkysymyksiä, joita olen vuosia esittännyt hyöteisruuista: mistä saadaan riittäväå (laadussa ja määrässä) proteiini ja miten hoidetaan rasva

Summa summarum: ei jatkoon ja tämä oli paperilla surkein kuivamuona pitkiin aikoihin. Jos ruokkii koiraansa ilmaston takia, ei koiran ravitsemuksen perusteella, niin kannattaa käyttää lihaa - saa hoidettua molemmat aspektit.

Ei lisättyä kalsiumia eikä suuremmin muitakaan makroja. Yhden kerran saa arvata miksi kalsiumia(kaan) ei ole tarvinnut lisätä ruokaan, jonka proteiini tulee kolmesta lähteestä hernettä ja rasva ympäristörikoksesta nimeltään kookosöljy…

Ei tarvitse arvata, kerrataan - ja se jälkeen voidaankin keskustella että tarkkaan ottaen mitä hyönteistä ja dehydratoitua kalaa ruuassa onkaan:

2 Likes

Et sitten kirjoittanut arvostelua m&m sivulle :thinking:?

En. Olen jo hieman oppinut ohittamaan turhat kirjoittelut. Niitä ei lue kukaan. Siis ei yksikään sielu.

Sen sijaan vaivauduin kommentoimaan Brit Caren FB-mainosta. Ei niitäkään kukaan lue, mútta saan varmistettua tulevaisuudessakin mainosnäytöt :wink:

1 Like

No, jokuhan olikin jo allergisten koirien ryhmässä tuosta ruuasta kysynyt.

En yhtään epäile, etteiko olisi kysytty. Mutta en tiedä koska mainittu ryhmä on minulta näkymättömissä :wink:

1 Like

Viesti yhdistettiin ketjuun: Koiran allergia pähkinänkuoressa

Tämä uusi ja hieno ( sarkasmia) Pala-ruoka.

En tiedä nauraisinko vai itkisinkö, mutta ihan omaksi ilokseni menin tekemään koe-tilauksen, en siis tilannut kyseistä ruokaa. Mutta jos olisin tilannut niin hinta olisi kahdelle koiralle ollut 512 euroa kuukaudessa, niiden laskurin mukaan.

En nyt kyllä ymmärtänyt mikä hitto tossa maksaa noin paljon.

Sanottiinhan se MT:n tekstimainoksessa: koska valmistuttajalla on ollut allerginen koira ja koska Hiel-Björkmannin mukaan matalat lämpötilat ovat aivan mahtava juttu (joka itseasiassa kertoo, että hän tiedä yhtään mitään prosessista).

Eli maksaisit mielikuvista. Kuten aina näissä.

1 Like

Tuo on hieman kaksijakoinen toiminta kun saman katon alla tehdään raakaruokintaa ja ravitsemusneuvontaa ja toiset täysin tyrmää raakaruokinnan ja pitäisi syöttää vain sairaalan sponsorin nappuloita ja märkäruokia.

Meinaat Viikkiä? Et uskokaan. Ja se jako on useampaan kuin kahteen – joka tietysti on mielenkiintoista, kun puhutaan opetuspaikasta.

Jep :laughing:.
Yritin olla vain kohtelias :rofl:.

1 Like