Kalium

Mik√§ olisi j√§rkev√§ kalium-lis√§ koiralle? Kannattaako ostaa sellainen, miss√§ kalium ja magnesium yhdess√§? Kyseess√§ aktiivinen noin 30kg saksanpaimenkoira, jonka kanssa harrastetaan pk- ja vetolajeja (py√∂r√§ily ja hiihto). Koiran lihaksisto on helposti jumiutuva, johon vaikuttaa treenaamisen lis√§ksi sen tapa liikkua. Lenkitykset p√§√§asiassa vapaana ja t√§m√§ vilkas koira ei tied√§, mit√§ tarkoittaa rauhallisuusūüėĄ L√§htee liikkeelle t√§ysi√§ ja pys√§htyy aina yht√§ nopeasti esim. juoksuvauhdista haistelemaan jotain, kaikkien ojien ja kaatuneiden puiden yli menee hypp√§√§m√§ll√§ ja isojen kivien p√§√§lle kiipe√§√§. K√§yt√§n s√§√§nn√∂llisesti fyssarilla ja hierojalla. Treenej√§ ennen l√§mmittelyt ja j√§√§hdellyt. Sy√∂ Kennelrehun sianlihaa. Sy√∂ vain yht√§ lihaa, koska ollut ongelmaa hiivan ja kutinan kans.

Pyöräily ja hiihto tuossa altistavia ovat. Ja säännöllisyys tarkoittaisi sitä, että sinä hoitaisit lihashuollon kerran viikossa :wink:

Mutta useimmille riittää tuon kaliumjutun mainitsema banaani.

Tai sitten mineraalisuola:

  • Sorry, en tahallani hyppyyt√§ sinua ketjusta toiseen, ennenkuin p√§√§set oikeaan juttuun. Tai siis‚Ķ kyll√§ tahallani, mutta tuolla saan ketjut tajuamaan toinen toisensa

Jos koira menee jumiin elektrolyyttien vähyyden takia, niin silloin tehdään rajua anaerobista työtä. Se toki onnistuu niin polkupyörällä kuin hiihtäenkin, mutta useimmiten syynä on liikkuminen itsessään tai varusteet.

Kun aika usein koira vet√§√§ sivussa, ei suoraan edess√§. Ja mit√§ pidempi on vetohihna, niin sit√§ suurempi kulma tulee ja siit√§ isompi v√§√§nt√∂voima, jolloin koira alkaa v√§√§nt√§m√§√§n itse√§√§n sit√§ voimaa vastaan ‚ÄĒ kulkee vinossa ja on hetken p√§√§st√§ jumissa.

Valjaat (jopa tavalliset) tekevät osalle koirista ihan saman. Useimmiten syy tulee joko sivulla olevasta painosta (esim talutin tai lukko) tai että valjaat eivät istu kunnolla, ja kun vaikka toiseen kainaloon tulee enemmän painetta, niin koira yrittää kompensoida sitä väistämällä, ja kulkee taas vinossa.

Eli samalla kun antaa kaliumia, niin tuollaisetkin kannattaa poissulkea.

Sitten tulee vastaan inhottava arkirealismi. Fyysinen harrastus vetää jumiin, ja sen välttäminen vaatisi harrastamisen lopettamista, eikä se ole vaihtoehto.

Silloin korjataan, ja se tehd√§√§n ‚ÄĒ taas ‚ÄĒ omalla lattialla, ei hierojalla.

Hierojalla k√§yd√§√§n tekem√§ss√§ sellaiset korjaukset, joita itse ei osaa. Tai harvakseltaan tekem√§ss√§ kokovartalomurjonta ‚ÄĒ mutta se pakollinen viikkohoito t√§ytyy tehd√§ itse.

1 Like

Vetovaljaita kev√§√§ll√§ soviteltiinkin useita ja ne mitk√§ j√§i k√§ytt√∂√∂n, vaikutti muutamien kertojen perusteella hyvilt√§. T√§lle kaudelle ei olla viel√§ vetotreenej√§ aloitettu. Luotto omiin taitoihin lihashuollossa ei ole kovin vahva, mutta jotain yrit√§n tehd√§ itsekinūüėĄ

Kokeilen nyt tuota Jozo Light suolaa, kiitoksia!:blush: Kannattaako magnesiumin antamista jatkaa?

Magnesiumia ei oikeastaan tarvita kuin joskus ja harvoin ‚ÄĒ eli kovemmassa rasituksessa p√§iv√§ ennen ja p√§iv√§ j√§lkeen. Joten on oikeastaan ihan sama mist√§ sit√§ ostaa, koska kulutus on niin alhaista. Meill√§ menee t√§ll√§ hetkell√§ Puhdistamon Tripla-Magensiumia, mutta se syy tuosta meid√§n keitti√∂np√∂yd√§n toiselta puolelta :wink:

Minusta se on turhan kallista ja laihaa, kuten aina Puhdistamon tuotteet, mutta jos sitä käyttää, niin 2 - 4 kapselia päivässä sakemannin kokoluokassa.

Kiitoksia n√§ist√§!:blush: En muista, mik√§ magnesium meill√§ nyt on, mutta j√§t√§n sen joka tapauksessa pois tai v√§hemm√§lle. Puhdistamolta menee jo sinkki, joka sekin kallista, niin se saa riitt√§√§ Puhdistamon tuotteista‚Äč:sweat_smile: Ja ennen kuin ehdotat jotain muuta sinkki√§, niin ainakin Solgarin ja Vidan sinkist√§ koira on mennyt ihan ripulille, niin en ole nyt pitk√§√§n aikaan jaksanut (tai uskaltanut) kokeilla muuta.

Anna vähemmän sinkkiä silloin. Ei se ole mitenkään poikkeuksellinen peliliike.

Tämä on ihan puhdasta mutua eikö perustu mihinkään seurattuun asiaan, mutta minulla on persfiilis, että sinkille herkät koirat ovat myös magnesiumillle herkkiä. Ja raudalle. Eli niillä on silloin ylipäätään ongelmia mineraalilisien käytön kanssa.