Koiran ruuansulatusentsyymit: Lisäravinteiden pitoisuudet

1 Like

Annoin haimatulehduksen yhteydessä Puhdistamon ruuansulatusentsyymiä, kun sitä oli valmiiksi kotona. Tai itseasiassa annan sitä edelleen, vaikka tulehdus on jo poissa, kun sillä jo ennestään “herkkävatsainen” koira lakkasi olemasta herkkävatsainen.

Kyselin joskus aikanaan miten näitä pitoisuuksia verrataan, mutta kun tuo kotoa löytyvä tuote sitten tuntui auttavan, en lähtenyt muita kokeilemaankaan.

Verrataan hiukan. Tai ainakin yritetään. Nimittäin jokaisessa purkissa käytettiin eri yksiköitä, eikä samaa yksikköä käytetty edes saman brändin sisällä.

Laitetaan muutama ruuansulatusentsyymituote rinnakkain (muokkaan tätä taulukkoa myöhemmin, jos on tarvetta). Vertaan ainoastaan lipaasin ja proteaasien yhteismäärää, koska ne ovat ainoat ruuansulatusentyymit, jotka kiinnostavat koiranomistajaa — oli koiralla sitten haiman vajaatoiminta tai haimatulehdus.

lipaasi PhEur proteaasi PhEur €/kapseli 1
Lypex 30 000 1200 1,07
Creon 10 000 10 000 600 0,22
Creon 25 000 25 000 1000 0,50
Puhdistamo 455 20 000 0,40
Puhdistamo Vahva 4500 90 000 0,622
  • 1: Hinnat ovat 60 kapselin purkeista ja nopealla Googletuksella halvimmasta päästä. Hintavertailu kannattaa, sillä ainakin Lypexissä on kympinkin hintaero myyntipaikasta riippuen. Creon 10 000 myydään kuitenkin 100 kpl purkeissa, joten hinta on laskettu siitä. Creon 25 000 on saatavilla myös 2x50 pakkauksessa, joka näyttäisi olevan jonkun sentin halvempi kuin 100 kapselin purkki
  • 2: Näyttäisi siltä, että Puhdistamon Vahvassa ruuansulatusentsyymeissä pienempi purkki tulee normaaleilla hinnoilla halvemmaksi, kuin iso 60 kapselin purkki.

Mitä noista sitten kannattaa ostaa? Ei siihen pysty sanomaan juuta eikä jaata. Lypex on kuitenkin selvästi kallein, mutta saattaa tarjota hieman enemmän apua rasvan sulattamiselle. Mutta koirien ongelma ei läheskään aina ole niinkään rasva, vaan että sulamaton proteiini aiheuttaa suolisto-ongelmia, joka sitten näkyy rasvan kautta, kun suolisto kiihdyttää toimintaansa.

Silloin haluttaisiinkin enemmän proteaaseja ja niissähän Puhdistamon tuotteet ovat aivan erilaisia kuin nuo enemmän lääkkeenomaiseksi mietityt.

Nyt siirryn arvailuihin, koska aletaan saavuttamaan osaamiseni rajat.

Minulla on käsitys, että

  • lipaasien valmistus on kalleinta
  • proteaasit on edullisempia, mutta ne voivat olla ihan mitä vaan akselilla kattavasti hyödyllisiä tai vahvasti ns. turhaa tavaraa

Silloin olisi houkuttelevaa esittää ajatus, että ottaen huomioon Puhdistamon liiketoiminta, niin he ovat hankkineet halvinta mahdollista tukusta, jolloin tuotteiden vertailu on aika turhaa jo siksikin, että itseasiassa ei tiedetä mitä proteaasit pitävät sisällään.

Tai sitten kuvitelmani, että proteaaseissa PhEur = HUT on väärä.

1 Like