Isomman rodun pennun ruokinta

Muualla kysyttiin:

Miten juuri sinä ruokkisit pentua, jonka aikuispaino on noin 45-50kg?

Ketjussa sitten ihmiset vastasivat mitä kysyttiin — kuinka he ruokkisivat tai ruokkivat. Suurin osa vastauksista oli hyvin geneerisiä malliin 50/50-tyylillä. Ymmärrän, että noin vastattiin ja vastaus on sinällään hyvä, oikein ja moitteeton.

Mutta onko se aidosti hyödyllinen? Osa myös ruokkii raa’alla. Osa kuivamuonalla. Osa jopa kertoi mitä lisiä kannattaa antaa, myös silloin jos pentu on sairas.

En ole ihan niin varma, että saako kukaan kaipaamansa henkistä tukea siitä, että luetellaan ruokintatyylit :thinking: . Tai ruokamerkkejä.

Sitten vastasin minäkin.

Ihan samalla tavalla kuin aikuista.

Mutta tuli sellainen olo, että ei tuokaan aloittajaa yhtään helpota. Joten laajensin vastaustani… jos en asiassa, avuista puhumattakaan, mutta käytin tismalleen samaa asiaan enemmän sanoja.

Luultavasti nyt menee osalle ohi se olennaisin asia sanomastani, että moinen pentu ruokitaan kuin aikuinen.

Kyllä, ravitsemuksen suhteen se perustuu siihen faktaan, että ei ole olemassa mitään pentujen tarpeita. On vaan erilaisia saanteja, mutta se liittyy syömismäärään, ei ruokaan.

Kyse on kuitenkin siitä, että omistaja päättää mitä koira syö. Ei koira, koskaan. Ja siksi on useimmille helpompaa syöttää pennusta lähtien tismalleen samaa ruokaa kuin mitä haluaa tai ajattelee syöttävänsä aikuisellekin.

Silloin ei tarvitse merkata ruuanvaihtoja kalenteriin. Saa toki jos haluaa, mutta ei se koiraan mitenkään liity.

Toinen on sitten se, että on ihan yksi lysti painaako rotu aikuisena 5, 15, 35 tai 65 kiloa. Se ei muuta yhtään mitään. Toki ruokamäärää, mutta sehän ei ole yksilöiden välillä muutenkaan automaatio.

Joten

  • ei ole penturuokintaa
  • ei ole kokoon liittyvää ruokintaa
  • on vain koiran ruokintaa

Mutta jos aikaansa haluaa kuluttaa simppelin asian monimutkaistamisessa, niin linkki on yksi vaihtoehto:

Pennun ruokinta ja kasvu | Katiska

1 Like