Huonoimmat koirien kuivamuonat?

Webistan on täynnä listauksia siitä mitä ihmiset pitävät hyvänä koiranruokana, ja käytännössä se tarkoittaa ruokia mitä ihmiset syöttävät.

Laatu on suhteellinen käsitys ja tämä väite pitää aina ja kaikkialla paikkaansa:

Hyvä ruoka on sellainen, joka sopii koiralle ja jonka hinnan omistaja suostuu maksamaan; helppo ostaminen on plussaa.

Mutta jokaisella on joku ruoka tai ruokasarja, johon ei kosketa pitkällä tikullakaan. Listataan niitä. Mutta nyt ei riitä pelkkä nimi, vaan tarvitaan syy miksi surkeuden leima on tullut. Rajataan vielä hiukan – jätetään pois eläinlääkärien käyttämät, eli hypot, anallergenicit, munuaisruuat jne.

Oma lista on kohtuullisen lyhyt.

Hill’s on minusta maailmankaikkeuden turhin ruoka. Sapuska, joka oli alunperin jenkkimarkettien bulkkiruoka (toki, siellä myynti on erilaista kuin täällä) ja joka pääsi asemaansa tolkuttoman hienosti suunnitellun markkinoinnin avulla. Mutta meillä se ei ole koskaan toiminut yhdelläkään, ja ihan sama mitä on kokeillut. Agility & Sport varsinkin oli tolkuton pettymys ja laihdutti laiskatkin.

Kaikki Golden Eaglen ruuat. Itse en ole niitä käyttänyt enää aikoihin, koska omat kokemukset olivat akselilla huono … turha, ja hinta ei perustellut käyttöä. Nykyisessä duunissa törmään aivan liian usein ongelmiin nimenomaan GE:n kanssa. Toisaalta, tuoteselosteet selittävät hyvin pitkälle miksi.

Lidlin perus-Orlando saa kunnian olla markkinoiden huonoin kuivamuona, joka saa lupat ja frolicit näyttämään super-premiumilta. Mutta jännän väristä kakkaa siitä tulee :wink:

Toki on muitakin huonoja, mutta nuo ovat aina valokeilassa.