ūüĎČ Ei tili√§: Kommentointi & Seuraaminen

Rekisteröityminen antaa jonkun verran apuja. Voit jakaa linkkejä, pystyt reippaammin tykkäämään muiden tekemisistä ja voit ylipäätään kirjoittaa hieman useammin. Lisäksi saat paljon vapaammat kädet seurata tai olla seuraamatta määrättyjä käyttäjiä, aiheita tai vaikka kokonaisia kategorioita. Puhumattakaan mahdollisuudesta tehdä kirjanmerkkejä, muokata ulkonäköä tai ollessasi tarpeeksi aktiivinen menettää aina niin kiinnostavat mainosnäytöt.

Kaikki eivät kuitenkaan halua rekisteröityä. Ymmärrettävää, jos foorumin käyttö on vain joskus ja jouluna, tai kun joku jakaa muualle linkin. Lukeminen on pääsääntöisesti vapaata ilman rekisteröitymispakkoa. Mutta jos haluat kysyä jotain, niin uutta aloitusta ja aihetta varten on pakko rekisteröityä. Valitan, tuo pakko tulee spämmimääristä.

Sen sijaan kommentointi johonkin jo olevaan ketjuun onnistuu ilman rekisteröitymistäkin, mutta sähköpostiosoite on pakko antaa.

Jokaisen ketjun lopusta löytyy kirjautumattomille ja rekisteröitymättömille oma vastauslaatikko:

Annat sähköpostiosoitteen, kirjoitat kommenttisi ja painat Vastaa ja Seuraa nappulaa. Se siitä. Kommenttisi näkyy nyt maailmalle.

Saat sähköpostiisi pyynnön luoda käyttäjätili. Jos kuitenkin haluat rekisteröityä, niin siinä olevasta linkistä se onnistuu helpoimmin. Jos et, niin tuhoat sähköpostin.

Email-osoitteellesi on kuitenkin luotu niin sanottu esikäyttäjä. Sille on annettu sattumanvarainen käyttäjätunnus, kuten esimerkiksi

kuva

Jos kuitenkin päätät rekisteröityä, nyt tai joskus, niin kaikki sähköpostiosoitteellasi kirjoitetut viestit, joissa käyttäjänä on moinen merkityksetön merkkijono, vaihdetaan luomallesi tunnukselle. Joten kommenttisi eivät jää irralliseksi, vaan ne liittyvät rekisteröimisen jälkeen sinuun.

Tehdess√§si ‚ÄĚrekister√∂im√§tt√∂m√§n‚ÄĚ kommentin, niin tilaat itsellesi samalla ilmoitukset sen nimenomaisen ketjun uusista viesteist√§. T√§ss√§ on yksi rekister√∂itymisen eduista: pystyt helposti s√§√§t√§m√§√§n koska ja kuinka usein ilmoituksia tulee, vai tuleeko ollenkaan. Puhumattakaan siit√§, ett√§ rekister√∂innin j√§lkeen foorumi muistaa mit√§ olet jo lukenut ja mit√§ et.

Jos haluat kysy√§ tai kommentoida jotain anonyymist√§, niin ett√§ sit√§ ei voida kytke√§ sinuun, niin se onnistuu rekister√∂ityneilt√§ yhdell√§ napin painalluksessa ‚ÄĒ √§l√§ k√§yt√§ siihen t√§t√§. Plus jos yrit√§t kommentoida s√§hk√∂postiosoitteella, joka on jo foorumilla k√§yt√∂ss√§, niin viesti ei l√§hde liikkeelle.

Tuokin on yksi rekisteröitymisen eduista. Pystyt päättämään koska viesti näkyy tunnuksellasi (oli se tunnistettava tai ei, omaa nimeä ei ole pakko käyttää) tai koska haluat kysyä jotain aivan anonyyminä.

Ilman k√§ytt√§j√§tili√§ pystyt kommentoimaan vain ketjun loppuun. Et pysty vastaamaan suoraan johonkin aikaisempaan kommenttiin ‚ÄĒ jos Facebook on tuttu sinulle, niin et pysty aloittamaan aliketjua. Rekister√∂ityneen√§ moinen sen sijaan onnistuu.

Pelkkä seuraaminen

Onko foorumilla joku aihe, joka kiinnostaa, mutta et halua kommentoida sitä? Se onnistuu tilaamalla ilmoitus uusista kommenteista ja vastauksista omaan sähköpostiin.

Jos luet foorumia isommalla n√§yt√∂ll√§, niin ilmoituksen saa tilattua sivupalkista. Lomake on koko ajan n√§kyvill√§. Pienemmill√§ ruuduilla, kuten puhelimilla, sama lomake l√∂ytyy ketjun lopusta. Anna s√§hk√∂postiosoitteesi ja klikkaa nappulaa ‚ÄĒ homma hoidettu.

kuva

Lienee turha mainita, että sähköpostiosoitteita ei käytetä mihinkään muuhun kuin teknisiin ilmoituksiin.

Tässä sitten löytyi heti pari ongelmakohtaa.

Ymmärtääkseni käyttäjä ei pysty itse lopettamaan seurattavien ketjujen tilausta muutoin kuin rekisteröitymällä. Samaten minkäänlaista varmistusta sähköpostista ei tehdä. Viimeksi mainittu on niin suuri ongelma, että luultavasti otan tämän option pois käytöstä tänään.

Pidän toiminnon päällä hetken. Tiedostan sen määrätyt riskit, mutta haluan myös tietää, että onko tuolle mahdollisuudelle ylipäätään kysyntää.

Edit: Ja poistin. Taas. Se ei kerännyt ensimmäistäkään kommenttia, joten olkoot.