Croissant-kakku

Facebooksissa vinkattiin ohje ehkä helpoimpaan eräänlaiseen pappilan hätävaraan: tehdään paistovalmeista croissanteista kermakakku. Toimii, kun vieraat tuppaavat kylään liian lyhyellä varoitusajalla.

  • kaksi pussia Pirkka paistovalmiita pakaste-croissanteja
  • kermavaahtoa (vatkattuna tai suoraan pullosta)
  • mansikkahilloa
  • mansikoita

Paistamiseen tarvitaan kakkuvuoka. Mielellään sellainen, jossa on se irrotettava kauluksen näköinen. Tungetaan se täyteen paistamattomia croissanteja. Todella tiukkaan ja vielä vähän tiukempaan. Ideana on, että kun voisarvet paistuvat, niin kohoavat toisiinsa kiinni ja jopa sisälle.

Paistetaan pussin ohjeiden mukaan.

Annetaan jäähtyä, koska jos sen halkaisee vaakatasossa lämpimänä, niin croissantit taatusti lässähtävät. Meneväthän ne littaniksi silti, ainakin jossain määrin.

Väliin laitetaan mansikkahilloa. Kuorrutetaan reippaalla määrällä kermavaahtoa. Koristellaan mansikkaviipaleilla. Päälle voi raastaa hieman suklaata, jos moista taloudesta löytyy.

Syödään. Lusikka saattaa olla einen haastava, mutta veitsi ja haarukka toimii erinomaisesti.

Annos riittää kolmelle ahneelle tai kuudelle sivistyneelle, jotka syövät vain vähän.

Valitan, valmiista tuotoksesta ei ole kuvaa. Mutta tämä jäi meillä kahvipaussin jälkeen:

1 Like

Edellinenkin kakku/piirakka kokeilematta kun tauti pakotti sängynpohjalle, mutta ehkä pääsiäisenä kerkee testata molemmat :+1:

Onko ajatuksena, että vieraat ilmoittavat tulostaan vasta ollessaan jo ovella vai sen verran aikaisemmin, että ehtii kauppaan?

Ei meillä tuollaiset herkut kaapissa pysy hätävarana, ne on syöty jo ennen kuin vieraat on edes muodostaneet ajatusta tulla kylään :rofl:

Vähän samaa ongelmaa meilläkin. Minulla on synkkä menneisyys pakaste-voisarvien salaa paistamisessa ja syömisessä sen jälkeen kun Minna on mennyt nukkumaan.