Expired probiotics: what is really in your cabinet?

Aihe koirien maitohappobakteerit kuolevat vatsassa on sinällään vanha asia. Probioottien kohtalo vatsassa, ja syy miksi ne on (mikro)kapseloitava, löytyy huomattavan helposti googlella. Kyse kun ei ole sinällään mistään tuoreesta asiasta, vaan se selvisi jo aikoinaan maitohappobakteerien perustutkimuksissa — jotka siihen aikaan tehtiin beagleillä.

Mutta laitetaan yksi näkyville.

Paperi on englanniksi, mutta sen voi summata näin:

Lisäravinteista tai ruuasta, kuten vaikka jugurtista, saatavat probioottiset bakteerit kuolevat [ihmisellä] vatsassa ensimmäisen 30 minuutin aikana happamuuden takia.

Tuossakin kannattaa muistaa, että koiran vatsahapot ovat vahvemmat kuin ihmisellä, jopa kuivamuonaa syödessään. Mitsen se menikään… vatsahapot ovat ensimmäinen ja tehokas taistelulinja kaikkia bakteereja vastaan.

Mä oon enklannissa tosi huono enkä viitsi edes kirjoitusta lukea mutta ton sun summauksen jälkeen tulee mieleen kysymys: jos ne kuolee noin nopeasti niin onko niillä sitten edes mitään virkaa kummallakaan, ihmisellä sekä koiralla :thinking:

Ei terveysvaikutusten suhteen. Muutoinhan ne tuo hiukan, mutta mikä tahansa sulamaton tuo. Ja itseasiassa maitoproteiineilla ja laktoosilla suurempi vaikutus on.