Koiralla on korvissa hiivaa, puuttuuko ruuasta jotain?

Toisaalla kysyttiin:

Kysymys. 2v saksanpaimen, joka alusta asti syönyt raakaruokaa. Nyt tämän vuoden kevättalvella korvat alkaneet töhnimään ja olleet sitä myöden myös arat. Lääkäri totesi, että syvällä ei ollut tulehdusta, mutta söi silloin lääkkeen. Töhnintä kuitenkin jatkunut.

Millä voisin asiaa auttaa? En usko poissulkevan ruokavalion auttavan, kun tosiaan aina syönyt monipuolisesti kaikkea ja asia ollut kunnossa. Mutta voisiko jotakin ruokavaliosta puuttua?

Vastasin:

Eliminaatio on huonoin mahdollinen tapa selvittää yhtään mitään (yksi vastaus tarjosi eliminaatiot). Se on teoreettinen tapa selvittää ruoka-aineallergioita ja kaatuu pääsääntöisesti siihen, että ruoka-aineallergiat ovat melkoisen harvinaisia.

Aloituksen kysymykseen on mahdotonta vastata, koska ei ole hajuakaan

  • mitä ja paljonko koira oikeasti syö
  • miten se elää
  • mikä on sen luonne

Mutta hiiva melkoisen harvoin johtuu mistään vajaasaanneista. Sen sijaan silloin kun syy on ruuassa, ja läheskään aina ei ole, kannattaa vilkaista sitä ruokakippoa ja miettiä mitä siinä on.

Hyvä lähestymistapa on miettiä kuinka paljon siinä on sulamatonta ruokaa.

Virheajatus on se, että kuvitellaan raakuuden, tai lihapohjaisen ruuan automaattisesti korjaavaan hiivan. Tai edes olevan koiralle terveellinen vaihtoehto. Asia on usein juurikin päinvastoin.

Kun se, että koiralle annetaan paistia, luista lihaa tai paljon sidekudosta ovat kaikki erilaisia ja jokaisessa on omat riskinsä. Ja homma menee vielä kehnommaksi ja mukaan ympätään ajatus vihersoseista.

2 Likes