Koirankakat todellakin kannattaa kerätä pois maasta – tutkijoilta uusi havainto

Klikinsäästäjä. Jos koiran kakkoja ei kerätä, niin sitten ne lannoittaa maaperää väärin ja luonnon hauras monimuotoisuus kärsii ja kasvisto yksipuolistuu. Ja jotta ei keskityttäisi pelkästään paska—akselille, niin pissa sitten tekee saman.

Tuota… tämä on niitä kertoja, kun en jaksa vaivautua vilkaisemaan itse tutkimusta, että kuka on selvittänyt ja miten — lööppihuorauksen nimissä kun ollaan valmiit otsikoimaan ihan mitä tahansa, joka ei välttämättä sitten ole aivan käsi kädessä varsinaisen asian kanssa.

Mutta… Belgiassa ei käytännössä ole juurikaan koskematonta luontoa. Jos haluaa kutsua viljelymaata tai kaupunkien puistoja luonnoksi, niin siitä vaan — mutta ei ne mitenkään liity monimuotoisuuteen.

Nyt siis yritetään väittää, että vaikkapa Helsingissä luonto kärsii siitä, että koiranomistajat eivät siivoa koirien jätöksiä, Taitaa kuitenkin olla, että kaupunkiympäristö ja sen ihmismäärä, rakentaminen, tiet, kevyenliikenteen väylät, saasteet jne, luontoon vaikuttavat — ei koirien ulosteet. Siivoamattomuus vaikuttaa mukavuuteen ja koirien tautitilanteisiin.

Sadevedet eivät pääse imeytymään, vaan ne hoidetaan viemäröinnillä. Mutta koiranpaska aiheuttaa sen, että Belgiassa orkideat häviävät. Kai heidän nykyiset toistuvat tulvansakin sitten johtuvat koirien ulosteista ja virtsasta :flushed:

2 Likes

Ei nyt olla Belgiassa vaan Saksassa, pienessä 700 asukkaan kylässä. Jotkut kyläläiset ahkerasti laittavat tonttiensa ja peltojensa ja niittyjensä viereen koirankakkakieltoja, koiria on kylässä varmaan melkein 1 perhettä kohti. Kylää ympäröivät kukkulat, niityt ja pellot ja kylässä on 3 sikataloutta joista yksi minipieni, toinen keskikokoinen ja yksi tosi iso. Liete menee pellolle ja kun peltoa ja niittyä piisaa niin toisista kylistä ajetaan lietettä myös isoilla tankeilla mitä oma kylä ei ole saanut lietettyä (tienataanko sillä hyvin?) Ja jos sitten ei aikataulut pidä (lietteen ajo on rajoitettu) niin ajetaan rattorilla johonkin metsään, sitäkin on nähty. - Kyllä minä korjaan jos sattuu vahinko kylässä näkyvälle paikalle ja kannan kotiin asti kun ei kuulemma saa roskapönttöihin laittaa kun sitten haisee…

Samaa paskaa joka puolella maapalloa. Kirjaimellisesti :rofl:

Parhaimman näin Irlannissa, kun vetivät lietetankin tyhjäksi siihen kylää halkovaan jokeen (jota minä kutsuisin kylläkin puroksi). Toisaalta, irkut ei murehdi koirienkaan paskoja. Eikä koiria ylipäätään.

1 Like