🇷🇺 Kommentti: Tältä tuntuu olla suomalainen spitaalioletettu – Venäjä keksi

Se, että Putinin hallitsema duuma asettaa idioottimaisia sääntöjä, on oma juttunsa. Mutta jos muinaisessa Kreikassa saatiin sota loppumaan sillä, että rouvat ristivät jalkansa, niin asettaisiko moinen temppu myös Venäjän ruotuun? En tarkoita sitä, että venäläisten seksityöläisten pitäisi lopettaa työt, vaikka he suurempi HIV-riski ovat kuin ulkomaalaiset, vaan että kuinka kauan Venäjä pysyisi toiminnassa, jos edes ulkolaiset high tech-, rahoitus- ja export/import-asiantuntijat häipyisivät ilmoittaen, että leikkikää ihan yksinänne vaan.

Parasta antia esitti kuitenkin kansakunnan vessanpytty, eli Ilta-Sanomien/lehden kommentointi:

En sano, että pitää ottaa mallia venäjästä, mutta kyllä täällä Suomessakin voisi nostaa rimaa ettei maailmalta tulisi sossu etujen kalastajia. Omassa kansassakin on jo kovasti työtä, niin ei tarvitsis erikseen ulkomailta asti tuoda elätettäviä tänne.

Saataisiin varmaan Suomen talous kertalaakista kuntoon, jos lakattaisiin hyysäämästä niitä kovaa työtä tuottavia kotimaisia sossu etujen kalastajia (sic!). Ottaisikohan Ahvenanmaa ne (pronomini harkittu) vastaan?