Crosstrainerin remontti

Treenirimpuilun päivitystahti on ollut hidas, koska en ole tehnyt mitään ihmeellistä. Palasin takaisin basiciin, koska ulkonäkökeskeisyys vei voiton, eikä lihaspuolen kehitystä tullut. Joten olen vaan taapertanut minuutteja ja matkaa.

Se mitä muut lihakset kuin reidet on saaneet rasitusta, on ollut vain päivittäin 2x12 etunojaa ja 2x15 situppia (joka sekin taitaa enemmälti liittyä reisiin…)

Paino… on se tiukassa. Mutta suurin syyhän on vaan siinä, että en mene tarpeeksi miinuskaloreilla. Työn määrää pitäisi nostaa 500 kcal edestä, mutta se vaatisi tunnin päivässä enemmän kuin mitä tein kuukausi sitten, ja päivittäinen kahden tunnin treeni nyt vaan ei ole vaihtoehto.

Tässä kuukauden painokehitys:

kuva

Aika kaukana siitä ennen vuodenvaihdetta olleesta 1 - 15 kg/viikko vauhdista :grin:

Ja tätä enemmälti teen nyt, minuutit vaihtelee päivästä riippuen puolesta tunnista tuntiin. Eilen illalla piti tehdä muutakin, joten kävelin 6,2 km/h vauhdilla puolen tuntia (ja tipautin vauhdin viimeiselle kilsalle johonkin 6 km/h tasoon):

kuva

Juu. Muutin sykealueiden nimet. Ihan vaan siksi, että pystyin.

Joka toinen päivä olen yrittänyt piipahtaa crosstrainerilla, mutta ne on jääneet hiukka vajaiksi, koska se perkeleen pyykinkuivausteline from hell päätti hiukan mennä rikki. Eikä nytkään onnistunut kuin vajaa 9 minuuttia.

kuva

Ja nyt päästään postuksen aiheeseen.

Meidän crosstrainerissa vauhti/jarru/vastuspyörä (mikä sen nimi onkaan) on aidosti kiinni oikeassa polkimessa. Vasen poljin on vaan läpiakselilla kiinni siiinä. Jonka takia oikealla puolella on vähän niinkuin vain koristekapseli.

Poljin on kiinni mutterilla, jossa on kiinteänä lukitus/hammasprikka, ja sen pitäisi purra kiinni siihen koristekapseliin akselin läpiviennin juuressa. Paitsi että se pinta on kiiltävä kuin… no, jätetään luonnehdinnat.

Koska oikean polkimen polkemissuunta on sama kuin mutterin aukeamissuunta, niin eihän se pysy kiinni. Löystyy, poljinpuoli alkaa klappaamaan ja hetken kuluttua mutteri on lattialla.

Loogisin ratkaisu olisi tietysti laittaa uusi prikka ja lukkomutteri. Mutta kun se perkeleen läpi on ihan pahuksen ahdas ja orkkismutteri on ohut ulkomitoiltaan - 14 mm hylsyllä saa kiinni. Vaan kun jenkareikä ei ole samalla mitoituksella.

Jos laitn sopivan lukkomutterin, niin mulla ei ole niin ohutseinämäistä hylsyä tai piippuavainta, että sen saisi kiinni.

Akselitapissa ei ole myöskään sen vertaa pituutta, että saisi perään toisen mutterin lukitukseksi.

Jousiprikka tai toinen lukkoprikka eivät jaksa pitää.

Vaihtoehdoksi jää siis ruuvilukite, mutta säikyn hieman sitä. Joten onko kokemusta tai edes arvausta jaksaako lukite pitää mutterin tiukkana — vai onko ainoa vaihtoehto suunnata Toriin ja ostaa toinen peli?

Ilman kokemusta arvaan, että uusi voisi olla tarpeen :sweat_smile:

On henkisiä ongelmia ostaa uutta yhden perkeleen mutterin takia.

Se, että joku kunto on kehittynyt niin paljon, että kykenen sotkemaan suurimmalla vastuksella aikani täyteen kuolematta, sen sijaan saattaisikin olla syy miettiä uutta. Mutta sellaisissa on hintaa ja varsinkin kokoa niin tolkuttomasti, että ei riitä oikein neliöt.

Jaksaa, kun laittaa laakerilukitetta.

En muista mnkä merkkistä laitettiin yhteen hupi-kivääriin äänenvaimennin kiinni kun ei nuukapihinä jaksanut ajella ostamaan crush-washeria. Se kuitenkin jässähti niin lujaa että vaimennin poistettiin lopulta rälläköimällä. Saatiinpahan harjoitella piipun kruunaamista ja viimeistelyä samalla…

Irrotuskeinoina toki ensimmäisenä kuumaksi ampuminen + vääntö ja vääntäminen kaverin kanssa, myös toki ase viilapenkkiin kiinnitettynä kuuma/kylmä hoidolla ja pitkillä pihdeillä vääntäen sen verran mitä levyrunkoista pyssyä uskalsi vääntää.
Jos en olisi tiennyt, olisin väittänyt että se on tapitettu kiinni.

Hemmetin laakerilukite. Olin kokonaan unohtanut moisenkin myrkyn olemassaolon. Parempi vaihtoehto kuin vakavasti harkittu ajatus roudata hitsausmuuntaja paikalle :rofl:

Nyt mennään offtopikkiin, mutta haitanneeko se näin hiljaisessa ympäristössä.

Pitäisihän äänenvaimentimen pysyä paikallaan ilman kikkoja?

Pitäis pysyä juu, mutta tässä oli yhtälössä halpa, käytettynä ostettu norinco, tuntematonta merkkiä ollut vaimentaja ja vähän sinnepäin tehty kierreadapteri.

Normaalisti mä kyllä tykkään käyttää crush washeria kaikkien piipunpäähän tulevien kanssa, hirvittää vähän liikaa ajatus kesken ammunnan irtoava suujarru tai mikä kikkare siellä päässä sattuu olemaan.

1 Like