Gerbiiliä mä metsästän

Meille tuli pari vuotta sitten kolme gerbiiliä. Eläinkaupasta,koska no, ne on gerbiilejä. Kaksi niistä on nyt kuollu, nuorempina kun olis voinut odottaa.

Gerbiilit on hassuja eläimiä, koska ne ovat äärimmäisen reviiritietoisia ja laumakeskeisiä. Yksinäinen gerbiili on surullinen näky, mutta jos samaa laumaa olevat eläimet on parikin tuntia erossa toisistaan, ne on saattanut unohtaa toisensa ja tappelee verisesti.

Koska yksin ei gerbiiliä raaski pitää, ruvettiin etsimään sille samaa sukupuolta olevia, luovutusiässä eli n.6 viikon ikäisiä poikasia. Mahdollisesti kohtuullisen matkan päästä löytyi jo muutaman päivän päästä luovutukseen tuleva pari. Ei kannattaisi katsoa vauvagerbiilien kuvia juuri ennen tärkeää puhelua, vähän vaikea keskittyä muuhun :smile:

Jos kasvattaja haluaa meille myydä poikaset, niin totutus vanhempaan rouvaan onkin seuraava juttu. Se on tarkkaa puuhaa, jos haluaa että sopu syntyy.

Voin sanoa että totutus narttuun on monesti aika hankalaa, vaatii vaivaa.
Meillä ollut joskus gerbiilejä useamman vuoden, jossain vaiheessa niitä oli yli 20, tais olla 7 erikokoista terraa 2-3 gerbun kokoonpanoilla :woozy_face:

Yksi meillä eli sen mitä niiden luvataan elävän eli sen 4 vuotta, muut kuoli 2-3 vuoden iässä, mikä mihinkin vaivaan tai tappelun seurauksena :woman_shrugging:

1 Like

Vau!

Olisko toi 2-3 vuotta sit kuitenkin lähempänä todellisuutta :thinking:

Hankittteko gerbuja kasvattajalta vai eläinkaupasta vai mitä kautta? :smiley:

Ekat 3 oli joku tori.fi löytö, seuraavat kasvattajalta ja kaksi veljestä eläinkaupasta.
Kaksi narttua teki kerran poikasetkin joista kaksi meni omaan kotiin ja loput jäi itselle. Ehkä 8 :see_no_evil:

Harrastus vähän paisui just siksi kun millon kukakin jäi yksin ja yritettiin saada pennut kaveriksi ja ei onnistunutkaan lauman yhdistys väliverkoista huolimatta ym.

Että kannattaa varautua siihen että kohta on kaksi terraa huoneen nurkassa nököttämässä :grin:

No joo :joy: Jälkeenpäin oon oppinut paljon, kävi hyvä tuuri että ne ensimmäiset oli sopuisia eikä tullut riitaa koskaa. Kolme siskosta on kai aika riskialtis yhdistelmä :smiley:

Voin niin kuvitella että parin vuoden päästä meilläkin on ties kuinka paljon noita :rofl: Onneksi on varaterra odottamassa.

Ainakin alkuun kaikki meni hyvin, vanha rouva hyväksyi söpöläiset kavereikseen :heart_eyes:

2 Likes

Hienoa, toivotaan ja pidetään peukkuja että loppu sujuu yhtä mallikkaasti :+1: