Katiskan Facebook-ryhmän demografisia juttuja

En ole naistenpäivän suuri kannattaja, koska en oikein ymmärrä sen merkitystä. Mutta laitetaan hieman Facebookryhmän käyttäjätilastoja näkyville. Se nimittäin osaksi alleviivaa ikiaikaista väitettäni, että sukupuolilla on eronsa ja miehet ei kysele :wink:

Olen joskus muutamaankin kertaan kirjoittanut aiheesta naiset ovat enemmistönä somessa, mutta en juuri nyt jaksa nähdä niin paljin vaivaa, että penkoisin ne esille. Mutta tilanne on tuttu, ja huomattavan outo. Some on naisten valtaama muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Lisäksi väitän, ihan ilman mitään kivenkovaa faktaa, että aina kun naisten osuus kasvaa ihan missä tahansa asiaympäristössä (ehkä ravintoloita lukuunottamatta), niin miehet poistuvat.

Ei, en tiedä mistä tuo johtuu. Miesten henkisistä ongelmista? Keskustelua sukupuolittuminen kuitenkin muuttaa — joskus paremmaksi, joskus huonommaksi; riippuu toki siitä millaisia ihmisiä mikäkin aiheympäristö haalii.

Katiskan Facebookryhmä on ymmärtääkseni myös ikäjakaumaltaan hyvin tyypillinen.

Aikuisuuden kynnyksen ylittäneet :wink: ovat enemmistönä. Sitä nuorempana on muuta mielenkiintoista, kuten Insta ja Tinder, ja vanhempia ei sitten kiinnosta enää mikään. Olen liian vanha voidakseni nähdä, että johtuuko ikäkausierot niin tylsästä asiasta, että ylipäätään internet on aika nuori keksintö ja someympäristöt nykymuodossaan vielä ihan vaaveja. Siinä tapauksessa ikäryhmien erojen pitäisi tasaantua 20 vuoden aikana ja ero tulisikin sen mukaan mikä on pop ja hype.

Laite-erot ovat selvät. Ja selittää miksi keskustelu vähenee koko ajan, sekä muuttuu… tynkämäisemmäksi. Tämä ei ole Facebookista, vaan Googlehakujen klikkausten mukaan viime kuussa Katiskan sivustolle (iso osa niistä ei ole aidosti hakuja, vaan hakua käytetään osoitepalkin korvikkeena; hyvin pitkälle myös siksi, että nykyään selaimisissa niillä kahdella ei ole eroa).

kuva

Tuo on asia, joka pitäisi ottaa websivujen suunnittelussa vahvemmin huomioon.

Paikkakuntajakaumaa Facebookin katiskaryhmästä en jaksanut kaapata. Suurin on Helsingistä, ja heitä on enemmän kuin vantaalaisia, espoolaisia ja oululaisia yhteensä. Mielenkiintoista on sekin, että Espoo on hyvin aliedustettuna. Se, että Turku ei näy top-listoilla, ei ole mitenkään uutta. Varsinais-suomalaiset eivät näy missään somen puolella. Syytä voi vain arvailla :rofl:

1 Like