ūüĎČ Kirjoittaminen ei maistu? Kokeile laitteesi sanelua

Useissa laitteissa on nykyään sanelu mahdollisuus. Silloin järjestelmä tunnistaa puheen ja muuttaa sen tekstiksi. Luotettavuus on hieman kyseenalaista, mutta saa sillä luettavaa tekstiä. Markdown muotoilu ei tietenkään onnistu ja näemmä ainakin iPadilla myös yhdyssanat ovat vaikeita. Mutta tämä on yksi mahdollisuus jos ei halua tökkiä näyttöä, hoitaa sitten tekstin puheella.

Oma ongelmansa saattaa olla vaatimus kirjakielestä. Minä kirjoitan helpostikin kirjakieltä, tai ainakin lähellä sellaista, mutta kirjakielen puhuminen on erittäin vaikeaa. Sitä on paljon mielummin puhuu vaikka sitten murretta vuosi sitten Turus tai Savostai Karjalasta ei Melo mistäkin sulku alkaa kuten huomasit yleiskielen tyyppinen Turkulainen puheenparsi ei tunnista oikein).

Tämäkin teksti on puhuttu iPadin kautta ja tunnistettu tekstiksi.

Vaikka Markdown merkinnän, tai html, puhuminen on, jos ei mahdotonta niin ainakin vaikeaa, niin määrättyjä perusasioita saattaa työtä tekemään. Kuten vaikka kursiivi: Tämä on kursiivi tähti. Tai ainakin melkein onnistu koskaei aina tunnista tähdeksi vaan se kirjoitetaan tekstinä*mutta parempi sekin kun ei mitään ja Helppohan tuon korjata. lisäksi välilyönnin puuttuminen ennen tähteä on vähintäänkin ärsyttävää.

Tämä taasen on lihavoitu:tämä on lihavoitu.

Jos tiedät miten välilyönnin saa vaikkapa: jälkeen, tai ennen ja jälkeen tähden, niin kerro se kommenteissa. Tai miten ylipäätään saa sanelu tuo kaksoispisteen…

Ei ehkä minun juttu :thinking:.
Kokeilin tätä ja puhelin soitti häkeen. En yritä toistamiseen.

Ja älä kysy miten tuo tapahtui… ei hajuakaan :joy: