Chatin ihmeelliset toimimattomuudet

Tämä aihe tuskin kiinnostaa suurinta osaa. Jos ja kun näin on, niin kannattaa etsiä se kellon kuva ja hiljentää tämä aloitus.

Laitan vaan ylös mitä kaikkea omituisuutta chatin toiminnassa on tullut vastaan. Osa on selviä virheitä, osa… omituisuuksia.

Ne varmasti korjaantuvat ajan myötä ja on mahdollisuuksien rajoissa, että muistan kuitata ne täältä. En kuitenkaan tee jokaisesta outoudesta omaa vastaustaan, vaan muokkaan tätä aloitusta.

Jos kuitenkin käytät chattia, niin sitten kannattaa varmaan olla hajulla mitä kysymysmerkkejä löytyy — se kun edelleenkin on vasta testiversio (niin sanottu ensimmäinen julkinen alfa).

Chatin perusohjeethan löytyvät täältä:

Outoudet

  • mainninnan (tägääminen) näkyy ilmoituspallukkana niin chatin kuvakkeessa kuin oman avataren ilmoituksissa; yksi ilmoitus pitäisi riittää ja jos toiseen reagoi, niin molemien pitäisi hävitä
  • liitteet eivät näy kuin lähettäjälle; näin tapahtui kuvan kanssa, kun testasin sitä
  • tägätessä foorumi alkaa tarjoamaan käyttäjätunnuksia, jolloin sitten listasta klikkaamalla saa valittua halutun. Toiminta on sama koko foorumilla, mutta näyttäisi siltä, että chatissa käyttäjätunnukseksi valikoituu vain ensimmäisiä merkkejä, jos samanlaisella alulla useampi, vrt, @eksis ja @EksisPRO. Tuon saa korjattua kirjoittamalla köyttäjätunnus kokonaan ja olemalla piittaamatta foorumin automatiikan ehdotuksista

Suurin osa outouksista on korjaantunut, paitsi ilmoituspallukat. Ja se on kuulemma suunniteltua.

Aloituksen linkki chatin ohjeisiin on jossain määrinkin vanhentunut tällä päivämäärällä — täytyisi ehtiessä päivittää se.

Mutta jätän ketjun auki, koska chat ei koodarien mukaan ole vielä valmis ns. tuotantoversio.