đź’¸ Hintojen nousu

Nyt sukelletaan foliohattuilun syvään päähän. Väitän, että hinnankorotukset läpi koko kulutus- ja kuluttajatarvikekaupan ovat vain suuri kusetus. Oikeammin, hinnankorotusten taso on kusetus. Hieman kuin pakkauskokojen pienentäminen hinnan pysyessä samana, ja sitten tuoda vanha pakkaus myyntiin merkinnällä 15 % enemmän.

Ruuan hinta kallistuu koko ajan. Olen seurannut hieman meidän syömien lihojen ja kasvisten kallistumista, ja olen satavarma, että niitä hintoja ei hilaa ylöspäin dieselin kallistuminen — ei ainakaan niissä euromäärissä. Kauppa käyttää hyväkseen tilannetta, jossa päivittäin uutisoidaan hintojen nousua — joka on kaupan alan aiheuttama — perusteluna sille, että voi nostaa hintoja.

Hieno kehäpäätelmä, jossa tekemistä perustellaan sillä mitä itse on tehnyt aiemmin.

Kaikki nostavat nyt hintojaan, ja tulemme vuoden päästä näkemään hienon positiiviset tilinpäätökset, kun Kesko, S-ryhmä, Lidl ja kaikki muut tekevät historiansa parhaimman tuloksen.

Joka ei siis olisi mahdollista, jos kerta hinnankorotuksilla katetaan vain kohonneet kulut. Kuka haluaa lyödä asiasta vetoa?

Meidän kylällä vaihtui K-kauppias. Samalla paukahti hinnat ylös. Tyhmä esimerkki, mutta pullo Ediä maksaa nyt 2,95, joka on kovempi hinta kuin Ärrällä.

Nummelan Citymarket alkaa olla niin kallis, että perusostokset kannattaa tehdä Prismassa ja Lidlissä — Prisman, ja S-ketjun ylipäätään, ongelma on hyvin kapea tuotevalikoima, ja siinä edelleenkin K-ketju on vahvemmilla. Tai olisi, jos kaikki eivät olisi niin perkeleen kalliita.

Vaasan kauratyynyt — sellainen littana sekaleipäsämpylä — on paikasta riippuen kahden euron hintahaarukassa — siin edullisimman ja kalleimman välillä. Hassua miten ne kuljetuskustannukset, Ukraina ja palmuöljypula vaikuttaa jossain, ja toisaalla ei.

Cittarissa on dödöt sun muut suihkusaippuat kallistuneet eurosta muutamaan puteli. Minulle on ihan turha tulla selittämään, että kuljetuskustannukset olisivat kallistuneet rahtikuormassa tuhansia euroja, jos kerta hinnankorotukset jyvitetään per tuotekappale.

Nummelan apteekissa maksaa muuten tällä hetkellä 1 % vetyperoksidi 100 ml pullossa kympin. Jos jossain on kate kohdallaan, niin tuossa — vetyperoksidi on yksi halvimmista valmistaa. Toki Suomessa on tällä hetkellä pullopula Ukrainan takia, mutta siinä ongelma on, että saako pulloja ylipäätään, ei niiden hinnannousu ja silti puhutaan senteistä per puteli.

Kauppa se on kun kannattaa.

2 Likes

Ja vaikka tilanne normalisoitui joskus takaisin aikaan ennen Ukrainan sotaa, niin hinnat ei takuulla enää tule alas. Ei ruokakaupassa, eikä tankilla.

2 Likes

Kennelrehun tuotteiden hinnat ovat nousseet tänä vuonna jo kahdesti. Tätä menoa koirat saavat tyytyä pelkkään nappulaan.

1 Like

Tämän takia olen alkanu metsästää halvinta mahdollista nappulaa jotta voisi pitää lihan rinnalla ja nappulan minimissä. Saas nähdä kuinka käy.

