Koiran ripuli ja kotihoito

Ketju on liitetty myös Katiskan juttuun Koiran ripulin kotihoito.:

1 Like

Eri yhteyksissä on selvinnyt, että ihmisille on hieman paljon epäselvää miksi syöttäminen akuutin ripulin aikana on niin toivotonta, jopa turhaa. Tuo johtunee siitä, että ollaan unohdettu mitä ripuli on.

Ripuli on tila, jossa suolisto pakolla tyhjentää itsensä. Silloin ei ehdi olemaan mitään ruuansulatusta, tai se on marginaalista. Ja ripuli on märkää sekä vetistä siksi, että vesi ei ehdi imeytymään.

Tuossa vaiheessa on totaalisen yhdentekevää onko annettu ruoka riisin keitinvettä, seitiä tai mitä tahansa muuta. Aidosti se, että ulostetta ei suuremmin tule moisilla ruokavalioilla, ei johdu mistään kuvitellusta hyvästä sulavuudesta – se johtuu ruuan vähyydestä.

Jos haluaa antaa jotain mistä on edes teoriassa hyötyä, niin annetaan:

  • glukoosia, koska glukoosi imeytyy ilman ruuansulatusta ja saadaan edes hiukan energiaa
  • paljon kuitua, joka imee vettä sisälleen ja sitä kautta tekee ulostevelliin edes jotain rakennetta, jolloin suoliston toiminta einen hidastuu plus on edes jokin mahdollisuus saada vettäkin imeytettyä

Suurin osa koirien(kin) äkillisistä vatsataudeista kestää vain vuorokauden. Joten maitohappobakteerien auttaminen auttaa yhtä paljon kuin flunssassa C-vitamiini, jolla saadaan 14 päivän tauti supistettua kahteen viikkoon.

2 Likes

Lisäksi kannattaa muistaa, että suolistosairauksissa on löydetty yksi ja vain yksi ravintoaine, joka auttaa toipumisessa: A-vitamiini.

Se ei ole maitohappobakteerit, kuten usein luullaan. Kun ne auttavat, niin ne auttavat yhdessä ja vain yhdessä ripulin erikoistapauksessa: kun ongelmat johtuvat paksusuolen bakteerikannasta.

Kun yhdistetään:

  • nopea energia helposti sulavista sokereista
  • hitaat hiilarit helposti sulavasta lähteestä, kuten ylikypsästä elintarkikelaatuisesta riisistä
  • hieman hyvälaatuista proteiinia
  • suolaa

niin ruokakuppiin ilmestyy yksi ja vain yksi ruoka: maksalaatikko.

1 Like