🛶 Koira kanootissa

Nyt kun me saatiin parin päivän harjoittelulla Sirpa ymmärtämään, että kanootissa ei tarvitse stressata, siinä täytyy istua eikä hötkyillä ympäriinsä ja oikeastaan se on tosi kiva kulkuväline, koska sillä pääsee tyhjään saareen rallattamaan vapaana, niin seuraava vaihehan on luonnollisesti ostaa oma kanootti ensi kesäksi.

Onko kellään kokemuksia jaettavaksi koiran kanssa melomisesta?

Yksi huolenaihe huomiotava asia on musta koira auringonpaisteessa, eli mitään monen tunnin melontaretkiä ei aurinkoisina päivinä voi tehdä. Mitä kaikkea muuta en vielä keksi ottaa huomioon?

1 Like

Nyt en puhu todellakaan kokemuksesta, ja itse etsiskelen sopivaa puhallettavaa kajakkimallista, mutta ymmärtääkseni mikä tahansa kahden hengen merikelpoinen käy, kunhan se on leveä. Ja koira opetetaan olemaan siinä.

Häkki olisi houkutteleva vaihtoehto, mutta ilmiselvästä syystä ei todellakaan ole :flushed:

Ei väri helteessä mitään merkitse, mutta uskallan väittää, että sen minkä kestää ihminen, kestää koirakin. Nimittäin melominen helteessä ei ole ihan niin nautinnollista kuin miltä se kuulostaa :wink:

Siksi matkaa kannattaa tehdä aamusta ja iltaa myöten. Ja kesällä yömelonta on oikeasti vaihtoehto, eikä lämmön takia, koska maailma on niin paljon erilaisempi.

Isossa kanootissa tulee sitten vastaan kaksi käytännön harmia, kuljetus ja talvisäilytys. Mutta kaipa nuo olette jo hahmottaneetkin.

Se on tehtävissä kun on hattu päässä ja paisteelta suojaava kevyt vaatetus. Sitten vaan kauhoo reunan yli viileää vettä päälleen aina tarvittaessa. Toimii oikein hyvin ainakin kun meloo joessa virran suuntaisesti :sweat_smile:
Järvimelomisesta mulla on vasta vähänlaisesti kokemusta, merimelomisesta vielä vähemmän ja siitä on todella paljon aikaa. Joten merelle ei ole mikään kiire, varsinkaan koiran kanssa.

Jooh, kanootti hommataan vain, jos sen saa auton katolle niin, että asuntovaunua pystyy myös vetämään samalla. Kattoteline autoon pitäisi jostain keksiä ennen kanoottia.

Muovinen kanootti kuulemma kestää ulkosäilytyksenkin. Laitetaan se siis varaston katolle talveksi :joy: muovinen on myös huomattavasti kevyempi kuin lasikuituinen, joten sitä on helpompi siirrellä.

Kaverilla oli tämmönen ennen kunnon kajakin hommaamista. Muistaakseni oli siihen ihan tyytyväinen. Mutta tuollaisen kaveriksi kannattaa sitten hommata paikkalappuja ja hyvät hermot reikien etsimiseen :joy:

Me luovuttiin eilen varastoon jumiutuneesta kumiveneestä. Sen roudaaminen kaikkien osien, moottorin ja akun kanssa oli turhan vaivailloista, tuli käytettyä hyvin harvoin. Tarkoitus oli myydä se, mutta se perkele vuosi. Reikä löytyi sentään helposti, mutta silti vene sai uuden kodin miehen kaverin luota.
Kaverin kumikanootilla oli vastaava kohtalo, tosin reikää ei löytynyt. Se päätyi sukulaislasten leluksi :+1:

Varmasti, jos sen Kärkkäiseltä tai Hobby Hallista ostaa :smile:

Minä olen heilunut näiden kahden välillä (linkit eivät ole ostosuosituksia, vaan ainoastaan Googlen osumia)

En tarvitse sen kummallisempaa, koska liikun – jos nykyään liikkuisin – rantavesiä ja jokia pitkin.

Olen myös alkanut hieman kypsytellä ajatusta packraftista. Sen saisi vaellustyyppiselle mukaan, mutta silloin melonta rajoittuisi ympäristön ihmettelyyn ja lyhyisiin siirtymiin. Joissa kummassakaan ei ole sinällään mitään vikaa.

Ne on vaan päätähuimaavan kalliita.

Teillehän mikään noista vaihtoehdoista ei käy. Sanoo valmistajat mitä tahansa pohjamateriaalin vahvuudesta, niin koiraa en silti ottaisi kyytiin – ainakaan ilman tossuja.

Mä en tiiä mistä se ostettiin, kun en oikein ymmärtänyt edes sitä, miksi sellainen piti saada :laughing: mutta yhteen tyynyyn oli joku elukka tehnyt aukon ja todnäk itse veneessäkin ollut reikä on tullut (huolimattoman) säilytyksen aikana.

Tuossa Advanced Elementsin paketissa tulee paikkasarja mukana, pisteet sille :+1:

Tuo packraft oli paha. Piti kattoa googlesta kun en tiennyt mikä on kyseessä. Pitäisköhän luopua koirasta:

2 Likes

Näyttäisi packraft toimivan koirienkin kanssa.

240658835_10159476112517103_8263799947944876205_n

Ja kyllä, kuvat on nyysitty lupia pyytämättä. Ihan siksi, että Face tekee kaikkensa, että ketjuja ei saa upotettua.

