Haun tallentaminen

Foorumin ehkä tärkein työkalu on haku. Sen jälkeen on opetella tagien hyödyntäminen — mutta haku on kuitenkin ykkönen asioiden löytämisessä.

Uusista aloituksista ja vastauksista saa ilmoituksen. Omista asetuksista sitten riippuu, että mistä ja kuinka usein. Mutta tuo asetus pätee kaikkeen liikenteeseen, jota et ole vaimentanut.

Omien mielenkiinnon kohteiden löytymistä uudessa sisällössä voi tehostaa tallentamalla haun.

Ykisnkertaisesti kyse on siitä, että teet haun, jonka jää automaattisesti taustalle pyörimään ja lähettää sinulle ilmoituksen heti kun kohdalle tulee jotain uutta hakuun osuvaa — aivan riippumatta mihin ketjuun tai alueelle se on julkaistu.

Kyllä — se saattaa lisätä hieman hälyä tilanteessa, että saat aina ilmoitukset vaikka ryhmästä X, ja kun siinä ryhmässä julkaistaan aihe, joka löytyy myös tallennetusta hausta. Saat eräällä tavalla kaksi ilmoitusta samasta asiasta — mutta viitekehys, siis missä yhteydessä viesti tulee, on kuitenkin täysin eri.

Haun saa tallennettua, eli automatisoitua taustalle, oman profiilin asetuksista:

  • kaikki kuvakaappaukset ovat työpöytäversiosta, joten puhelimissa näkymä on hieman erilainen ja valikot ovat usein alasvetolaatikoissa; ne on kuitenkin nimetty samalla tavalla ja löytyvät suunnilleen samoista paikoista

Tallennetut haut löytyvät asetusten loppupuolelta (ellei järjestys joskus muutu…)

Ensimmäisellä kerralla sinulla ei ole tietenkään tallennettuja hakuja.

kuva

Saat sen luotua, hieman yllätyksettömästi, Lisää nappulasta.

Kenttä on aivan sama toiminnaltaan kuin foorumin haku (koska se on foorumin haku), joten käytä samaa hakutermiä kuin millä olet ennenkin yrittänyt asiaa löytää.

Mukava asetus on ilmoitustiheys. Sähköposteja ja muitakin ilmoituksia tulee ovista ja ikkunoista muutenkin, joten ehkä kannattaa asettaa itselle sopiva tahti.

Lopuksi tallennetaan.

kuva

Pystyt asettamaan viisi hakua — tuota voidaan nostaa, mutta se vaatii hieman keskustelua yhteisössä ennen muutosta. Syy on siinä, että tallennetut haut kärsivä rajun inflaation, muuttuvat hyödyttömiksi, jos otat erilliset ilmoitukset kaikista uusista julkaisuista JA tallennat haut suunnilleen kaikesta sinua kiinnostavasta.

Joten kannattaa ehkä rajata omaa intoa sellaisiin asioihin, joista ehdottomasti haluaa erillisen ilmoituksen.

On siinä takana tylsä tekninenkin asia. Taustalla pyörivä automaatio kuormittaa ja jos jokainen tekee 1000+ tallennettua hakua, niin foorumi on äkkiä polvillaan.

Löydät hakuasetuksesi myöhemmin samasta paikasta, jos haluat muokata niitä. Jokaisen haun jälkeen on myös erittäin oleellinen toiminto: haun poistaminen siinä vaiheessa, kun se lakkaa olemasta tärkeä. Ja taas yllätyksettömästi poisto tehdään roskakori-ikonista.

kuva

1 Like