Biodynaaminen kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapiaha on mahdotonta ilman, että joko murretaan selkäranka niskan kohdalta, tai aiheutetaan vakava kallovamma. Jokainen ymmärtänee moisen hyötyjä suuremman haitallisuuden. KS nimittäin muuttaa aivoveriesteen toimintaa ja nesteiden liikkumista (eivoverieste on suoja, joka ei päästä kaikkia paskoja ja myrkkyjä verenkierrosta aivoihin; eräänlainen sisäinen istukka siis). Kun se ei auta, niin sitten manipuloidaan kallon luiden asentoja, niin saadaan varvaskipu lievenemään.

Biodynaamisuus on Steinerin (juu, sama hemmo jonka teorioiden mukaan opetetaan lapsia) 20-luvun lopulla (sen edellisen 20-luvun…) kehittämä alunperin tapa viljellä maata, Siinä mm. lannoitetaan homeopatialla ja sarat tehdään magneettikenttien mukaan. Pointti on siinä, että moinen lannoite, joka ei siis liukene, ohjaa kosmisia voimia maahan ja se sitten auttaa jotenkin.

Sivujuttuna – kun Suomeen hyväksyttiin ensimmäisen luomusäännöt, niin Eduskunta suuressa silloisessakin viisaudessaan puhui nimenomaan biodynaamisesta viljelystä.

Kun yhdistetään biodynaaminen ja kraniosakraaliterapia, niin saadaankin jo astetta villimpää hoitoa aikaiseksi,

Koska näitä asioita ei voi säätää paremmin ymmärrettäväksi, niin lainataan:

BKS-terapian taustalla vaikuttaa ajatus, että kaikki sairaudet ovat epätasapainoa jollain ihmisen olemuksen osa-alueella ja tuo tasapaino voidaan palauttaa, kunhan päästään syvään hiljaisuuden olotilaan. Tässä kyseisessä olotilassa tapahtuu selkeä muutos sekä kehossa että mielessä. Ihminen ikään kuin kelluu.

BKS-terapiassa työskennellään yhteydessä aivo-selkäydinnesteen rytmin kanssa. Tämä neste, likvori, suojelee ja ravitsee keskushermostoa. Sen hienovarainen liike voidaan tuntea kaikissa kehon kudoksissa hengityksenomaisena energiavaihteluna. Kudokset laajenevat ja palaavat taas alkuasetelmaan. Mitä syvempi rauhan olotila ihmisellä hoidon aikana on, sitä huomaamattomammaksi käy liike ja pidemmäksi rytmi. Puhutaan vuorovedestä, pitkästä aallosta, sillä niin tämä olotilan muutos havaitaan ja koetaan.

Hoito on aina kuuntelevaa ja tilaa antavaa. Hoitaja on läsnäolollaan antamassa hoidettavalle tilan kokea, muistaa ja tuntea ja keskushermostolle työskennellä omalla tavallaan. Hoitaja on neutraalissa tilassa eikä puutu siihen, mitä hoidettavassa tapahtuu. Hoitaja ei siis hoida, vaan osallistuu tapahtumaan hyväksyvällä läsnäolollaan.

Biodynaamisen kraniosakraaliterapian (BKST) synty voidaan lukea amerikkalaisen osteopaatin, William Garner Sutherlandin oivallusten nimiin. Sutherland oli osteopatian perustajan, lääkäri Andrew Taylor Stillin oppilas. Sutherland ymmärsi, ettei paranemiseen monestikaan tarvita ulkopuolelta tulevaa voimaa, vaan tila, jossa ihmisen synnynnäiset parantavat voimat pääsevät liikkeelle.

Ja nyt päästään asiaan, osaksi kraniosakraaliterapian taikaan:

Syntymässä kallon luut puristuvat kasaan ja parhaimmillaan palautuvat sitten omille paikoilleen. Syntymässä voi kallon luustoon kuitenkin jäädä puristusta ja epätasapainoa, jonka vaikutukset voivat tuntua koko elämän ajan. Jos luiden suhteet toisiinsa ovat epätasapainossa, vaikuttaa se keskushermoston toimintaan ja koko muun fyysisen kehon järjestäytymiseen. Tällainen epätasapaino voi vaikuttaa voimakkaasti myös henkiseen olotilaan. Ihminen voi tuntea olonsa masentuneeksi ilman mitään ulkoista syytä, kun elinvoima ei pääse vapaasti virtaamaan. Sutherlandin näkemyksen mukaan luun puristuneisuus joko kitaluussa, takaraivonluussa tai ristiluussa on yksi masennuksen syy.

Että näin.

Ja miten kaikki tuo eroaa ns. tavallisesta kraniosakraaliterapiasta? Käytännössä sillä, että aika monet KS-terapeutit valehtelevat asiakkailleen ja tekevätkin osteopatiaa – ja siitä nimenomaan sitä fyysistä puolta, koska brittiläiseen osteopatiaan kuuluu vahvasti myös astraalitason henkiset jutun. Biodynaaminen KS-terapeutti ei tee mitään muuta kuin hiljaisuutta.

Muistuuko mieleen intialainen guru, joka eli pelkällä auringonvalolla? Länkkäriuskovaisten mukaan hän toteutti nimenomaan biodynaamista kraniosakraaliterapia pitkillä aallonpituuksilla.

Mutta hei, onhan silti kraniosakraaliterapia Ihan Aito Asia™ ja sitä saa koirillekin.

2 Likes

Ei hitto mistä siä näitä oikein kaivat esiin :joy::rofl::joy:!?

Ihan kuin olisin lukenut otteita Maria Nordinin kirjasta.