Koiran kutina

Koiralla lääkityksenä Apoquel ja diagnoosina atopia😉 Apoquel aloitettu keväällä ja koska silloin kutina ei kokonaan loppunut, päätin ottaa hetkeksi kokeiluun RC:n anallergenicin. Anallergenicilla koiran lihakset katosivat ja muutenkaan sitä ei ollut tarkoitus ikuisesti syöttää, niin vaihdoin ruuan hevosen lihaan. Anallergenicilla ja Apoquelilla kutina pysyi suhteellisen hyvin poissa. Nyt koira kutisee, johon varmasti vaikuttaa kuiva sisäilma (ilmankostutin ostettu tällä viikolla) ja hevosen lihan vähärasvaisuus, niin mietin, kuinka paljon ylimääräistä sinkkiä, A-, D- ja E-vitamiinia uskallan antaa ja mikä määrä on rasvaa hyvä? Missä ajassa kutinan pitäisi helpottaa, jos oletetaan, että kutina ei johdu hevosen lihasta? Kalaöljykapseleita ei voi antaa kerralla kahta enempää närästyksen vuoksi.
Käytössä nämä: Tripla Sinkki + C 25 mg - 60 kaps - Puhdistamo,
Pala Naudan maksa 1 kg - Maukas
Fortix Pure Omega-3 Fish Oil, 250 kaps. - Sporttimekka | Kotimainen lisäravinteiden & urheilutarvikkeiden osaaja!
Vitabalans BE-Liuos 1L | Puuilo
Joku perus D-vitamiini, Kennelrehun kalkki ja merilevä.

Kutinan selvä laantuminen tapahtuu aikavälillä 1 - 7 päivää ja selvä tervehtyminen viimeistään kahden viikon kohdalla — siis edellytyksellä, että toimenpiteet auttaa. Se on nyt hiukan auki, että mikä on auttanut.

Jos se kerta on atopia, niin tilanteen pitäisi parantua muutenkin kohtsiltään.

Lisiä uskaltaa antaa helposti 3x tarpeita enemmän, mutta ei ne oikein kutinaan auta. Kalaöljykapselit ei tee yhtään mitään ihossa, eläinrasvan omega-6:set tekee.

Paljonko on paljon on maailman vaikeimpia kysymyksiä, mutta enemmän kuin nyt. Riippuen paljonko nyt arviolta menee, niin tuplaan kannattaa pyrkiä. Se, että onnistuuko moinen, sitten riippuu.

Mitä jos miksaisi joukkoon jotain rasvaisempaa lihaa? Kun ei se oikein hullummaksi enää voi mennä. Voi on kohtuullisen hyvin siedettyä, mutta kun se ei oikein ole rasvahappolisä, vaan haetaan kaloreita; sen käyttäminen kuitenkin ikäänkuin säästää muuta rasvaa.

1 Like

Anallergenic on auttanut kutinaan eniten, mutta siihen palaaminen ei ole vaihtoehto. Ehkä anallergenic+joku liha voisi olla vaihtoehto, jos muuta ratkaisua ei löydy.

Diagnoosista en ole ollenkaan varma😄 Koira on kutissut ja hiivaillut vaihtelevasti vuoden. Muistaakseni broileriin ja riisiin on reagoinut korvilla. Viime talvena kutisi naudanlihalla enemmän, mutta sitten taas kesällä treeniruokana naudanliha, niin talven kutina ei välttämättä ole johtunut lihasta.

Tarkoitus on lisätä ruokaan Maukkaan rasvaista naudanlihaa tai Kennelrehun rasvaista possua toivoen, että kutina ei lisäänny. Harrastetaan koiran kanssa aktiivisesti pk- ja vetolajeja, niin ihan ehdottomasti jotain pitäisi hevosen lihan kaveriksi löytää.

Ei se välttämättä ole huono ratkaisu, jos se toimii. Anallergenicin suurimmat ongelmat kun ovat hinta ja koiran laihtuminen. Jos sen saa korjattua siirtämällä rekku 50/50-tyyppiseen ruokintaan ja tsekkaamalla lisät, niin aika pitkällehän ongelma on silloin selätetty.

Samalla selviää kaksi muutakin asiaa. Tai no, ei selviä, mutta saadaan viitteitä:

  • ongelma on kuivamuonien koostumuksessa kokonaisuutena, ei määrätty valmistusaine
  • ongelma ei ehkä ole ruoka ollenkaan

Voihan sitä testaillakin käyttämällä ruokien ääripäitä… Silloin duunataan kahdella kuivamuonalla ja kahdella tai neljällä lihalla.

Plus tuon tyyppisten kanssa täytyy myös pitää koko ajan kirkkaana mielessä ulkoisten tekijöiden riski ja kuormitus.

1 Like