Kananmunien hinnannousu

Käytiin Cittarissa. Kassalla laskun loppusumma oli joltisenkin korkeampi kuin mitä takaraivolaskuri väitti. Johtui siitä jo tutusta asiasta, että aivan kaikki on kallistunut. Ja ilmeisesti K-ryhmän hankinnat ovat kallistuneet muita ketjuja enemmän.

Se mihin silmä tarttui tällä kertaa oli ison kananmunakenno hinta: 4,15. Ei kovinkaan kauan sitten hinta alkoi kakkosella.

Koska Minnalla on yhdet duunporukan illanvietot tulossa, niin piipahdettiin Prismassa. Kun tukkaväri maksaa noin 15 euroa paketti, niin Prismassa tismalleen sama on hieman alle 9 euroa. Samalla kävin katsomassa munien hinnat siellä: muistaakseni 3,70.

Eli kautta linjan kananmunat ovat kallistuneet euron verran, K-ryhmässä vielä enemmän.

Me ei enää osteta kylän K-kaupasta kuin jotain pientä ja tupakkaa. Ihan siksi, että sen jälkeen kun kauppias vaihtui, niin hinnat lähtivät laukalle. Ja ne olivat korkeat jo edellisen kauppiaan aikana, jolla ei ollut myöskään estoja hinnannostoille — jo ennen Ukrainaa.

4,70 euroa.

Mutta pääasiahan on, että poistetaan sunnuntailisät, että joku hienostokahvila voi pitää ovensa auki, kun se varakas vapaapäivänään — joka on aina sunnuntai — ei halua maksaa pullasta ja kahvista kahtakymppiä. Ja alle sen kahvilan ei muutamalla asiakkaallaan kannata pitää ovea auki.

Sinänsä ihan ok, koska sillä sunnuntaina töissä olevalla ei ole enää varaa edes niihin perkeleen kananmuniin :man_facepalming:

Tuo mukanaan muuten senkin, että koirien ruokinta muuttuu. Tiedän useammankin, jotka täydentävät koirien ruokakipossa surkeaa lihaa kananmunilla, koska munat ovat edullisia. Mutta eivät ole enää.

Aika äkkiä se Venäjänkaupan tyrehtymisen synnyttämä kananmunien liikatuotanto sitten suli. Vai eikö tässä kapitalismin perussääntö, liiallinen määrä markkinoilla pakottaa tipauttamaan hintoja, sitten pädekään?

Ja laitetaan tämä, että saan artikkelikuvan.

kuva

1 Like

Samaa hintakehitystä olen seurannut meidän K-kaupoissa. Siksi en niitä enää käytä.

Mietin, että pitäisiköhän hommata kanoja itselle kesäkanoja. Syksyllä ne sitten laittaisi lihoiksi pakastimeen.

Mä kävin just Prismassa ja ostin munia jotka maksoi 15kpl rasia 2.69e :thinking: