Kannanhoidollinen metsästys

2 Likes

Tosin - aito kanta lienee jotain 250 - 350 välillä. Eli kuvassa pitäisi olla kaksi sutta lisää.

1 Like

Olen jo pitkään kuullut sieltä sun täältä, että koska on jo susihyökkäys ihmistä vastaan, niin sudet täytyy tappaa. Koska seuraavaksi syödään punahilkka.

Paitsi että ei se sitten ollutkaan susi.

Ja kuinkas monta kymmentä vuotta vai jopa 100 vuotta sitten on todistetusti susi tappanut ja syönyt ihmisen/ihmisiä :thinking:
Kyllä se tuhoja tekee vaikkapa maatalouseläimille mutta tekeekö oikeasti niin paljon että susi pitäisi hävittää kokonaan kartalta?
En mä suteen metsässä haluais törmätä mutten karhuunkaan tai edes hirveen, ketustakin ennemmin pysyn kaukana :grin:

Eihän sitä olla kokonaan hävittämässä. Jos lupa saatiin alle 20 eläimelle niin siihen jää vielä aika paljon sen jälkeen ja kesällä syntyy uusia.

Tuota… ne oli nimenomaan paikallisia kokonaan lauman tappavia.

Itärajan keissihän muuttui vielä hauskemmaksi. Kun hiihtoloman vietti sudenkaadossa ei ensimmäisellä kerralla onnistunutkaan, niin yritettiin toista kierrosta istutettujen metsäkauriiden suojelulla. Jos unohdetaan se, että ne hävisivät alkujaan metsästyksen takia, niin istutetuista yksikään ei ollut kuollut suden suuhun.

Ei tämä kiima kannanhoitoon ja -rajoittamiseen perustu. Tässä on kyse yhdestä ja vain yhdestä asiasta: saako Suomessa olla suurpetoja, vai valitaanko Irlannin tie.