Koirien alustat ja pyykkikone

Meillä pyykkikone tekee hieman enemmän ruumillista työtä kuin tavallisemmissa talouksissa. Juuri äsken pyykkäsin nipun hevosten loimia. Koirien makuualustat joutaa myös pesukoneeseen.

Toki koneen joutuu pesemään ja siivoamaan ennen kuin ilkeää omia vaatteita pestä, mutta on se silti helpompaa kuin käsin pyykkääminen.

Yhden asian äsken opin. Jos on hetkeäkään sellainen olo, että mahtaako joku rätti enää kestää pyykkikonetta, niin se ei kestä. Nyt arvuuttelin yhden matonkaltaisen kanssa.

Lopputulos oli virhekoodi E03 — joka taitaa tarkoittaa aivan kaikissa koneissa poistopumppua, eli nukkasihti on tukossa.

Mittakaava ei näy, mutta siinä on kaksi kourallista. Toisen revin pumpusta irti, toisen kasan rummun sisältä.

Tuo, ja sen samanlainen kaveri, saivat lähetteen viimeiseen loppusijoitukseen.

Se mikä noissa poistopumpun tukkeutumisissa on tietysti plussaa, on siitä seuraava lattian peseminen.

Tuokin on niin kummallinen askare, nukkasihdin puhdistaminen. Ei kauhean iso homma, jos sen tekisi ennen ongelmia. Mutta kun ei muista/saa aikaiseksi. Ehkä se lattian peseminen on niin kivaa :see_no_evil:

Meillä pyörii joka koneellisessa pehmolelujen täytteitä. Niitä tulee keräiltyä lattioilta taskuihin ja sinnehän ne sitten jää pesun ajaksi.

Sitten niitä pumpulipalleroita kerätään rummusta ja nukkasihdistä ja kuivaustelineen alta. Viimeisimmästä ne päätyy takaisin taskuun ja uudestaan samaan kiertoon :laughing:

Mitä hyötyä siitä olisi, jos/kun se tukkeutuu juuri sillä hetkellä pestävästä pyykistä?

En minä ainakaan halua sitä putsata useammin kuin on pakko. Siellä on aina vettä sisällä. Meillä on vissiin pari kertaa käynyt niin, että vedet on jäänyt koneeseen sisälle ja silloin kyse oli jostain kolikosta, joka tukki sen kokonaan.

Muina kertoina on riittänyt, että on sammuttanut pesukoneen, että saa virheen kuitattua ja sitten ajaa kerran tai kaksi tyhjennyksen — kun aina siitä pumpusta hiukan vettä läpi menee.

Käytännössä aina tuo on mennyt tukkoon juurikin koirien kamojen pesun takia. Joko tosiaan joku pehmolelu on räjähtänyt tai joku peitto hukkaa täytteensä.

1 Like

Ei siitä ole hyötyä tuohon tilanteeseen, yleisemmällä tasolla pohdin putsaamisen aikaansaamattomuutta :joy: kun sitähän pitäisi putsata säännöllisesti. Ja kun ei putsaa (kuten me), ongelma syntyy liian kauan kerääntyneestä nukasta.