Kalium

Mikä olisi järkevä kalium-lisä koiralle? Kannattaako ostaa sellainen, missä kalium ja magnesium yhdessä? Kyseessä aktiivinen noin 30kg saksanpaimenkoira, jonka kanssa harrastetaan pk- ja vetolajeja (pyöräily ja hiihto). Koiran lihaksisto on helposti jumiutuva, johon vaikuttaa treenaamisen lisäksi sen tapa liikkua. Lenkitykset pääasiassa vapaana ja tämä vilkas koira ei tiedä, mitä tarkoittaa rauhallisuus😄 Lähtee liikkeelle täysiä ja pysähtyy aina yhtä nopeasti esim. juoksuvauhdista haistelemaan jotain, kaikkien ojien ja kaatuneiden puiden yli menee hyppäämällä ja isojen kivien päälle kiipeää. Käytän säännöllisesti fyssarilla ja hierojalla. Treenejä ennen lämmittelyt ja jäähdellyt. Syö Kennelrehun sianlihaa. Syö vain yhtä lihaa, koska ollut ongelmaa hiivan ja kutinan kans.

Pyöräily ja hiihto tuossa altistavia ovat. Ja säännöllisyys tarkoittaisi sitä, että sinä hoitaisit lihashuollon kerran viikossa :wink:

Mutta useimmille riittää tuon kaliumjutun mainitsema banaani.

Tai sitten mineraalisuola:

  • Sorry, en tahallani hyppyytä sinua ketjusta toiseen, ennenkuin pääset oikeaan juttuun. Tai siis… kyllä tahallani, mutta tuolla saan ketjut tajuamaan toinen toisensa

Jos koira menee jumiin elektrolyyttien vähyyden takia, niin silloin tehdään rajua anaerobista työtä. Se toki onnistuu niin polkupyörällä kuin hiihtäenkin, mutta useimmiten syynä on liikkuminen itsessään tai varusteet.

Kun aika usein koira vetää sivussa, ei suoraan edessä. Ja mitä pidempi on vetohihna, niin sitä suurempi kulma tulee ja siitä isompi vääntövoima, jolloin koira alkaa vääntämään itseään sitä voimaa vastaan — kulkee vinossa ja on hetken päästä jumissa.

Valjaat (jopa tavalliset) tekevät osalle koirista ihan saman. Useimmiten syy tulee joko sivulla olevasta painosta (esim talutin tai lukko) tai että valjaat eivät istu kunnolla, ja kun vaikka toiseen kainaloon tulee enemmän painetta, niin koira yrittää kompensoida sitä väistämällä, ja kulkee taas vinossa.

Eli samalla kun antaa kaliumia, niin tuollaisetkin kannattaa poissulkea.

Sitten tulee vastaan inhottava arkirealismi. Fyysinen harrastus vetää jumiin, ja sen välttäminen vaatisi harrastamisen lopettamista, eikä se ole vaihtoehto.

Silloin korjataan, ja se tehdään — taas — omalla lattialla, ei hierojalla.

Hierojalla käydään tekemässä sellaiset korjaukset, joita itse ei osaa. Tai harvakseltaan tekemässä kokovartalomurjonta — mutta se pakollinen viikkohoito täytyy tehdä itse.

1 Like

Vetovaljaita keväällä soviteltiinkin useita ja ne mitkä jäi käyttöön, vaikutti muutamien kertojen perusteella hyviltä. Tälle kaudelle ei olla vielä vetotreenejä aloitettu. Luotto omiin taitoihin lihashuollossa ei ole kovin vahva, mutta jotain yritän tehdä itsekin😄

Kokeilen nyt tuota Jozo Light suolaa, kiitoksia!:blush: Kannattaako magnesiumin antamista jatkaa?

Magnesiumia ei oikeastaan tarvita kuin joskus ja harvoin — eli kovemmassa rasituksessa päivä ennen ja päivä jälkeen. Joten on oikeastaan ihan sama mistä sitä ostaa, koska kulutus on niin alhaista. Meillä menee tällä hetkellä Puhdistamon Tripla-Magensiumia, mutta se syy tuosta meidän keittiönpöydän toiselta puolelta :wink:

Minusta se on turhan kallista ja laihaa, kuten aina Puhdistamon tuotteet, mutta jos sitä käyttää, niin 2 - 4 kapselia päivässä sakemannin kokoluokassa.

Kiitoksia näistä!:blush: En muista, mikä magnesium meillä nyt on, mutta jätän sen joka tapauksessa pois tai vähemmälle. Puhdistamolta menee jo sinkki, joka sekin kallista, niin se saa riittää Puhdistamon tuotteista​:sweat_smile: Ja ennen kuin ehdotat jotain muuta sinkkiä, niin ainakin Solgarin ja Vidan sinkistä koira on mennyt ihan ripulille, niin en ole nyt pitkään aikaan jaksanut (tai uskaltanut) kokeilla muuta.

Anna vähemmän sinkkiä silloin. Ei se ole mitenkään poikkeuksellinen peliliike.

Tämä on ihan puhdasta mutua eikö perustu mihinkään seurattuun asiaan, mutta minulla on persfiilis, että sinkille herkät koirat ovat myös magnesiumillle herkkiä. Ja raudalle. Eli niillä on silloin ylipäätään ongelmia mineraalilisien käytön kanssa.