Kirjanmerkki

Kirjanmerkki on enemmän kuin tavallinen bookmark. Toki se on näppärin tapa löytää mielenkiintoinen asia uudestaan (tagit ja hakukenttä auttavat myös), mutta siitä saa myös muistuttajan, joka tulee tökkimään kylkeen aiheen suhteen haluttuna aikana.

Kirjanmerkin asettaminen

Löydät kirjanmerkin asettamisen ketjun aloittavan postauksen lopusta

Klikkaa ensin kolmea pistettä:

kuva

Valitse avautuneesta työkaluvalikosta kirjanmerkit:

kuva

Pääset asettamaan muistutuksen, jos sellaisen haluat. Jos riittää, että juttu on löydettävissä silloin kun haluat, niin valitse viimeinen vaihtoehto Ei vaadittu.

kuva

Voit antaa kirjanmerkille jonkun elämääsi helpottavan selityksen, jos haluat. Mutta pakko ei ole.

Jos klikkaat kirjanmerkin nimen vieressä olevaa hammasratasta, niin pääset valitsemaan poistetaanko kirjanmerkki muistutuksen jälkeen, vastaamisen jälkeen tai ei koskaan. Helpottaa minun kaltaisen lahopään elämää, joka ei muista asioita viittä minuuttia kauempaa.

kuva

Kirjanmerkin löytäminen

Asetetut kirjanmerkit pitäisi myös löytää. Ei niistä muutoin iloa ole. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.

Avautuvan ikkunan työkalurivistä klikataan ja tutuksi tullutta kirjanmerkki-ikonia.

Ja saatkin listan eteesi:

kuva

Kirjanmerkkien ylläpito

Joskus paikkoja kannattaa pitää hieman järjestyksessä. Ainakin sen verran, että merkitsee tärkeimmät asiat ja poistaa turhat.

Pystyt kiinnittämään tärkeiksi kokemasi kirjanmerkkilistan alkuun. Pystyt muuttamaan myös niiden nimeä. Ja tietenkin poistamaan tarpeettomat kirjanmerkit.

Jos valitsit automaattisen poistamisen, niin sinun ei tarvitse tehdä mitään poistamisen eteen. Mutta muutoin listaa kannattanee siivota aina sitä mukaan, kun jokin kirjanmerkki muuttuu tarpeettomaksi. Muutoin niitä on hetken kuluttua niin paljon, että tarvitsisit kirjanmerkkejä löytääksesi kirjanmerkkejä.

Mene kirjanmerkkeihisi. Klikkaa kirjanmerkkien alla näkyvää nappulaa, jossa on nuoli alaspäin. Pääset kirjanmerkkien ylläpitoon.

Klikkaa haluamasi kirjanmerkin oikealla puolella olevaa nappulaa, jossa on kolme pistettä. Sinulle aukeaa pikavalikko:

kuva

Eri toimintojen selitykset lienevät selviä.

Saat poistettua kirjanmerkin myös hieman mutkan kautta.

Klikkaa itsesi kirjanmerkin linkkiin. Scrollaa aloituksen loppuun ja löydät tutun kirjanmerkin, mutta nyt se on vahvennetulla värillä kertomassa, että olet sen aikoinaan merkinnyt.

Jos klikkaat uudestaan kirjanmerkki-ikonia, niin sinulle aukeaa tutunoloinen ikkuna, jossa voit asettaa ajastuksen poistolle. Nyt kiinnostaa kuitenkin ikkunan vasen alakulma. Siellä on roskiksen kuva.

Klikkaa sitä, ja kirjanmerkki poistuu.

kuva