Joensuussa hämmennystä herättänyt savannikissa todennäköisesti lopetetaan –

Laki on mikä on, ja omistaja olisi saanut pitää lain suhteen ongelmalliset kattinsa valvotuissa olosuhteissa, mutta… miten servaali tai edes savannikissa kykenisi Joensuun korkeudella villiintymään?

Toki se voisi risteytyä paikallisten kissojen kanssa, koska niidenkin annetaan pyöriä vapaana, mutta sehän on vain kastraatio/sterilaatiokysymys.

Mutta mitäs sitten jos servaali/savannikissa villintyy? Ensimmäinen ilves laittaa sen samantien pataan. Vastaan tulee ahma, niin se ei edes kysy kenenkäs poikia tai tyttäriä ollaan, vaan täräyttää heti kuusi kynttä helvetin isosta tassusta otsikkoon.

Pohjois-karjalaisten mukaan sudet vie kaikki koirat. Joten mikä olisi kissan mahdollisuus?

Kysymys on siitä, että vieraslajiasetus ei aina kohdistu paikallisen luonnon ja eläimistön suojeluun, vaan sitä on laajennettu kattamaan lemmikkihankintaakin.

Toinen kysymys on, että onko tuo

  • tarkoituksellista
  • vahinkoa
  • byrokratiaa

Ihan eri asia, mutta en pääse edelleenkään henkisesti yli Ruokaviraston paniikin lietsonnasta paikallisten kotikoirien tuomasta rabiesuhasta. Jota ei aidosti edes ole.

1 Like

En ymmärrä tuota lietsontaa ja paniikkia mikä saa ihmiset valtaansa.

Minulla saattaa tietysti henkisenä rajoitteena olla se, että en ole koskaan hyväksynyt auktoriteetteja vain siksi, että auktoriteetit itse ovat päättäneet asemastaan, mutta vakaa käsitykseni on, että byrokraateiksi hakeutuvat vain pikkusieluiset pomottelijat, joiden elämän kohokohta on saada aikaan pelkoa.

Sorry byrokraatit, mutta en muuta kantaani vaikka olisittekin ihmisinä mukavia.

Ja siksi täysin harmittomat kissat lopetetaan samaan aikaan kun naapureilla villiintyy tavalliset katit.

1 Like

Ihanaa, että ollaan kerrankin samaa mieltä :joy::joy:.