Koirani suurin vihollinen

Olen muutamassa muussa ketjussa kertonut meidän koiran reviiriremmiräyhäyksestä, joka laantuu juoksujen aikana. Se on ongelma, jonka mun kaikesta loogisuutta vaativat aivot ymmärtävät ja kykenen käytöksen syyn lisäksi keksimään siihen ratkaisuja.

Pähkinä jota en osaa ratkaista on seuraava: me asutaan pientaloalueella, muutettiin tänne kaksi vuotta sitten koiran olessa vajaa 2v. Alueella asuu paljon koiria (kuluneen vuoden aikana määrä on tuplaantunut). Muutaman talon päässä meistä asuu koira x, nimetään se vaikka Pertiksi. Siinä missä muille koirille räyhätään, Pertti saa osakseen palosireeniä muistuttavan huuto-ulvonta-haukkumisen. Aina. Kun muille koirille räyhääminen vähenee juoksujen ajaksi, Pertille huudetaan kuitenkin.
Pertille huudetaan kun Pertti nähdään, ihan sama onko Pertti kävelemässä samalla kadulla vai toisella puolella peltoa. Tämän saisi estettyä sillä, että viimeiseen asti estän näköyhteyden muodostumista. Tosin turha vaiva, koska huuto alkaa pelkästään Pertin hajusta. Jos Pertti on kävellyt meitä ennen samaa tietä pitkin, sille huudetaan. Jos tuuli tuo Pertin hajun pellon toiselta puolelta tai läheisestä metsiköstä, Pertille huudetaan.

Pertti ei ole ikinä tehnyt tai sanonut mitään meidän sirpalle. Sirpalla on pienestä pitäen ollut Pertin rotuisia kavereita. Ollaan Pertin omistajan kanssa tarjottu sirpalle ja Pertille mahdollisuutta tavata toisensa (hyvin pian meidän muuton jälkeen), eihän siitä mitään tullut.
Pertti-vihan ensimmäisen puolen vuoden aikana oli tilanne, jossa Pertti oli tulossa meitä kadulla vastaan. Sirpa ei vielä huutanut, jämähti vain paikoilleen eikä liikkunut. Pertin omistaja vei Pertin kadun reunaan odottamaan, että päästäisiin ohi. Sirpa liikkui muutamaan metrin, jonka jälkeen kääntyi ympäri ja kipitti vauhdilla takaisin tulosuuntaan.

Oletan, että huutaminen johtuu siitä, että sirpa pelkää Perttiä. Mutta sitä en kykene käsittämään, miksi se sitä pelkää ja vielä noin paljon? Miten saan pelon pois?

Mitä ihmettä voin tehdä estääkseni pelkästä hajusta huutamisen?