Jonninjoutavaa pölinää ilmastonmuutoksesta

Britit kuolee helteisiin. Nyt on pakko sanoa, että vittuimainen kusipää takaraivossa toteaa, että sitä saa mitä tilaa. He ovat vuosisatoja kaivaneet saartaan ontoksi hiilestä ja turpeesta, ja nyt ollaan tässä tilanteessa.

Aika usein kuulee mainittavan, että ilmastonmuutoksen suurimpia ongelmia tulee olemaan massamuutto Afrikasta ja että Alankomaat sekä New York hukkuvat. Joskus kuulee mainittavan, että sama tapahtuisi Helsingille.

Minulle on ihan sama hukkuuko Alankomaat. Suurin osa siitä pitäjästä kuuluisi muutenkin olla merenpohjaa. New Yorkissa ei menetettäisi mitään hyvää ja arvokasta. Helsinki on myöskin yhdentekevä ja siksi toiseksi Espoo tarvitsee enemmän merenrantatontteja — paitsi että Helsinki ei sillai huku, koska maa nousee.

Afrikkalaiset tulee joka tapauksessa elintason perässä. Ei kansainvaellukset ole mikään uusi asia. Itseasiassa migraatio on ollut olennainen osa ihmiskunnan toimintaa.

Mutta miksi tänne hetken kuluttua kukaan haluaisi? Ilmastonmuutoksen myötä Brittein saaret muuttuvat aavikoksi ja Espanja sekä Ranska palavat maastopaloissaan maan tasalle.

Meillä Suomessa asiat ovat ihan perseestä. Talvisin tulee metri lunta, kesäkuussa on helle ja syksy sekä puolen vuoden monsuunit alkavat heinäkuussa. Viljele siinä sitten härkäpapua heinämailla ja soijaa Pohjois-Pohjanmaa - Pohjois-Sano - Kainuu akselin yläpuolella.

Mutta onneksi tähän kaikkeen on ratkaisu, ainakin Suomessa.

  • sallitaan kuluttaminen, liha, yksityis- ja lentoliikenne sekä saastuttaminen vain varakkaalle/rikkaalle vähemmistölle
  • kaikki muut muuttavat Korsoon ja Hakunilaan, koska suurkaupungit — varsinkin Helsinki — ovat ekologisen elämän huippukulminoituma

Siinä kokonaisuudessa Helsingin Malmin lentokenttä tai Vantaanjokien kosket ovat ihan haista-paska-akselia — jumalattoman tärkeitä toki paikalliselle ekosysteemille, mutta ei niillä kokonaisuutena betoni/asvalttihelvetistä luonnonkeidasta tehdä.

3 Likes