Katiska ja error 404 - Not Found

Siivosin äsken serveriltä 5266 uudelleenohjausta. Kyllä, Katiskan rakenne on muuttunut pariinkiin otteeseen. Mutta tuo määrä ei ollut hallittavissa, eikä minulla ollut enää pienintäkään käryä mitkä kaikki ketjuttivat toisiin. Tai mitkä olivat jo muuttuneet tarpeettomiksi, koska hakukoneet olivat saaneet ohjauksensa eikä ulkoisia linkkejä ole.

Tylsää tekniikkaa, mutta saattaa vaikuttaa teihin. Osa linkeistä saattaakin antaa error 404 eli pyydettyä sivua ei löydy. Seuraan niitä koko ajan ja fiksaan sitä mukaa kun moisia tulee vastaan. Joten tänään on hyvä mahdollisuus, että yritetty linkki alkaakin toimimaan 15 minuutista tuntiin – muina päivinä menee päivästä muutamaan, riippuen kiireestä ja omasta viitsimisestä. Joten kannattaa yrittää myöhemmin uudestaan.

Jos vastaan tulee error 410 Gone, niin se tarkoittaa, että juttua ei enää ole, eikä takaisin tule. Siivoan aika ajoin ihan turhia postauksia, tai jotka ovat olleet rajusti aikasidonnaisia. Moiset ovat joko bittitaivaassa tai datahelvetissä, aiheesta riippun, eivätkä korjaannu. Mutta tietysti voi yrittää haulla löytää jotain vastaavaa.

Vinkkinä hakutoimintoihin: se ei ymmärrä murretta. Käyttäkää normaalia kirjakielen tapaista yleiskieltä, ja mielellään ilman kirotusvirheitä. En nyt suoraan katsoa alta kulmien lahtelaisia, savolaisia, karjalaisia ja lappilaisia, mutta muotoilen näin – osassa Suomen alueita on ilmeisesti toivottaman vaikeaa oppia suomea :rofl:

2 Likes