Jättimäinen irlanninsusikoira karkasi pyöräilijän perään – koiranomistajalle

Mielenkiintoista. Oikeuskäytännöksi on muodostumassa arvelu syy- ja seuraussuhteista. Korvaussumma oli myös melkoisen kova.

Jos on taipumusta salaliittoteorioihin, niin ehkä hovin päätökseen vaikutti se, että vastakkain oli persaukinen ja yrittäjä.

Lähiympäristössä on eräs raiskausjuttu jonottamassa raastupaa. En puutu nyt siihen, että syylliseksi epäillyllä (koska tuomiota ei ole, positiivinen DNA-näyte on) oli edeltävät kaksi raiskausta jonossa käräjille, sitten tämä, samana viikonloppuna kaksi muuta ja siitä sitten kuukauden päästä pari lisää.

Virtuaalifemma vetoa, että kärsimyskorvaukset eivät ole lähelläkään tuota.

Yrittäjällä ei sitten ollut vakuutussuojaa. Jos olisi ollut, niin tulonmenetyksiä ei olisi korvattu.

Asiaan.

Jos tämä tuomiokäyttäytyminen tulee käytännöksi, niin se tulee aiheuttamaan ihan pahuksenmoisia korvauksia, koska mikä tahansa koiran karkaaminen, jopa vahingossa, voidaan tulkita aiheuttaneen minkä tahansa vamman ja vaurion.

Meillä russeli karkaa aika ajoin tielle. Jos nyt vedän paimenen langan, niin tulkinnan mukaan rikon eläinsuojelulakia. Jos vedän tiheämmän verkon, niin russeli puree siitä itsensä noin viidessä sekunnissa läpi halutessaan.

Mutta tuohan ei voi koskea vain koiria. Entäs hevoset? Saavatko tuotantoeläimet erikoisluvan vai lasketaanko niidenkin kohdalla korvausvelvollisuudeksi jos joku juoksee niitä karkuun ja pamauttaa puuta päin?

Mitä jos koen jonkun perässä lujaa tulevan auton pelottavaksi, kuten vaikka bemarin, ja ajan karkuun ja siitä sitten metsähallituksen puolelle, niin päteekö sama?

Jos joku nyt sanoo, että eri asia, niin ei ole. Tässä riitti korvaukseen subjektiivinen pelko, eikä onnettomuuden aiheuttanut kyvyttömyys merkinnyt mitään.

2 Likes

Itse varmaan lähtisin kanssa pakoon tuossa tilanteessa. Olen koira-ihminen, mutta jäänyt melkoinen pelko parista hurjasta tilanteesta vieraita koiria kohtaan.

Päätöstä sen sijaan pidän todella kyseenalaisena. Koiran pitäisi, kyllä, olla aina kytkettynä ja hallinnassa, mutta eläimiä kun ovat niin aina voi sattua kaikenlaista.