Mutta ovat ryhmästä Packrafting Finlad, vaatii liittymisen.

Ei koiria, mutta…

1 Like

Meillä oli koira kyydissä siinä kumiveneessä. Sen verran jämäkän oloista muovia, että uskalsi ottaa.

Nuo packraftit on vaan sen verran arvokkaita, että varmaan laittaisin koiralle ne tossut ennen kyytiin pääsemistä.

Kanootin ostaminen on toistaiseksi tauolla. Mies yllätti, siis todella yllätti, pohtimalla, että ois vissiin helpompaa ja halvempaa vuokrata kanoottia aina tarvittaessa. Yleensä meidän taloudessa minä oon se, joka ajattelee noin järkevästi. Ja sen kerran kun päätän olla järkeilemättä, mies tekee sen :crazy_face:

Taidanpa esitellä sille packraftin. Menee todella yli budjetin, mutta. Noh, joku tekosyy tähän :rofl: ehtiihän sitä rahaa säästää talven ajan.

Oma 36km Mäntsälästä Pornaisiin on aika askartelua tuon rinnalla.

Tulipa hinku päästä kokeilemaan.

Menee todellakin yli budjetin. Toinen mitä mietin packraftien kanssa on niiden aito into melonnassa. Noinkohan ne on kuitenkin ”vain” mökkileluja, mutta vaeltajille :rofl:

Palasin takaisin ajatukseen aidommasta kumikamelista, eiku kanootista. Se 20 kiloa on kuitenkin siirrettävissä, vaikka ei se selässä taipaletta tehdä, kun on muutakin kamaa.

Onko jopa vaan 20kg painavia? Kerran oon asiaa pikaisesti guuglettanut, ja löysin 30-35kg painoisia. Toi 20 on jo todella siirreltävä, vaikka ois enempi tavaraa kyydissä.
Tossa Avisuorassa ollut renkaat-kanootin alle oli loistava, en olisi itse keksinyt :+1:

Edit. Packraftissä on lyömättömänä etuna se, että ei tarvitse miettiä miten pääsee kotiin/kuka tulee noutamaan kanootin.

Yhden hengen lyhyemmät on 20 - 25 kiloa. Kahden hengen vehkeissä paino nousee, samaten pressut, säiliöt jne. nostaa painoa.

Tietysti siihen päälle pitäisi laskea sitten vielä mela(t), liivi, pumppu jne.

No niinpä tietysti. Kajakki?

Kai niitä kajakeiksi kutsutaan. Mutta puhallettavat on vähän niinkuin hybridimalleja ja onhan niiden rakenne enemmän kanoottimainen kuin kajakki.

1 Like

Ostin viime yönä sen kuntokaupan myymän yksikön, mikä hemmetin FitNord olikaan. En siksi, että se olisi paras, vaan koska se oli ehdottomasti halvin noista harkittavista.

Tuollaiset ostot kannattaa muuten aina tehdä yöllä. Jää turha harkitseminen vähemmälle.

Jostain kumman syystä sitä tituleerataan kajakiksi, mutta onhan se määritelmällisesti kuitenkin enemmän kanootti.

En sitten tiedä oliko se millään tavalla järkevä hankinta, mutta en kaadu hiukan päälle 300 euroon. Jos se toimii, niin ostan kaksikon kaveriksi. Ei niinkään siksi, että siinä meloisi kaksi, vaan että saisi tavaraa hiukan enemmän mukaan.

Eihän noilla millekään selille lähdetä, mutta kun oma (oletettu) käyttö on juurikin jokia ja rantoja, eikä talvella, myrskyssä tai koskissa, niin saattaa toimia. Tai sitten löin käteni paskaan. Aika näyttää.

Olisin samalla hinnalla saanut kylläkin käytetyn kanootinkin. Mutta edelleen — säilytys ja varsinkin kuskaaminen.

No, tuo saapunee ensi viikon alussa, niin sitten olen viisaampi.

Melontaliivit täytyy hankkia. Ja jotain pukeutumistakin ehkä hiukan. Mutta ne olisi joka tapauksessa hankittava, ostaa sitten kilpakajakin, inkkarikanootin tai kumiveneen.

1 Like

Ei ole kokemusta kanootista tai kajaakista, mutta minulla on SUP-lauta.
Kulkee hyvin melan ja pumpun kanssa kantorepussa.
Laudan painoraja sellainen, että saa itseni lisäksi koiran ja jotain pientä kyytiin.
Ei sillä pidempiä reissuja kovassa tuulessa kyllä tehdä.
Koiran pitää pysyä aika paikallaan tai muuten tulee helposti uimareissu.

1 Like

Nyt saisi packraftin edullisemmin. Kokemusten mukaan on koirankestävä. Muutoinhan ei ole mikään packraftien mersu tai tesla, mutta täyttänee tehtävänsä. Tiedän, että noilla on menty koskea alas.

Hetkeksi jo innostuin tuosta hinnasta, mutta… miten tuonne koira mahtuu, kun ei ihminenkään oikein näytä mahtuvan :joy:

Pidemmissäkin oli ihan hyviä alennuksia, piti äkkiä poistua sivustolta :see_no_evil:

Sinulla on pikkukoira, syliin se mahtuu :rofl:

En edes vilkaissut minkä kokoinen tuo oli. Katsoin vain hinnan.

Hyvinhän tuo tuonne mahtuu :laughing: