Ketjujen haarautuminen uuteen aiheeseen

Jaoin yhden ketjun uuteen aiheeseen, koska keskustelu muuttui siitä mikä on ollut ketjun aloitus. Tuossa ei ole mitään ihmeellistä ja kuuluu omalla tavallaan ihan jokaisen keskutelun luonteeseen — siksi moiselle operaatiolle on olemassa helpot moderointityökalut.

Aina ei ehkä-mahdollisesti ole kuitenkaan ihan selvää, että se uusi ketju on erotettu jostain muualta. Johtuu ehkä-mahdollisesti siitä, että uusi aloitus tuntuu… hieman irralliselta. Voisin fiksata tuon muokkaamalla viestejä, mutta pääsääntöisesti en halua tehdä sitä, koska siinä on liikaa työtä.

Se, että uusi ketju liittyy vanhaan, näkyy kuitenkin aloituksessa. Viestin alapuolella näkyy linkki, joka kertoo mistä on tultu, tai oikeammin mihin ketjuun uusi aloitus liittyy. Mutta samassa paikassa näkyisi myös kaikki muutkin linkit, jos aloituksessa olisi sellaisia. Ja jotta asia olisi vielä iloisempi, niin siellä näkyy myös kaikki ne, jotka linkittävät aloitukseen.

Määritelmällisesti sen osoite, josta on siirrytty uuteen ketjuun, on ulkoinen linkki siinä kuin tekstissä olevat linkityksetkin. Mutta se mitä asiat ovat määritelmällisesti ja mitä asiat ovat käyttäjän silmiin, ovat kuitenkin eri asia.

Minulla on yksi työkalu, jota kutsutaan henkilökunnan ilmoitukseksi (staff notice). Se on tehty juurikin ylläpidollisia ilmoituksia varten. Kokeilin miltä se näyttää. Kyseessä on siis koiran närästys-ketjusta haarautunut aihe, jossa jutellaan siitä kuinka vaikeaa on joskus lukea koiraa.

Ylhäällä näkyy tekemäni ilmoitus. Se näkyy myös aloituksen jälkeen, juuri ennen ensimmäistä kommenttia.

Kyse on nyt kahdesta asiasta.

Ensimmäinen on, että hieman opetan miten foorumi toimii ylipäätään ja mihin ilmoituksiin missäkin voi törmätä. Toinen on, että vaivaudunko ylipäätään tekemään moisia ”banneri-ilmoituksia” vai ovatko ne ihan turhia? Näkyyhän se teille ylipäätään?

Näkyy. En itse pidä välttämättömänä.