Koiran ulosteen löysyys ja glukosamiini

Nonni, aloitin n. 1kk sitten kyynäreitten nivelrikkoon nuorelle koiralle glukosamiinin painon mukaisella annostuksella, lisäksi saa cartophenia pistoshoitona. Nyttensitten uloste on löysää merkityksessä pehmis, hankala pussittaa, sottaa perskarvoja…
Ruoka pysynyt samana (70/30 lihaa kypsänä ja nappulaa+lisät).
Kysymys tarviiko tehdä jotain peliliikkeitä? Kuitua kokeilin lisätä, ei vaikutusta. Eli mennäänkö löysällä? Onko jotain valmistetta mitä voisi kokeilla? Toista kuitua? Nyt käytössä kuivana Kuidukas -tuote, jossa useampaa lajia viljaa kuidun lähteenä. Tai paljonko kuitua voi laittaa, ilman että tulee siitä ongelmia?
Kun en tahtoisi glukosamiinia lopettaakaan.

1 Like

Ihan ensimmäiseksi varmaan kannattaa jättää glukosamiini tauolle. Sen yksi haitoista on hieman laktoosi-intoleranssin tapaiset oireet. Jos syypää on glukosamiini, niin vatsa normalisoituu parissa päivässä.

Jos noin käy, niin sitten otetaan glukosamiini takaisin ja katsotaan meneekö vatsa uudelleen huonoon kuntoon. Jos menee, niin sitten mietitään kannattaako glukosamiini lopettaa kokonaan vai kokeileeko jotain toista merkkiä.

Mitä merkkiä annat, ja paljonko tällä kertaa on painonmukainen annos?

Kuitua on liikaa sitten kun muun ruuan määrää joutuu laskemaan.

Tuon tyyppisiä oireita on kylläkin tullut juurikin kuidunlähteistä. Varsinkin pellavansiemenrouheesta, mutta on muillakin ollut ongelmia.

Mutta jos mikään ei muuttunut paitsi glukosamiini, niin tuskin se kuidusta johtuu. Tosin, voi sillä olla vatsatautikin.

1 Like

Ei liity mitenkään vatsanlöysyyteen vaan pelkkään mielenkiintoon että kun kypsennät lihan niin laitatko lisät jo samalla sinne joukkoon vai vasta kuppiin?

Vaikka multa ei kysytty niin vastaan silti: mä oon viskonut lisät lihan joukkoon ennen kypsentämistä. Saattoipa olla, että dvitamiinin annoin erikseen… en muista enää :roll_eyes:

1 Like

Kuppiin vasta

1 Like

Glukosamiini on muistaakseni Gymbeamia Sporttimekkasta, kuitu on sama Kuidukas (ei pellavansiemenrouhetta, jota sitäkin joskus ollut ilman mahavaivoja) ja annos on kaivettu Katiskasta nivelrikkoiselle. Muu ei ole muuttunut. Eikä ole ripulia ja kakkii pari kertaa päivässä mutta siis löysää.
Mietin kannattaisiko puolittaa annos ja antaa toinen aamulla ja toinen illalla?

Yleensä annosten puolitteluja tehdään siinä vaiheessa kun syyllinen on selvinnyt. Sitä ennen otetaan kokonaan pois ja katsotaan auttaako.

Joten lopeta kokonaan glukosamiinin antaminen. Jos ei kolmanteen päivään mennessä ole mitään muuttunut, niin lopeta leseen antaminen ja katso mitä tapahtuu.

Jos mikään ei muutu, niin syypää on joku muu kuin glukosamiini tai lese.

1 Like