Koiran vatsan lorinat ja ruokavalio

Alunperin julkaistu chat-kanavalla Chatti
Jonnap

Tämä meiän karvapallero josta sen videonkin laitoin ja on ollut huono syömään niin nyt varmaan löytyi sopiva annoskoko ja ruoka :+1: nappulaa huimat 0.5dl ja kaupasta ihmislaatuista sika-nautaa yhtä huimat 25g, ruoka kerran päivässä ja iltaisin ruuan jälkeen luu tms ja aamuisin ei ehkä halua mitään tai korkeintaan multa pienen leipäpalan. Ei maha lirise eikä lurise eikä tarvii tapella syökö vai ei :ok_hand: toivotaan että homma toimii myös jatkossa :muscle:

Siis luuta ei joka päivä, vaan ehkä pari kertaa viikossa

Jagster

Kai tästä on ollut juttuakin… mutta lorinat johtuvat kolmesta tekijästä:

Joukossa on ilmaa, ja kun suoli puristaa tyhjää, niin kuulostaan lorinalta.

Joukossa on vettä tai muuta huomattava märkää, ja silloin lorina on juurikin… lorinaa.

Suolisto on on ottanut jostain itseensä ja käyttää ruuan siirtämiseen liikaa voimaa. Eli se lorina on kuin pursottimesta painaisi liian kovaa.

Se, että miten mikäkin hoidetaan, onkin se haastavampi juttu.

Se mitä sinä olet nyt suunnilleen tehnyt on vähentää ruuansulatuksen työtä päivätasolla ja ehkä hieman nostaa kuitenkin ruuan määrää vatsalaukussa, vaikka annoskoko hiukan pieni onkin.

Plus luu hidastaa ruuansulatusta ja aika ajoin sitoo ruokaa.

Jonnap

Tällä tyypillä se on mun ajatuksen mukaan ollu toi suoliston suuttuminen. Ruoka ollu aina tyyliin samaa, vettä ei joukkoon voi laittaa koska ei syö, asiaa harjoiteltu moneen kertaan. Jos ruokaa liian paljon, syö vaan osan, jos ruokaa aamuin illoin, syö vaan toisen jne. Ja sitten tulee tyhjän mahan oksentelut ja siitä eroon pääseminen haastavaa. Annoskokoa ajatus erittäin hissukseen nostaa. Mutta 3 vuotta on asiassa edetty ees taas, toivottavasti nyt olis löytyny malli joka pysyis.

Nyt tuli myös mieleen että ehkä närästys ei olekaan ollut normaali närästys vaan enemmän ruokaa liikaa vatsalaukussa ja liian usein sitä syönyt joka aiheuttanut sitten närästyksen kaltaisia oireita :woman_shrugging:

Jagster

Ei ollenkaan mahdoton ajatus

Jonnap

Joskus myös kuulostanut siltä että olisi limaa jossain, keuhkoista ei ainakaan oo ääni kuulunu ellin mukaan. Yksi vaihtoehto olisi juuri refluksi tyyppinen oireilu mikä nostaa kurkkuun ruokaa joka sitten kuulostais siltä että limaa jossain.

Mutta nämä on näitä omia huomioita ja kun niin satunnaisia vaivat ettei niiden kanssa sen kummemmin erikseen missään olla käyty koska vastaus olis suurella todennäköisyydellä anna närästyslääkettä, vaihda ruoka ym. Siksi ollaan vähän eletty ja menty oireiden mukaan, haastavaa ollut ja nyt ärsyttää etten ole jo aiemmin siirtynyt kerta päivässä ruokintaan, olis ainakin ruoka maistunut paremmin edes sen kerran päivässä.