µBlog on blogi foorumissa

µBlog on kategoria, joka vaatii hieman selittämistä. Jo siksikin, että siellä pätee hieman erilaiset pelisäännöt.

µBlog on tarkoitettu nopeaan ja lyhyeen bloggaamiseen (toki pitkätkin jutut ovat sallittuja). Jos haluat neuvoa, niin silloin käytetään sopivaa kategoriaa, mutta jos haluat

  • esitellä jotain, vaikka harrastustasi
  • esitellä näkemyksiä tai mielipiteitä
  • kertoa elämästäsi koirien kanssa

niin µBlog on oikea väylä.

µBlog sopii varsinkin heille, joilla on jo aktiivinen blogi tai sivusto. Bloggaa täällä ja liitä se oman sivustosi julkaisuun. Saat näkyvyyttä ja liikennettä itsellesi, plus Google arvostaa Katiskan domainista saapuvia linkkejä.

Älä kuitenkaan kopioi sisältöä. Se on hyvä tapa rangaista omaa näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa, sillä päällekkäistä sisältöä ei sallita. Plus että on jumalattoman huonoa politiikkaa kirjoittaa tänne jotain ja sitten linkittää se muualle samaan tekstiin. Mutta kyllä sinä osaat luoda uutta sisältöä, joka liittyy mielekkäällä tavalla muualle luomaasi.

Sisällön mittaa ei ole rajattu. Se voi olla mallia romaani (käytä väliotsikoita!) tai se voi olla parhaimmillaan yksi kappale tai jopa vain lause – mutta ultralyhyissä kannattaa olla huolellinen ja miettiä tarkkaan mitä tekee.

Aktiivisuutta ei ole määritelty, mutta jos julkaiset yhden jutun, eikä sinusta kuulu sen jälkeen kuukausiin mitään, niin ehkä idea ei ole sinulle sopivin. Plus jos liityt µBlog kirjoittajiin, etkä saa viikkoihin mitään aikaiseksi, niin siivoan sinut kirjoittajalistalta.

Mitä säännöllisemmin kirjoitat, niiin sitä enemmän saat huomiota.

Muutama rajoitus on.

  • aiheen on liityttävä koiriin tavalla tai toisella
  • huuhaahoidot ovat kiellettyjä, joten älä edes yritä upottaa esim. homeopaattisia vedätyksä aiheeseen
  • kaupallinen tekstimainonta on kielletty; jos kirjoituksesi ainoa pointti on mainostaa itseäsi, tuotettasi tai palveluasi, niin etsi toinen väylä; saat kuitenkin liittää kaupallisen toimintasi aiheeseen, mutta tee se mielekkäästi niin, että sisällöstä on jotain hyötyä tai iloa muutenkin

µBlog on kaikkien luettavissa, mutta ainoastaan pyynnöstä pääsee kirjoittamaan. Joten jos siltä tuntuu, niin klikkaa hampurilaisvalikosta ryhmät ja hae pääsyä ryhmään Bloggaajat – tai suuntaa suoraan ryhmälistaukseen.

Ei tämä ihan kätkytkuolemaa kärsinyt, mutta ei paljosta jäänyt jälkeen. Ajatus oli, ja on, kaunis, mutta ei siihen omaa kategoriaa tarvittu. Eikä tagiakaan.

Joten… menneen talven lumia ja nyt kaikki blogimaiset löytyvät tagilla #blogit

Suljen tämän (ja siivoan hetken kuluttua viimeisetkin jäljet µblogista).