Koiran hajuaistia ei tiskikone huijaa

Koska on/oli Juhannus, ja jussina kuuluu syödä kaikkea hyvää ja usein myös epäterveellistä, niin koirat saivat Lidlistä Orlandon purkkitavaraa. Jotain etäisesti lihaan päin kallistuvaa soosissa. Tavaraa, jonka valmistusaineita ei todellakaan haluta tietää — mutta koirat tuppaavat tykkäämään siitä kuin se kuuluisa hullu puurosta. Ainakin meillä.

kuva

Koirilla on ihan samanlainen taipumus asettaa epäterveellinen terveellisen edellä, kuin omistajallaankin.

Meillä ihmiset myös tupakoivat. Tuhkis löytyy kuistilta, mutta koska aina ei ole kuistilla, niin tumppeja sitten löytyy hieman sieltä sun täältä. Olen paha ihminen, enkä murehdi mikromuoveja enkä maatumisaikoja. Meillä käytetään myös fleeseä, ja se on monta kertaluokkaa pahempi mikromuovin levittäjä kuin natsat ikinä. Samaten meiltä löytyy mitä ihmeellisempiä tavaroita aina maatalouskoneisiin saakka, kun hieman kaivaa. Joten tumpit ovat siinäkin se vähäisin ongelma.

Mutta ne eivät kaunista pihaa ja siivoaminen on syvältä.

Siksi meillä pyöräytettiin tölkit tiskikoneessa ja leviteltiin pihalle tuhkiksi strategisesti valittuihin paikkoihin. Ongelma ratkaistu.

Mielenkiintoista, mutta ei minulle kovinkaan yllättävää sinänsä, oli nuorempi russeli. Se kävi tiskaamassa tiskikoneessa kiiltäväksi pestyt säilyketölkit. Joten riittävä hajujälki oli kuitenkin jäänyt kuuman veden ja tiskipesuaineen jälkeen.

Tiskikoneita kuitenkin yleisesti käytetään yleistason desinfioinnissa. Ei se riitä silti poistamaan hajumolekyylejä pellin näköisestä. Hajukoirat ovat merkinneet vuosia järven pohjassa maanneita henkirikokseen käytettyjä puukkojakin, joten…

Tarkoittaa myös sitä, että aina kun mietitään mitä koira tekee, niin meillä ihmisillä on taipumusta ohittaa hajun merkitys. Vain siksi, että me emme haista tai oletamme hajun olevan merkityksetöntä, jopa pahaa. Asiat vaan tuppaa olemaan koirilla toisin.

Koirien inhimillistäminen on laajempi asia kuin niiden pukeminen ihmisten vaatteisiin veikeiden kuvien ja videoklippien takia :wink:

Orlandon ”liha”säilykkeet ovat muuten toimineet osalla vatsaongelmaisista koirista. Kaikkea muuta kuin laadukasta ruokaa. Mutta jos ruoka X poistaa ongelman, tai lievittää sitä, niin se on silloin ihan pahuksen hyvää ruokaa, oli laatu mikä tahansa. Ja puutteethan voi korjata aina jälkikäteen, jahka perusruoka on saatu kuntoon.