Kivesten syöttäminen koiralle

Olisiko kivekset kuitenkin käypää ruokaa, niitä saisi turkkilaisesta kaupasta silloin tällöin, nimenomaan sinkkiä ajatellen? Juttelin meidän fyssarin kanssa sinkistä ja hänellä oli se käsitys, että Suomessa siitä oisi enemmän puutetta kuin Saksassa, kävi joskus huskysafarilla Lapissa ja siitä oli nähtävästi siellä ollut puhetta.

Voi niitä antaa. Menevät akselille muut sisäelimet. Suomessa niiden ruokakäytölle ei vaan ole perinteitä ja siksi kiveksiä ei saa.

Mutta kivesten sinkkipitoisuus on vahvasti yliarvostettua. En jaksa enää penkoa, mutta ne löytyy jenkkiläisistä lähteistä. Eihän niissä paljoa ole.

Se, että kiveksissä on enemmän kuin tavallisessa lihassa, on oma juttunsa. Mutta jos katsotaan millaisia kilomääriä täytyisi syödä edes perustason saantiin, niin ei niistä suurempaa iloa ole.

Joten ollaan hyvin syvällä peruskysymyksessä: nykyään eletään liian kauan ja lisäännytään liian vähän, niin koirat kuin ihmisetkin, jolloin noistakin puutteista tulee ongelma.

Ei Saksassa asiat ole yhtään paremmin. 1930-luvun asioiden takia saksankielisessä Euroopassa uskotaan koko muuta maailmaa enemmän huuhaa- ja uskomusasioihin, ja se näkyy. Jos vilkaistaan ravintolisiä, niin pahimmat kusetukset tulevat Itävallasta ja Saksasta.

Joten ihan yhtä vähän siellä sinkkiä saadaan. Sen sijaan seleeniä saadaan paremmin. Paitsi Alpeilla.

Huskysafariyrittäjien kanssa ei kannata keskustella. Heillä on vahva taloudellinen tarve painaa kulut niin alas kuin mahdollista. Suurin osa heidän ongelmistaan johtuu perusruuasta.

1 Like

Kiittipä vaan. En ehkä ala meidän fyssaria opettaa. Hänellä Suomi kauniissa muistossa. Otan sitä puhelinaikaa myöhemmin, eka on tuon koirun ehkä elimelliset mahaongelmat selvitettävä. Hörhöhoidot meillä on. Kolloidaalinen hopea bakteerintappajana ja suomura (humiini) kovasti tapetilla nykyisin. Ei vaikutusta mihinkään suuntaan. Kuten jo tiesitkin.