Musta cittari ollu kallis aina. Ja meiltä sinne pidempi matka kuin prismaan jossa yleensä käyn. Lidl ja prisma kun käy nyt hintasotaa niin ne perustuotteet joita käytetään niin on melkeinpä sentilleen saman hintaisia molemmissa joten ajan lähimpään ja säästän bensakuluissa.

1 Like

6 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Koirien raakalihojen kallistuminen

Nummelan cittarissa oli Pirkka maapähkinät kallistuneet 50 senttiä pussi. Se tarkoittaa, per rahti K-ryhmän kulut ovat nousseet ihan helvetisti.

Tai sitten ei. Väitän edelleenkin, että ensi keväänä tullaan näkemään ennätystulokset niin K- kuin S-ryhmässäkin. Ja muutamilla muillakin.

Tästä Soininvaaran twiitistä on keskusteltu enemmänkin:

kuva

Hesarin jutussa Osuuspankin pääekonomisti mainitsi itsestäänselvyyden:

Jos jonkun palvelu on ollut kymmenen vuotta sama, nyt voi laittaa siihen kymmenen prosenttia päälle, koska ”kaikkihan nyt nousee”. Asiakkaat nyökyttelevät, ja kun kilpailijakin nostaa hintoja, se menee läpi.

Hänen kommenttinsa menee pieleen siinä, että ei nyt hilata ylös 10 vuotta jäissä olleita hintoja. Nyt nousee — taas — selkaisetkin, jotka ovat kallistuneet joka vuosi. Kuten vaikka se jäätelö — sen myyjän palkka ei kylläkään ole noussut jotain 10 vuoteen (varsinkin kun on keksitty laittaa kesälapset yrittäjäpohjalta töihin).

(En linkitä Hesariin, koska se vaan monisanaistaa Soininvaaran twiittiä ja varsinkin koska se on mainosrahoitteinen, joka on laitettu maksumuurin taakse)

Tossa pitäis olla myös kiukkunaama saatavilla.
Mutta se tulee tässä. Kiukuttaa kun kaikki vaan kallistuu, paitsi se palkka.

:rage:

Hau hau Champion emoille ja pennuille -koiran kuivaruoka maksoi muutama kuukausi sitten 40€. Nyt kun vilkaisin koiranruokia päin Tokmannilla, näin hintalapun 50€. Siis kymmenellä eurolla nostettu hintaa? Joo o.

Kanan paistisuikaleita (250g) sai joskus kahdella eurolla. Nyt hinta meidän kaupassa 3,50 eur. Kevyt 75% hinnan nousu. :flushed:

Plääh. Oon ollu niin tyytyväinen kun edes toiselle koiralle sopinut tämmöinen hyvä ja halpa peruseväs 50:50 ruokintaan. Vaikka on se silti edelleen edukkaampi kuin moni muu sapuska, saati se mitä toi toinen nyt syö.

Joka viikko jonkun tavaran hinta nousee, nousispa palkka samaa tahtia.

Aiemmin meiän käyttämä pyykinpesuaine on maksanu 1.98e, nyt sama maksoi 3.19e :face_with_spiral_eyes:

Sama noi Fazerin joulukarkkirasiat. Monet vuodet ne on ollu 350g ja maksanu n. 3.50e, viikonloppuna ostin yhden rasian ja ostaessa ihmettelin ku karkit rapisi normaalia enemmän siellä sisällä mutta enpä kattonu painoa. Kotona katoin ja rasia paino 270g ja hinta oli 3.95e… kilohinta noussu ihan kiitettävästi :flushed:

Nämä siis Lohjan Prisman hintoja jossa yleensä käyn.

Apua, mitä tulee tapahtumaan jouluherkuttelulle :flushed::cry:
Meidän vakiojoulukuuherkku on ollut Pandan Juhlapöydän konvehtirasia, siinä on hyvä hinta-laatu-määrä-suhde.
Ei varmaan ole enää tänä vuonna.

1 Like