Kiinnostava etikka – usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia | Rajamaen.fi

Onko etikka terveellistä?

Etikan ravintoarvo on hyvin pieni, etenkin kun huomioidaan, kuinka pieniä määriä sitä nautitaan. Sen tärkein terveysvaikutus perustuukin siihen, mitä sillä voi korvata. Salaatinkastikkeissa rasvaton etikka voi korvata esimerkiksi majoneesin ja ruoanlaitossa alkoholi- ja energiapitoisemman viinin. Vastaavasti säilönnässä etikka ajaa suolan asian.

Onko etikan nauttimisella terveysvaikutuksia?

Rajamäen kuluttajapalveluun tulee paljon palautetta etikoiden terveysvaikutteisuudesta ja hyvistä käyttäjäkokemuksista. Rajamäen keittiö keskittyy hyvään makuun ja resepteihin – toivomme, että maistuva ruoka edistää terveyttä luonnollisella tavalla.

Onko omenaviinietikan terveysvaikutuksia tutkittu?

Omenaviinietikka on yhdistetty hyvinvointiin jo satojen vuosien ajan ympäri maailmaa. Se on suosittu luonnollinen vaihtoehto terveyden- ja kauneudenhoitoon mm. sisältämiensä ravintoaineiden, kuten entsyymien, antioksidanttien sekä kivennäis- ja hivenaineiden takia. Terveydenedistäjänä omenaviinietikan historia on kuitenkin enemmän kansanperinnettä ja käyttäjäkokemuksia kuin kliinistä lääketiedettä, ja siksi sillä ei ole virallisia terveysväitteitä. Rajamäen keskittyy hyvän maun ja luonnollisten, puhtaiden raaka-aineiden tuomaan hyvään oloon.

Näin Altia, eikun Rajamäki, käänsi hienosti toteamuksen, että etikalla ei ole ravintoarvoa eikä terveysvaikutuksia, myyntiä tukevaksi. Näin hoidetaan markkinointi, ei valehtelemalla.

Ymmärrän, että Rajamäki jätti kertomatta haitat – kuten hammaskiillevauriot, nielun ärtymiset sekä vatsan riskit – silti he olisivat voineet selvemmin mainita, että etikka on lisäaine, ei ravintoaine, terveystuotteesta puhumattakaan.

Kun mainostetaan etikan mahtavaa ravintosisältöä, niin vilkaistaan mitä etikassa sitten aidosti on. Muutan annokset 12 grammaan, eli noin ruokalusikalliseen.

Vitamiinit

Etikassa ei ole vitamiineja. Ei yhtään.

Mineraalit

  • kalsium: 228 µg (noin 150 koiragramman tarpeeseen)
  • rauta: 0
  • jodi: 0
  • kalium: 876 µg (noin 80 koiragramman tarpeeseen)
  • magnesium: 96 µg (käytännössä nolla)

Makrot

  • proteiini: 0
  • rasva: 0
  • hiilihydraatit: 60 mg (käytännössä nolla)
  • orgaaniset hapot: 720 mg (merkityksetön)
  • kuitu: 0
2 Likes

Tarkennus valmistajapuoleen. Altia ei enää tee etikkaa, vaan se on myyty Bernerille. Luulin, että Berner hoiti vain tukun, markkinoinnin ja jakelun.

1 Like

Mitä sanookaan Ruohonjuuri omissa mainoksissaan…

Omenasiiderietikka on todellinen terveyspommi ja yksinkertaisesti erittäin hyödyllinen ravintoaine ihmiselle. Ravinteikkaan omenasiiderietikan säännöllinen käyttö on helppo ja edullinen tapa tukea terveyttään.

Että näin taas tällä kertaa.

Juuri on Katiskan facessa tätä ihme etikan ylistystä hiivan hoidosta koiralla. Siis jaetaan neuvona ja liittymistä ryhmään josta näitä neuvoja saa :smirk:.

Mulle ei ole vielä valjennut mikä tästä punaviinietikasta vai mitä se nyt on, tekee niin erinomaisen, että sitä käytetään sisäisesti ja ulkoisesti.

Joo huomasin saman :roll_eyes:

Saako Jagster niitä puhelinaikoja millon ettei ihmisparat sorru noihin höpöhöpöihin :thinking:

2 Likes

Saa. Aukesi just.

Ja nyt sitten siivoamaan Facen puolta.

3 Likes