HiQ ja nanoagentit

Maailma on täynnä kuivamuonamerkkejä. Suurin osa luokitellaan ns. autotallimerkeiksi. Nimitys tulee siitä, että niitä aikoinaan teetettiin omilla merkeillä, OEM-tuotantona, ja tuotiin maahan pienissä erissä ja myytiin enemmänkin kodinoloisesti. Nyttemmin sitä käytetään aika ajoin kuvaamaan marginaalimerkkejä. Yksi sellainen in HiQ.

Ruuassa ei ole sinällään mitään mainittavaa. Ihan tavallinen lintupohjainen, jossa kasvipohja on riisiä, maissia ja gluteenia. Aikuisten versio on ylläpitoruokaa 27/14. Ja kuten aina, niin tietysti löytyy myös lammasversio, jossa kasvipuoli on vaihdettu riisiksi ja ohraksi, ja varmuuden vuoksi mukaan on tuotu perunaproteiinia.

Se mikä HiQ:n tekee erilaiseksi on myynti- ja terveysväitteet. Maahantuoja suhtautuu säädöksiin terveysväitteiden osalta hyvinkin… sanoisin, että luovasti. Samaten valmistusaineiden mainoksista löytyy aivan hervottoman hauskoja oivalluksia.

Emä- ja pentuversio mainitsee

  • Tasainen koiranpennun kasvu ja kehitys.
  • Keskus- ja ääreishermoston toimintaan - erityisen tärkeää nartuille synnytyksen jälkeen.

Se, että mitä ihmettä tuo on tarkoittavinaan, on totaalisen mystistä. Jos ruoka ei riitä pennun kehitykseen, niin kyseessä on rikos. Ja miten ruoka liittyy mitenkään emän keskus- ja ääreishermostoon, on täysi mysteeri. Mutta kuulostaa toki hienolta.

Ainutlaatuinen vitamiinien yhdistelmä arvokkailla lipideillä lisättynä

Ruuassa ei ole mitään ainutlaatuista vitamiinien yhdistelmää. Siin on tismalleen samat vitamiinit samoissa alhaisissa määrissä kuin kaikissa muissakin vastaavissa bulkkiruuissa. Ja lipidejä on hieman vaikeaa edes välttää, koska lipidit ovat rasvan perusrakenneosa.

Se mitä tuossa sanotaan ei kuulosta suomeksi yhtä vakuuttavalta: ”Lisäsimme lisäaineina vitamiineja. Kuin myös rasvaa, kun sitä ei saatu tarpeeksi lihasta.”

Sanon taas. Terveysväitteet kannattaa tarkistaa. Vaikka samalla kertaa, kun tarkistaa vitamiinien toiminnan. Kuinka monta virhettä löydätte tästä väitteestä:

Reseptiä on täydennetty D-vitamiinilla muistin parantamiseksi.

Ja mitä tulee — taas — terveysväitteisiin, niin jos Ruokavirasto olisi valvonnassaan yhtä innokas kuin Tukes itikkamyrkyissä tällä hetkellä, niin tämä geneerinen lupaus on hassu:

Tämä yhdistelmä vaikuttavia aineita [kaikki lisätyt] varmistaa lemmikkisi reippauden ja elinvoiman.

Ja sama linja jatkuu:

Pitkäikäisyyden edistämiseksi suunniteltu erityinen koostumus on täydennetty beeta-glukaaneilla, arvokkailla lipideillä ja vaikuttavien aineiden kompleksilla. Tämä huolella valittu sekoitus auttaa tukemaan immuunipuolustusta, vahvistamaan näköä ja sillä on positiivinen vaikutus hermoston ja aivojen toimintaan.

Vahvistukset ovat minun.

Mutta HiQ:n markkinoinnin hulvattomin osuus ei ole nuo mainitut, vaan tämä:

Ainutlaatuinen NanoAgent, joka siis pystyy vaikka mihin ja hieman vielä enemmän, löytyy valmistusainelistasta nimellä dynaamisesti mikronisoitu klinoptiloliitti — se on muuten sitten tuoteselosteessa väärässä paikassa ja kuuluisi teknologisiin :man_facepalming: lisäaineisiin.

Veikkaan, että aika harvalle on nimi klinoptiloliitti tuttu. Mutta ehkä zeoliitti soittaa enemmän kelloja. Tai hassu kiertoilmaisu keinotekoinen savi. Kemiallisesti kyse on nipusta alumiinisilikaatteja.

Jos sinulla on tunne, että olet kuullut sanan zeoliitti, mutta et ihan nyt muista missä olet siihen törmännyt, niin luultavasti pyykinpesujauheessasi, Niissä zeoliittia käytetään veden pehmentäjänä.

Zeoliittiä käytetään myös hajunpoistajana. Tai teollisuudessa suodatuksessa. Sitä käytetään myös paakkuuntumisenestoaineena.

Tuo NanoAgent on zeoliittia, jota on prosentti eli kilossa ruokaa on 10 grammaa. Eli ruuassa on jokaisessa kilossa 10 grammaa alumiinipohjaista vedenpehmennintä, joka toimii myös hajunpoistajana ja estää jauhemaisia ainesosia paakkuntumasta.

Alkaa terveysväitteet zeoliitin suhteen menemään hieman paljon uuteen valoon. No, ei HiQ väitteitään ole edes keksinyt, vaan ne on kopioitu huijausravinnemarkkinoilta, jossa zeoliittiä myydään detoksauksaukseen.

Saatte muuten yhden ja vain yhden kerran arvata kuinka paljon tieteellistä näyttöä HiQ kykenee esittämään väitteidensä tueksi… aivan.

10 grammaa ei muuten sitten ole vähän. Jos en väärin muista, niin se on maksimimäärä mikä on luvallista laittaa eläinten rehuihin.

Kookosöljy on turhake öljyissä ja kelpaa paistorasvaksi. Ravintorasvana se on maailman huonoin ja onkin enemmänkin ympristörikos kuin minkäänlainen food. Superia siinä on vain kalorit, koska mitään muuta se ei anna.

Olin jopa hieman pettynyt, että HiQ ei ollut osoittanut minkäänlaista luovuutta kookosöljyn (keksityissä) terveys- ja ravitsemusväitteissä. Kuten NanoAgenttinsa kanssa.

Kun seuraavaksi joku haluaa alkaa keskustelemaan aiheesta miksi ruuat sairastuttavat koiria, niin sitä asiaa kannattaa todellakin pohtia.

1 Like